Mateja Kežman: Vreme za promene

Mateja Kežman: Vreme za promene

Autor: | 10/01/2012

0

Vrhunski sportista, napadač „Bate Borisov“, Mateja Kežman  odlučio je da okrene novo poglavlje. Tridesetdvogodišnji golgeter stavio je tačku na bogatu karijeru profesionalnog fudbalera, ali će pre toga krajem januara u Hongkongu odigrati dve revijalne utakmice.
Beograđanin, koji je vrlo vezan za porodicu, suprugu Emiliju i sinove Lazara, i Jakova, kao i kćeku Aleksandru, raduje se što će njegovim putešestvijima uskoro doći kraj i što će konačno biti stalno sa decom i suprugom.
- Pozvan sam da odigram dve revijalne utakmice u Hongkongu krajem januara. Tada je kineska nova godina, i to je tradicionalni turnir za koji igra „South China“ klub, za koji sam igrao, a koji je najveći fudbalski klub u Hongkongu. Imam obavezu prema njima da odigram utakmice, a posle toga ostaje mi ta najteža odluka. Tada bi trebalo da prelomim, da ostavim kopačke zauvek i posvetim se nekim drugim stvarima što se posla tiče. Želja mi je da ostanem u Beogradu, to je poznato. Pri kraju sam studija, a studiram Akademiju za fudbal - na početku razgovora za magazin „Hello!“ kaže proslavljeni internacionalac koji Novu godinu provodi u Beogradu sa porodicom.
- Posle Nove godine odvešću klince na skijaški kamp na Kopaonik, gde će oni uživati u čarima spustova po snežnoj planini. Ja ću ih samo odvesti tamo, a oni će boraviti na planini samostalno, sa drugom decom. To će im pomoći da se u budućnosti osamostale. Sa drugovima se viđam intenzivno, imamo dogovor da novogodišnje praznike proslavimo u popodnevnim časovima jer je „večernji program“ rezervisan za porodicu. Inače, ne volim gužvu i haos u vreme praznika - kaže fudbaler koji veliku podršku za sve odluke ima od porodice, ali ističe da je odluka o završetku fudbaleske karijere od onih koje čovek mora sam da donese.
- To je nešto što sam celog života radio i što sam sanjao, a mnogo od tog sna sam i ostvario. Sada bi trebalo sa tim da prestanem i taj adrenalin, na koji sam navikao, svakako može da nedostaje. Ako se karijera prekine, a nemate plan šta biste dalje radili, može da bude problem koji nosi nezadovoljstvo i višak slobodnog vremena. Definitivno sam odlučio da nastavim da se bavim poslom vezanim za fudbal. Na tom projektu radim već skoro dve godine i blizu sam realizacije zamisli. Javnost će o tome uskoro biti obaveštena. Jedva čekam da se tome posvetim, što me raduje i zbog toga što ću boraviti u Srbiji, uz moju porodicu - kaže Mateja, koji je najstarijeg sina nedavno vodio na šestodnevno skijanje.
- Lazar je odličan skijaš i može da me „isprati“ na svim stazama. Pravi smo drugari i volimo da skijamo zajedno. Bili smo na jednoj austrijskoj planini sa moja tri drugara. Budući da je Lazar najstariji, on najviše oseća nedostatak vremena koje zajedno provodimo poslednjih godina. Zato sam iskoristio priliku da mu se tih dana u potpunosti posvetim. Kada bude bio februarski školski raspust, otići ćemo svi na planinu - kaže sportista čija je kćerka Aleksandra proslavila rođendan u igraonici dok je on sa Lazarom bio na skijanju u Austriji.
- Prošle nedelje je moja supruga Ema organizovala rođendansku žurku za kćerku. Na proslavi su bili njeni drugovi iz škole. Lepo su se proveli. Supruga joj je uručila naš zajednički poklon, koji smo pre toga kupili - kaže fudbaler koji je deci obećao da više neće biti razdvojeni.
- Deci sam obećao da neću više nigde ići. Tome se mnogo raduju i njima je to i dalje potpuno nestvarno. Ne mogu da poveruju da ćemo napokon biti zajedno, još se navikavaju na tu ideju.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin