Nevena Adžemović: Uprkos razvodu, verujem u ljubav za ceo život

Nevena Adžemović: Uprkos razvodu, verujem u ljubav za ceo život

Autor: | 19/11/2013

0


Bivša članica grupe "Models", narodna poslanica Nevena Adžemović, jedna od najlepših dama u našem parlamentu, na pragu četvrte decenije odlučila je da hrabro zakorači u svet politike i uhvati se u koštac sa problemima našeg naroda. Ideja da se bavi politikom u njoj se rodila još kada je pre pet godina postala majka sina Rastka. Posmatrajući društvo u kome on treba da raste, Nevena više nije želela da svoje nezadovoljstvo izražava negodovanjem iz kućne fotelje, već je poželela da aktivno učestvuje u kreiranju budućnosti zemlje kojoj svim srcem pripada. Iako je na početku rada u parlamentu tridesetogodišnja Beograđanka bila suočena sa brojnim predrasudama, uspela je da se izbori za poštovanje. Svakog dana s velikom nadom i entuzijazmom odlazi na posao, a vetar u leđa daje joj činjenica da su svi članovi njene porodice neizmerno ponosni na nju. Pored političkog angažmana, koji često zahteva naporan celodnevni rad, Nevena nije zanemarila uobičajene, svakodnevne aktivnosti. Svaki slobodan trenutak koristi da provede u društvu sa svojim sinom Rastkom, koga ima iz braka sa Srđanom Adžemovićem, sa kojim se nedavno razišla. Budući da je sa sa članicama grupe "Models" mnogo putovala i odlično se zabavljala, više nije željna noćnog provoda, mada je njena sestra Ivana Stamenković Sindi ponekad nagovori da zajedno izađu na neku dobru svirku.

Nevena Adžemović za magazin "Hello!" otvoreno govori o svojoj političkoj karijeri, ambicijama, odgajanju šestogodišnjeg Rastka i o nedavnom rastanku od bivšeg supruga Srđana, sa kojim se, posle četiri godine braka, razvela 2011, nakon čega se par nekoliko puta mirio.

Ponovo je aktuelna tema vašeg rastanka od bivšeg supruga Srđana.

- Budući da se bavim ozbiljnim poslom, ne bi bilo korektno da u javnosti pričam o privatnom životu. Iako sam politički angažovana, osoba sam od krvi i mesa, koja ima emocije i doživljava uspone i padove kao i svi drugi ljudi, kako u privatnom, tako i u poslovnom životu. Privilegija je biti javna ličnost, ali kada se dese neke nemile situacije, potreban vam je trenutak medijske izolovanosti, da sa sobom i sa vama dragim ljudima raščistite neke stvari. Poslednjih nekoliko godina veoma sam sazrela, pre svega postala sam majka, kojoj je sreća deteta na prvom mestu. Istina je da moj bivši suprug i ja više nismo zajedno, ali ne bih želela da detaljišem na tu temu, ne zbog sebe, već zbog mog sina, koji je i te kako počeo da razume šta se dešava oko njega.

Kako je vaš sin podneo što vaš suprug i vi više ne živite zajedno?
- Rastko je divno dete, na svu sreću ima odgovorne roditelje koji mu, iako ne žive na istim adresama, poklanjaju svu ljubav ovog sveta. Svakodnevno ga obasipamo emocijama i činimo sve da on ne oseti probleme nas starijih. On je voljeno dete okruženo ljudima koji ga obasipaju ljubavlju i pažnjom.

Na koji način objašnjavate to što se sa bivšim suprugom često mirite, a potom ponovo rastajete?
- Odrastala sam u zdravoj porodici, a roditelji su me učili da je porodica stub svih životnih uspeha. Imala sam bezbrižno detinjstvo, ispunjeno ljubavlju, mogla sam bezbrižno da se igram i sanjam. Osetila sam šta znači srećan život uz oba roditelja. Možda sam utopista, ali ja i dalje verujem u ljubav za ceo život i porodičnu idilu. Kada postanete roditelj, niste više sami sebi centar sveta. Trudim se i pokušavam da na sve načine uspem u nameri da moj sin bar delimično proživi detinjstvo onako kako sam ga ja živela. Sve stvari na ovom svetu radim iz ljubavi. Isključivo se vodim srcem jer drugačije ne umem. Sklona sam praštanju, ali imam ponos. Zbog toga ne trpim nepravdu i ne dam na sebe.

Gajite li još emocije prema ocu svog deteta?

- Naravno da gajim, on mi je podario najveću sreću i radost u mom životu - našeg sina.

Postoji li mogućnost da se opet pomirite?
- Živim u sadašnjosti, ne opterećujem se planovima za budućnost. Po prirodi nisam isključiva osoba, diplomata sam. Ne trčim pred rudu kako posle ne bih morala da demantujem sebe. Zbog toga sam i počela da se bavim politikom.

Na koji način vas porodica savetuje kada je reč o vašim ljubavnim problemima?
- Za sve što radim u životu porodica mi pruža ogromnu podršku, uostalom odrasla sam žena koja samostalno donosi sve odluke. Možda mi je samo u nekom trenutku potrebno rame za plakanje ili bliska osoba za razgovor, ali svesna sam svih svojih odluka i odgovornosti koje one nose. Optimista sam po prirodi i osmeh mi je glavno oružje protiv lošeg raspoloženja.

Da li vam vaša sestra Ivana pomaže u trenucima kada imate problem sa partnerom?

- Moju sestru Ivanu i mene roditelji su odmalena učili da smo jedna drugoj najvažnije. Ona je moj verni "slušalac" i odličan savetodavac, vrata njenog doma su za mene i mog sina uvek otvorena. Ipak, kada se dešavaju veliki životni problemi, nije preporučljivo nekoga savetovati. Izuzetno sam sigurna u sebe, pa kada donesem neke odluke, ubeđena sam da su one ispravne, jer nisam osoba koja reaguje u trenutku. U većini slučajeva i moja sestra se slaže sa odlukama koje ja donesem.

Budući da vam je sestra veliki oslonac, da li biste voleli da Rastku podarite sestru ili brata?
- Ceo život sam maštala o velikoj i srećnoj porodici, ali mislim da se dete desi, ono se ne planira. Beba je plod velike ljubavi, a ne potrebe roditelja ili mlađeg deteta. I moj sin bi, kao i ja, voleo da proširimo našu porodicu, ali, neko "odgore" sve to reguliše.

Lepa ste i atraktivna žena, imate li nekog novog udvarača?
- Iskreno, nema ga ni na vidiku, a i ne razmišljam o tome.

Kako vaš sin Rastko najviše voli da provodi vreme sa vama?

- Imam veliku sreću da je moj sin zaista divno i poslušno dete, nimalo nije razmažen. On i ja se brzo dogovorimo o svemu. Rastko voli da gleda crtane filmove i da zajedno idemo u park ili igraonicu. Najviše od svega mu prija da je u društvu Petre, kćerke moje sestre Ivane.

Da li su vaši roditelji tužni što su im obe kćerke razvedene?
- Nije im svejedno, ali moji roditelji su ponosni na nas dve. Svesni su da smo Ivana i ja u svojim bračnim zajednicama bile lojalni, verni i požrtvovani partneri. Nijednog trenutka ih nismo razočarali. Možda nas dve nismo imale sreće. Bitno je da smo svi živi i zdravi i da su naša deca srećna.

Prija li vam svakodnevni odlazak u Skupštinu?
- Prija mi. Dok nisam počela da se bavim politikom ta sfera me nije interesovala, osim na nivou opšte informisanosti, mada sam, otkako znam za sebe, osećala nepravde koje su se od devedesetih dešavale radnicima u našoj zemlji. Sada sve posmatram ozbiljnije. Nisam sujetna, cenim podršku kolega, naučila sam da pažljivo slušam i upijam korisne informacije. Trenutno me najviše zanimaju teme o zaštiti prava žena i dece, mislim da su to veoma bitna pitanja za državu i želim da se borim za njih.

Kakav odnos imate sa kolegama u Skupštini?

- O kolegama imam samo reči hvale, svi su me lepo prihvatili.

Nerviraju li vas komentari da ste u politiku ušli preko veza vašeg bivšeg supruga Srđana?
- Ne obazirem se na spekulacije, ali nemam šta da krijem i rado odgovaram na sva pitanja. Zahvaljujući bivšem suprugu, upoznala sam veliki broj značajnih ljudi. Ali svi smo mi tvorci svoje sudbine. Zahvalna sam predsedniku svoje stranke, što je bez imalo sujete i straha imao sluh da važne i odgovorne uloge prepusti i mladim ljudima. On je imao poverenje u mene, a ja radim sve što je u mojoj moći, učim i usavršavam se. Sve radim s ciljem da zadovoljim njegova, svoja i očekivanja našeg naroda. Nadam se da ću jednog dana biti politički elokventna da rame uz rame polemišem sa našim vodećim političkim liderima o najbitnijim temama našeg društva.

Piše: Jelena Popović, Life Content
Foto: Dejan Milićević
Stilista: Stefan Orlić
Šminker: Dušan Rajković za „Auru“, tel: 063 / 88 - 29 - 653
Frizer: Bojan Nastasić, Studio „Indola“, Bulevar kralja Aleksandra 318, tel: 064 / 12 - 77 - 464

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin