Ana Mitić: Kćerkica Mia je unela mnogo promena u naš život

Ana Mitić: Kćerkica Mia je unela mnogo promena u naš život

Autor: | 15/11/2013

0

Novinarka i prezenterka Informativnog programa na "Prvoj" televiziji Ana Mitić uživa u porodičnoj idili sa suprugom Vladanom, direktorom televizije "KCN", trogodišnjim sinom Strahinjom i četvoromesečnom kćerkom Miom. U svom prvom intervjuu posle porođaja lepa brineta govori koliko joj se život promenio od kada su ona i njen suprug dobili drugo dete i otkriva da Vladana svakim danom voli sve više.
- Mia je unela mnogo promena u naš život. Jedno dete je kao ni jedno, a sa dvoje je kao sa petoro, ali sve je stvar dobre organizacije - počinje priču za "Hello!" Ana.
- Kada dobijete prvo dete, sve vam je novo i ne znate šta vas sledeće čeka, dok sa drugim znate šta sledi. Prvo dete je naviklo da je u centru pažnje, a beba zahteva da je mama uz nju dvadeset četiri sata dnevno. Zato sada u kući imamo muški i ženski klan, pa sam ja tako uglavom uz Miu, dok Vladan uvek kada je slobodan ispunjava želje Strahinji.
Uspešna novinarka odlično je podnela i prvu i drugu trudnoću, te je tokom obe radila sve do devetog meseca, a oba porođaja su joj ostala u najlepšoj uspomeni.
- U strartu sam mislila da se moja druga trudnoća razlikuje od prve, jer je stomak počeo ranije da se primećuje, što je potpuno normalno pošto su mišići opušteniji. Međutim, brzo sam shvatila da je to jedina razlika. Oba puta sam imala sreću i nisam imala nikakve komplikacije prilikom trudnoće, tako da sam radila sve do devetog meseca i ništa mi nije padalo teško - tvrdi gospođa Mitić.
- Oba puta sam želela da se porodim potpuno prirodno, bez epiduralne anestezije, a o carskom rezu nisam ni razmišljala. Mislim da žene greše što se danas odlučuju na operaciju, za čim nema potrebe, jedino ako beba nije lepo okrenuta. Ne mogu da kažem da porođaj nije bolan, ali to nije ništa što ne može da se istrpi i prosto brzo prođe. Doktor koji mi je vodio trudnoću rekao mi je da mogu da održim lekciju svim ženama, da je rođenje dece potpuno prirodna stvar i da čak možemo i same da se porodimo.
Jedna od naših najlepših televizijskih voditeljki kaže da su ona i njen suprug tokom njene druge trudnoće potajno priželjkivali devojčicu, dok je njihov sin bio isključiv u želji da dobije sestru, pa su mu roditelji kasnije dozvolili da izabere ime za devojčicu.
- Kao i svim roditeljima, i meni i mom suprugu na prvom mestu je bilo da dete bude živo i zdravo, ali moram da priznam da je ovog puta postojala potajna želja za ženskim detetom, tim pre što je naš sin na tome insistirao. Sada me brine što je pre nekoliko sedmicu počeo da mi traži da mu rodim brata, pa može da se dogodi da za koju godinu dobijemo još jednog člana. Dece nikada dosta i ona su najveće bogatstvo - tvrdi Ana kojoj je suprug ispričao zanimljiv vic pošto je rodila devojčicu.
- Kada me je Vladan posetio u bolnici, ispričao mi je vic koji ću dugo pamtiti. Po toj priči, venčali su se momak i devojka i dogovorili se da narednog dana nikoga ne puštaju u kuću. Došli su prvo njegovi roditelji, ali im nisu otvorili vrata, potom njeni, ali se ona sažalila i rekla da ih ipak puste. Kasnije su njih dvoje dobili, prvo sina, i otac je tim povodom napravio malo slavlje, ali kada im se za koju godinu rodila kćerka, otac je za nju napravio pravu feštu. Kada ga je žena pitala zašto je za drugo dete pravio feštu, muž joj je rekao: "Ona će sutradan da mi otvori vrata." U našem slučaju moj Vladan je oba puta pravio feštu, a snimke sa tih proslava i dalje ne želi da mi pokaže.
Atraktivna brineta tvrdi da ona i njen suprug nisu strogi roditelji i da smatraju da decu treba što više maziti.
- Nismo strogi roditelji, oni koji nas gledaju sa strane kažu da smo Strahinju razmazili, ali mislim da se deca rađaju da bismo ih mazili. Važno nam je samo da ne budu nevaspitani. Vladan uglavnom nije kod kuće, jer radi odgovoran posao i tokom radne nedelje dolazi tek uveče. Ali, vikendom je slobodan i tada se trudi da Strahinji ispunjava želje, pa ga vodi u luna-park ili u dečje igraonice. On na njega čak nikada i ne podvikne, dok se meni to dešava. Ipak, čini mi se da se naš sin više plaši oca nego majke, dok je Mia još beba - govori Mitićeva i ističe da Strahinja pokazuje male znake ljubomore.
- Strahinja mnogo voli svoju sestru, ali dogodi se nekada da joj namerno isključi muziku koja je uspavljuje ili da je malo gurne, ali sve su to normalne stvari. U najvećem broju slučajeva pažljiv je prema njoj. Zanimljivo je da kada smo nas dve došle iz porodilišta, on mene apsolutno nije konstatovao, već je samo želeo da bude pored bebe - kaže Ana koja pažljivo prati interesovanja i afinitete svog sina.
- Strahinja obožava da recituje, peva i glumi. Često sam osmišljava neke svoje tačke i jedva čeka da krene u vrtić. Planirali smo da ove jeseni krene u vrtić, ali smo to odložili za sledeću godinu zbog rođenja Mie. Deca koja krenu u obdanište obično u početku dobiju različite virusne prehlade, a mi zbog bebe nismo mogli to sada da dopustimo.
U domu Mitićevih uvek je vesela atmosfera i retko imaju vremena da na miru zajedno popiju kafu.
- Nedavno se dogodilo da smo nas dvoje ustali pre mališana i pili smo kafu u potpunoj tišini, što nam je bilo veoma čudno. Baš smo komentarisali kako se i ne sećamo života pre dece i da ne znamo kako smo i mogli bez njih da živimo - kaže Ana koja obožava svog supruga, a otkad su postali roditelji još su bliži.
- Ja svog muža obožavam i tako se oboje osećamo. Sada se naš odnos produbio jer imamo viši cilj, a to je da našu decu izvedemo na pravi put. Kad smo bili sami, uglavnom nam je bilo važno da negde otputujemo ili da sebi kupimo nešto lepo što su sebične želje. Sada imamo mnogo plemenitije ciljeve jer nam je bitno da nekom drugom, odnosno našoj deci ulepšamo život.
Požrtvovana majka kaže da je za nju najveća sreća kada svojim mališanima može da izmami osmeh, pa se tako trudi da ni u čemu ne oskudevaju. Zbog toga se nije dvoumila kada je odlučila da oba svoja deteta doji.
- Žene se često žale da ne mogu da smršaju posle porođaja, a ja im savetujem da je to najlakše kada dojiš svoje dete. Po tom pitanju u mom slučaju nije bilo dvoumljenja. Sa Strahinjom sam se trudila i da mu sve kašice, kada je počeo da ih jede, sama spremim, a tako planiram i ovog puta. Moj sin je do druge godine bio alergičan na mleko, tako da smo posebno morali da vodimo računa o njegovoj ishrani jer je, s jedne strane, kroz druge namirnice morao da unosi dovoljno kalcijuma, a, sa druge, morali smo da vodimo računa da ne pojeda baš nijedan proizvod koji sadrži mleko. Sada više nije alergičan, ali smo mu stvorili naviku da se zdravo hrani, pa tako više voli voće nego čokoladu - tvrdi ponosna majka i naglašava da nije od onih žena koja umeju da izdvoje vreme samo za sebe.
- Često me ljudi iz okoline kritikuju da se ne posvećujem dovoljno sebi, ali ja više volim da udovoljim mojoj deci. Nedavno me je naša baba-Mima, žena koja čuva Strahinju, isterala iz stana i naterala me da sama odem u tržni centar i da tamo uradim pedikir i manikir i kupim nešto za sebe. Bilo mi je čudno što se posle duže vremena šetam, a da nikoga ne držim za ruku ili da guram kolica, a kući sam se vratila sa punim kesama dečje odeće.
Poznata voditeljka za sada ne zna kada će se vratiti na posao, ali priznaje da joj nedostaje "televizijski" adrenalin.
- Posle rođenja sina vratila sam se na posao kada je on imao šest meseci. Mia sada ima samo četiri i još ne razmišljam o povratku, ali priznajem da mi posao nedostaje - zaključuje Ana.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Foto: Janko Petković
Stilista: Stefan Orlić
Frizura: Bojan Nastasić za modni studio Indola, Bulevar kralja Aleksandra 318, tel. 064 127-74-64
Šminka: Dušan Rajković za Aura, 063 8829 653
Mesto snimanja: Falkensteiner Hotel Belgrade, Bulevar Mihaila Pupina 10k, 011 225 0000, mejl: [email protected], web

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti