Mina Milenković: Verovala sam da ću godinama biti sama

Mina Milenković: Verovala sam da ću godinama biti sama

Autor: | 17/09/2013

0


Poznata manekenka modne agencije „Body and Soul“ Mina Milenković pre dva meseca preko noći je postala poznata celoj našoj javnosti. Nažalost, ne baš onako kako je ona maštala. Lepa dvadesetogodišnjakinja, posle neslavnog rastanka sa bivšim dečkom Aleksandrom, menadžerom jednog splava sa kojim je bila u vezi dve godine, nestala je bez traga i glasa.
Kada se posle tri dana pojavila u beogradskom naselju Resnik, vest da je silovana i pretučena šokirala je i rastužila javnost. Na svu sreću, beogradska lepotica, studentkinja Fakulteta organizacionih nauka negirala je te navode. Isplanirani nestanak i nemarno ponašanje kojim je zabrinula prijatelje i članove porodice Mina je pripisala svojoj mladosti i ludim godinama. Ubrzo se vratila realnom životu i svojim obavezama na fakultetu, a na emotivnom planu nije ni slutila da će njeno srce tako brzo biti u stanju da se otvori za novu osobu. Dvadesetogodišnja manekenka uplovila je u romansu sa poznatim fudbalerom Milanom - Lolom Smiljanićem. Budući da su tek na početku zabavljanja, za magazin „Hello!“ Mina oprezno priča o svom novom partneru koji joj se očigledno našao baš u trenutku kada joj je to bilo najpotrebnije.

Kako se sad osećate posle nemile situacije koja vas je zadesila pre skoro dva meseca?
- Hvala Bogu, osećam se dobro. Čini mi se da se ova cela nemila situacija u kojoj sam se našla pre dva meseca desila pre tri ili više godina. Imam osećaj kao da ja i nisam bila glavni akter te priče. Bilo, prošlo i ne ponovilo se. Verujem da i druge devojke zbog ljubavi prave slične gluposti, ali da ih zbog medijske neeksponiranosti niko ne osuđuje i o njima se ne priča. Drago mi je ako je ova moja priča bila poučna drugim ženama da nipošto ne rade slične stvari. Na svu sreću, imam samo dvadeset godina, pa moje neprimereno ponašanje pripisujem mladosti i ludosti. Bio je to za mene trenutak slabosti i mogu da se zakunem da se nikada neće povoviti.

Kajete li se što ste uopšte bili u ljubavnoj vezi sa vašim bivšim partnerom pune dve godine?

- Ne, ali se kajem zbog neslavnog kraja.

Čini li vam se da vas ljudi i slučajni prolaznici i dalje kada vas prepoznaju na ulici gledaju „ispod oka“?
- Verujem da još ima onih koji me osuđuju. Ipak, najvažnije mi je što me moji prijatelji i članovi porodice od prvog dana podržavaju i veruju mi. Na moju sreću, sve sam uspešno prevazišla i postala savršeno svesna svega što mi se desilo. Nema nazad, dalje se mora.

Bili ste odličan student, nedavno ste se vratili predavanjima i polaganju ispita.
- Jako sam srećna zbog toga. Matematika mi je oduvek išla od ruke, pa je bilo logično da upišem Fakultet organizacionih nauka. Druga sam godina na smeru „Menadžment i organizacija“. Neko vreme sam bila zanemarila predavanja, ali mogu da se pohvalim da sam nedavno položila jedan veoma težak ispit. Iako sam ranije zbog nižih ocena poništavala ispite, ovoga puta sedmica koju sam dobila bila mi je draža od svake desetke.

Jeste li verovali da ćete tako brzo posle rastanka od bivšeg partnera započeti novu emotivnu vezu?

- Nisam verovala, ni u snu. Bila sam ubeđena da ću narednih nekoliko godina provesti sama.

Onda se pojavio Lola Smiljanić?
- Tako je. Ni sama ne znam kako se sve to izdešavalo između nas. Još je prerano da pričam o našoj vezi budući da je tek na početku.

Vas dvoje upoznali ste se preko „Fejsbuka“, ko je prvi poslao zahtev za prijateljstvo?
- On meni. Lola je pokrenuo celu priču. Bio je zanimljiv i na momente sam zaista zaboravljala na neugodnu situaciju u kojoj sam se našla.

Kojim osobinama ili vrlinama vas je osvojio poznati fudbaler?

- Nisam ja još osvojena. Šalim se. Želim samo da kažem da mi nikada nije bilo važno da li je moj partner poznat javnosti ili ne. Važno mi je da pored dobrog fizičkog izgleda sa njim mogu da pričam o različitim temama, tako je i sa Lolom.

Postoji li određeni razlog zašto ste se nedavno sa Lolom Smiljanićem pojavili na splavu „River“ na kome kao menadžer radi vaš bivši partner Aleksandar?
- Ne želim sebe da sputavam ni u čemu. I ranije sam izlazila na taj popularni beogradski splav pa ne vidim razlog da se i dalje tamo ne provodim.

Vaša mama vas je rodila kada je imala dvadeset godina. Vidite li sebe kao mladu majku?
- Ne. Vremena su se promenila. Mislim da još nisam zrela ni sposobna za tu veliku odgovornost. Obožavam decu, ali još je rano za roditeljstvo. Sebe još doživljavan kao dete.

Živite sami od svoje šesnaeste godine?

- Tako je, živim sama u stanu na Voždovcu i vodim računa o sebi. Sve znam da radim, kuvam odlično, perem, peglam. Posle rastanka roditelja, moj otac se preselio u Holandiju, a majka se ponovo udala i otišla da živi u Kruševcu, dok sam ja zbog obaveza na fakultetu ostala u Beogradu.

Javnosti je malo poznato da je vaša majka, samo dvadesetak dana pošto ste misteriozno nestali, na svet donela devojčicu Miu?
- Tako je. Moja mama se udala po drugi put i u četrdesetoj godini rodila još jednu kćerku. Iz prethodnog braka, osim mene, ima i mog brata Bojana.

Budući da je bila u poodmakloj trudnoći, kako je podnela vaš nestanak?
- Teško, mnogo se nasekirala, zbog mene je pretrpela i neke komplikacije. Jako mi je žao zbog toga, ali sada je sve u najboljem redu.

Da li ste podržali majku u nameri da se ponovo uda i rodi još jedno dete?

- Naravno, moja mama i ja se veoma lepo slažemo. Presrećna sam kada vidim koliko je njen život lep i ispunjen. Ima divnog supruga, a svoju malu sestru obožavam, mnogo liči na mene. Jako je mila i kad god imam vremena, odlazim u Kruševac da je vidim i čuvam.

Zašto se u potrazi za boljim životom niste preselili kod oca u Holandiju, gde živi i školuje se vaš rođeni šesnaestogodišnji brat Bojan?
- Pokušala sam da se preselim u Holandiju, baš onda kada mi se u životu desio pakao. Ipak, nije išlo. Čini mi se da Holanđani žive kao po rasporedu časova. Oni su finansijski veoma dobro obezbeđeni, ali svaki njihov dan je isti. Nema spontanosti i pravog života, kao u Srbiji. Mislim da nikada ne bih mogla da živim nigde drugde nego u našoj zemlji. Moj brat Bojan ima šesnaest godina, školuje se u Holandiji i bavi se rukometom. Život mu je lep i uređen, ali svake godine jedva čeka letnji raspust kako bi došao u Srbiju s željom da se dobro provede.

I dalje se bavite modelingom?
- Bavljenje modom doživljavam kao hobi. Radim u inostranstvu, najviše u Evropi, preko agencije Ivane Stanković „Body and Soul“. Veoma sam zadovoljna tim angažmanom.

Jeste li skoro radili neke velike modne kampanje?
- Radila sam za „Wellu“, kao i za parfimerije „DM“ na nivou evropskog tržišta. Nedavno sam uradila katalog za italijansku kompaniju donjeg veša „Calzedonia“.

Koje vam je modno tržište najprivlačnije?
- Volim Evropu, najviše Milano i Beč, mada nama manekenima azijsko tržište postaje sve interesantnije.

Kojim poslom biste voleli da se bavite u budućnosti?
- Mada bi moja mama volela da ja budem profesorka matematike kao i ona, ja sebe u budućnosti vodim kao PR menadžera neke ugledne kompanije.

Piše: Jelena Popović, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content
Stilista: Stefan Orlić
Frizer. Nemanja Žegarac za salon „Jerry“, Trešnjinog cveta 5, tel: 011 /630 - 24 - 58, www.jerry-beauty.rs
Šminka: Dejana Skola, tel: 062 / 152 - 61 - 75
Mesto slikanja: „Jerry cafe & restoran“, Trešnjinog cveta 11, tel: 011 / 630 - 24 - 59, www.jerry.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin