Merjem Uzerli i Halit Ergenč: Glumački par u žiži

Merjem Uzerli i Halit Ergenč: Glumački par u žiži

Autor: | 27/12/2012

0

Veliko prijateljstvo najvećih turskih glumačkih zvezda Merjem Uzerli, sultanije Hurem iz serije "Sulejman veličanstveni", i Halita Ergenča, glavnog junaka najvećeg televizijskog hita u istoriji ove zemlje, ponovo je na ispitu. Posle velikih problema sa kojima se Halit suočio, čiji se brak umalo raspao zbog priča o navodnoj vezi sa Merjem još u vreme snimanja prvih epizoda ovog serijala, njihovo druženje sada je zasmetalo vereniku lepe glumice, bogatom turskom biznismenu Džanu Atešu.
Nekoliko meseci posle početka snimanja "Sulejmana", turski mediji su, sasvim očekivano, počeli da spekulišu o navodnoj romansi glavnih glumaca. Halit Ergenč poznat je po tome što ne može da odoli lepim ženama, a činjenica da se zbog Berguzar Korel, partnerke iz "Šeherezade", razveo od supruge Gizem Sojsaldi samo je podstakla priče o njegovoj novoj romansi.
Da sve bude komplikovanije, Halit je zbog promovisanja serije često putovao sa Merjem, dok je Berguzar ostajala kod kuće da čuva njihovog sina, pa je sasvim razumljivo što su je priče kako joj je suprug izgubio glavu za lepom partnerkom veoma uznemirile i onespokojile. U nastupu ljubomore Korelova je jednog dana iznenada i nenajavljeno došla na set i zatekla muža kako sa glavnom glumicom prisno razgovara u garderobi. U nastupu besa, zatražila je od supruga da prekine svaki kontakt sa lepom Hurem, zapretivši mu da će napustiti zajednički dom i povesti njihovog sina Alija. Ubrzo u tabloidima je osvanula vest da supružnici više ne žive pod istim krovom i da redovno posećuju bračnog savetnika ne bi li nekako prevazišli prvu krizu.
Shvativši da je đavo odneo šalu, Merjem je odlučila da preuzme stvar u svoje ruke. Jednom novinaru, kao usput, otkrila je svoju veliku tajnu - da voli žene i da je, zapravo, u dugogodišnjoj vezi sa prelepom italijanskom manekenkom. Već sledećeg dana mediji su bili preplavljeni detaljima “nedolične” lezbijske afere Merjem Uzerli, koja je tako stvorila prostor za novi manevar. S jedne strane, to je bila poruka da je ljubav sa Halitom ne zanima, a, s druge, prilika za prijateljsko zbližavanje sa Berguzar. Ubrzo paparaci su "uslikali" dve glumice kako ćaskaju uz kafu, ali pokazalo se da je to bio samo jedan od niza susreta i da se između njih rodilo iskreno prijateljstvo.
Pošto se uverila da je njena mlada koleginica pre svega sjajna osoba i da joj ne pada na pamet da zavodi Halita, Berguzar se potpuno smirila, a onda joj je Merjem učinila još jedan “plezir”. Zamolila je producente “Sulejmana” da Korelovoj dodele ulogu u seriji, a oni su, želeći na svaki način da udovolje svojoj velikoj zvezdi, odlučili da joj ponude da igra lepu Venecijanku Moniku Terezu koja dolazi na dvor i uzburkava strasti u haremu.
Berguzar je posle svega dala intervju turskom “Elu”, u kome demantuje priče o razvodu, štaviše, ističe da brak sa Halitom nikada nije bio čvršći iako im ne teku med i mleko. Ona je supruga opisala kao veoma teškog i pomalo čudnog, ali naglasila je da ga i dalje voli kao prvog dana.
- Nije bilo lako izboriti se za našu ljubav. Kada smo se zaljubili, naišli smo na veliku osudu konzervativne javnosti u našoj zemlji, budući da je Halit bio u braku, a ja verena. Ipak, nismo mogli da se borimo protiv sopstvenih osećanja, jednostavno, prepustili smo se ljubavi koja nam se desila, pa šta bude.
U međuvremenu, prijateljstvo Berguzar, Merjem i Halita se učvrstilo, pa su se u novinama sve češće pojavljivale njihove zajedničke fotografije. Onda je u život lepe Hurem ušetao zgodni četrdesetšestogodišnji biznismen i plejboj Džan Ateš.
Dobro skrivanu tajnu o vezi velike turske zvezde i šesnaest godina starijeg predsednika osiguravajuće kompanije "Morgan & Morgan" otkrila je njena koleginica, glumica Selen Gorguzel, naglasivši da ih je baš ona upoznala:
- Kada sam na premijeri filma "Ko si ti" ugledala Merjem, rekla sam Džanu da je to devojka za njega, kojom bi trebalo da se oženi. On je na svečanost došao sa mnom i mojim suprugom, ali je veći deo vremena proveo sa Merjem. Odlično su se zabavljali, sve vreme su se smejali, a kasnije su nastavili da se viđaju i - sada su zajedno.
Inače, Džan Ateš je poznat kao veliki plejboj. Pikanterije iz njegovih veza sa glumicama Ebru Akel i Selin Ortadži, koje su sanjale o braku sa njim, mesecima su punile stupce turskih novina. Kada je objavljeno da je u ljubavi sa Merjem, novinari su smatrali da je lepa Hurem još jedna u nizu onih koje prevejani zavodnik koristi da bi se našao u žiži javnosti. No, izgleda da su se prevarili.
Merjem Uzerli je u avgustu, u ekskluzivnom restoranu u Istanbulu proslavila dvadeset deveti rođendan, a među zvanicama su pored kolega sa seta "Sulejmana veličanstvenog" bili i Atešovi roditelji koji su se tom prilikom upoznali sa majkom i ocem atraktivne glumice. Odmah posle ove žurke, ona se u javnosti pojavila sa prelepim brilijantskim prstenom na ruci, za koji se nedavno ispostavilo da je - verenički.
- Ne želim da govorim o privatnom životu - rekla je popularna Hurem turskim medijima, odbijajući da otkrije da li je, i kada, zakazano večanje.
U međuvremenu, njena slava dostigla je neslućene razmere pa ju je tako časopis "GQ" u turskom izdanju proglasio za ženu godine, a pozirala je i za prestižni "Vog", transformišući se u legendarnu Elizabet Tejlor. Velika eksponiranost njegove verenice polako počinje da smeta Džanu Atešu, koji, kako prenose turski tabloidi, veoma drži do tradicije. Svestan činjenice da je Merjem rođena i odrasla u Berlinu, jer joj je majka Nemica, i da je u Tursku došla tek kada je dobila ulogu u "Sulejmanu", svakodnevno joj stavlja do znanja da će morati da se prilagodi okruženju koje ženi ne ostavlja baš mnogo slobode. Za početak, ističu svedoci iz njihove najbliže okoline, Ateš je Merjem stavio do znanja da mu njeno druženje sa Berguzar Korel i Halitom Ergenčom nije po volji i da bi voleo da susreta sa njima bude što manje. Iako je više puta svojoj verenici pravio društvo na sedeljkama kod popularnog para, a nekoliko puta su snimljeni kako zajedno sa njima večeraju u popularnim istanbulskim restoranima, Džan više ne želi da se viđa sa Merjeminim prijateljima jer mu se, između ostalog, ne dopada način na koji najpopularniji turski glumac posmatra njegovu buduću ženu.
- Halit je vrlo neposredan, obasipa komplimentima svoju Berguzar, ali i druge žene, pri tom je veliki džentlmen i kavaljer, što verovatno smeta Džanu koji je navikao da bude glavni šarmer u društvu. Osim toga, Merjem je sada u zenitu i svi je gledaju sa obožavanjem, zbog čega njen verenik, uprkos tome što je zašao u zrele godine i važi za velikog zavodnika, postaje pomalo nesiguran. Stoga mu je veoma važno da sve bude po njegovom i ne skriva nezadovoljstvo kada ona, uprkos njegovom negodovanju, izađe sa svojim prijateljima. U poslednje vreme odbija da im se pridruži, nadajući se da će Merjem kad-tad shvatiti da želja čoveka koji će joj danas-sutra postati suprug za nju mora da bude zakon - ističe izvor iz njihovog okruženja.
Merjem se pravi da ne razume signale koje joj upućuje verenik, a teško je verovati da će pristati da njihov zajednički život bude slika i prilika tradicionalnog turskog braka. Za sada uspeva da balansira između Berguzar i Halita, koje je iskreno zavolela, i budućeg supruga koji pokušava da joj ograniči slobodu. Za sada diskretno, ali ne treba sumnjati da će to kasnije činiti mnogo otvorenije.
Kišni oblak koji se nadvio nad njihovu vezu mogao bi da prerasti u oluju, no, nema sumnje da će hrabra Hurem uspeti da se izbori za sve do čega joj je stalo, pa i za prijatelje koji će joj pružiti podršku da ostane slobodna i svoja, kao što je bila i kada je kao devetnaestogodišnja devojka, ne znajući da je to zabranjeno, prošetala Dubaijem u gornjem delu bikinija i bez problema izdržala deset udaraca bičem.

Izvor: Life Content, Angelina Čakširan

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti