Marko Pantelić: Nakon oproštaja od karijere okrećem se novim poslovima

Marko Pantelić: Nakon oproštaja od karijere okrećem se novim poslovima

Autor: | 29/11/2013

0

Proslavljeni fudbalski as Marko Pantelić okončao je svoju izuzetno uspešnu sportsku karijeru. Oproštaj od "najvažnije sporedne stvari na svetu" dugogodišnjem reprezentativcu Srbije priredio je grčki klub "Olimpijakos" pre dve nedelje na utakmici protiv "Paoka". Tom prilikom je Marko, popularni Pantela, izveo počasni udarac, a navijači su ga pozdravili gromoglasnim aplauzom i ovacijama.
- Oproštajni meč bio je veoma emotivan i veliku zahvalnost dugujem predsedniku Marinakisu, svima u klubu i navijačima. Ljudi su mi prilazili i čestitali, a bilo je onih koji nisu mogli da zadrže suze. Ukazana mi je velika čast, mogu da kažem da je mali broj igrača doživeo tako nešto - kaže Pantelić, koji se u društvu supruge Tijane i kćerki Ingrid i Alegre oprostio od navijača "Olimpijakosa".
- Okončao sam karijeru i okrenuo se novim poslovima. Završio sam fakultet pre godinu dana i sada pored decenijskog iskustva u sportu imam i obrazovanje vezano za fudbal kojim želim da nastavim da se bavim, ali na drugačiji način. Ne želim da odem u penziju - kaže kum Dejana Stankovića, koji se takođe nedavno oprostio od igračke karijere.
Tokom karijere profesionalnog fudbalera, koju je započeo sa nepunih šesnaest godina, poznati Beograđanin nije imao vremena za studije, ali je to kasnije nadoknadio.
- Kada sam bio klinac, drugačije sam razmišljao o obrazovanju, ali vreme te promeni i počneš zrelije da razmišljaš. Zato sam i upisao fakultet sa dvadeset devet godina, a završio ga sa trideset četiri, i ne smatram da je to kasno. Uvek sam se čudio ljudima koji su završili nekoliko fakulteta, ali ih sada razumem i shvatam da su "tražili sebe".
Odluci da tridesetpetogodišnji sportista stavi tačku na sportsku karijeru posebno se obradovala njegova supruga Tijana, sa kojom ima dve kćerke, osmogodišnju Ingrid i četvorogodišnju Alegru, jer će sada imati više vremena za porodicu kojoj je izuzetno posvećen. Pantelići su se iz Grčke vratili u Beograd i žive u porodičnom domu na Vračaru.
- I posle završetka karijere nastavio sam da mnogo putujem. Međutim, iako sam počeo da se bavim poslom menadžera za koji sam se na fakultetu pripremao, više sam sa porodicom nego u vreme kada sam aktivno igrao fudbal. Sada živim u Beogradu koji nikada nisam želeo da napustim. Moja starija kćerka Ingrid rođena je u Beogradu, a Alegra u Berlinu. Nikada nisam želeo da živim u bilo kom drugom gradu, osim u mestu u kome sam rođen, i izuzetno mi je drago da sam mu se konačno vratio posle dugogodišnje inostrane karijere - ističe Pantelić.
Bivši fudbaler sada se nalazi na prekretnici i započinje novu karijeru fudbalskog menadžera. Osim što je zaokupljen novim poslovnim poduhvatima, posvećen je i humanitarnom radu. Sa rođenim, mlađim bratom Markom - Makom Pantelićem organizovao je akciju prikupljanja sredstava neophodnih za lečenje obolele odbojkašice Milane Miljušević u svom restoranu "Marco" u Beogradu.
- I do sada sam imao potrebu da pomažem ljudima, ali nisam javno govorio o tome. Ova akcija je izuzetak jer su moj brat Marko Mak i sestra obolele odbojkašice došli kod mene sa idejom o humanoj akciji. Odmah sam je podržao, tako da ćemo se svakoga četvrtka družiti na humanitarnim večerima u mom restoranu, koje će biti posvećene Milani Miljušević - završava popularni sportista.

Piše: Jelena Vlahović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još