Alka Vuica: Ekscentrična pesnikinja ljubavi

Alka Vuica: Ekscentrična pesnikinja ljubavi

Autor: | 14/02/2012

0

Život jedne od najkontroverznijih ličnosti sa hrvatske javne scene, pevačice, voditeljke i književnice Alke Vuice, oduvek je podsećao na pravu holivudsku priču, sa mnogo uspona i padova. Često je predstavljana kao fatalna dama čijim čarima nisu mogli da odole ni najuticajniji muškarci s našeg podneblja. Oduvek je konce svoje sudbine držala u sopstvenim rukama. Bavila se novinarstvom, pisala drame, priređivala večeri poezije i performanse. Po vlastitom opredeljenju smatra sebe pesnikinjom ljubavi. Pored brojnih hitova koje je napisala za druge izvođače, srpskoj publici poznata je i po sopstvenim, među kojima su "Laži me", "Ej, šta mi radiš". Alka je jedno vreme bila urednica i voditeljka tolk-šou emisije "Jedan na jedan", na "Novoj televiziji", a potom i rubrike pod nazivom „Alka individualka“ u emisiji „Red Carpet“. Dugo je nije bilo na našim prostorima, a odnedavno je učesnica u rijaliti šou-programu „Parovi“ na „Happy“ televiziji. Hrvatska pevačica se nije mnogo dvoumila oko potpisivanja ugovora sa produkcijom ove televizije, a honorar i uslovi pod kojima je ušla sa svojim partnerom, a u spoljnom svetu prijateljem, harizmatičnim Ivicom Štorićem, kao i koliko će se zadržati unutra, za sada su tajna. U razgovoru za magazin „Hello!“ šarmantna umetnica kaže da se sjajno oseća u raskošnoj vili i da priželjkuje pobedu. Priznaje da joj mnogo nedostaje dvadesettrogodišnji sin Arijan sa kojim ima prisan odnos pun razumevanja i ljubavi, dok joj u vili temperament obuzdava njen prijatelj, uvek nasmejani i opušteni Ivica.
- Imala sam želju da napravim svoj rijaliti šou-program, od kojeg ne odustajem, ali nikada nisam mislila da ću učestvovati u nekom. Zato se i kaže: "Nikad ne reci nikad". Sve je ispalo slučajno. Dugo me nema na ovim prostorima, radim novi album, dopali su mi se uslovi koje su mi producenti ponudili. Prethodnu sezonu „Parova“ nisam gledala, a ovde sam došla pravo sa Kube, gde sam dočekala Novu godinu. Najbitnije mi je bilo da je prostor veliki, jer sam klaustrofobična.Ovde su uslovi fantastični, inače ne bih prihvatila učešće da moram da se mučim i patim, jer sam se dosta namučila kroz život - kaže Alka na početku razgovora za magazin „Hello!“.
- Ovo je veliki izazov za mene, lepo mi je u kući, svi su fantastični i uživam bez mobilnog telefona. Nisam od onih koji misle da bi trebalo samo učestvovati, već i pobediti. Volim da se takmičim i priželjkujem pobedu ako me publika izabere.
Temperamentnoj Alki, u zatvorenom prostoru sa nepoznatim ljudima, mir pruža Ivica:
- Svesna sam gde sam ušla. Sve što radim mora da bude dobro odrađeno, pa i ovo. Temperamentna sam, ali me Ivica smiruje. Dobro me poznaje, mazi i pazi - kaže Alka.
- Mislim da bi mi mnogi dali velike pare za taj recept, ali novac nije potreban, otkriću vam. Alku bi trebalo shvatiti, ona je žena umetnik, a umetnici su nešto drugačiji od nas običnih smrtnika. Trebalo bi je voleti, njeno srce je ogromno i zna da uzvrati ljubav i dobrotu. Nismo emotivni partneri već dobri prijatelji. Naše prijateljstvo traje već deset godina. Razumemo se, zajedno smo radili na televiziji gde sam bio urednik, a ona je imala svoj tolk-šou. Volimo da provodimo vreme zajedno, oboje dobro kuvamo, a sa Alkom su zabave nezaboravne - kaže Ivica, Alkin partner u rijalitiju „Parovi“.
Ivica je novinar po struci, a muzika mu je velika ljubav. Živi jedan normalan život, ima svoj vrt i gaji voće i povrće, a bavi se i menadžerskim poslom. U vili pravi šou, raznim pričama neprekidno zabavlja i ukućane i gledaoce. Iako je hiperaktivan, navikao se na zatvoren prostor:
- Takav sam po prirodi, zabavljač. Moji prijatelji me zovu, kada su neraspoloženi, da im povratim raspoloženje. Uvek imam volje i energije, a i životnih priča koje prepričavam na duhovit način. Meni se ovde dopada, uklopio sam se, odlična je hrana, sjajan ambijent i zanimljivi učesnici. Očekivao sam da će mi zatvoren prostor smetati kao i Alki, ali za sada nemam problema sa tim. Jedino što mi smeta je što, kada me neko nervira, nemam gde da odem. Od svakodnevnih stvari mi ništa ne nedostaje osim mog psa.
Alka sebe nikada nije doživljavala kao jaku ženu, već buntovnicu koja nikada nije priznavala strah i slabost. Ima snagu da se pobuni protiv svega što joj ne prija. Nije slaba, a kada se uplaši, onda je opasnija. Ne bi je trebalo dirati i nervirati iako u vili nije moguće pobeći od toga. Najviše joj nedostaju dvadesettrogodišnji sin Arijan i prijatelji.
- Sin mi mnogo nedostaje, imamo prisan i topao odnos, vezani smo. Ne mogu ga čuti i zagrliti, nastojim da ne mislim o tome jer uvek zaplačem. Nisam navikla da zaspim bez čitanja neke knjige i na to se privikavam, a u produkciji su mi dozvolili da pišem pesme kada dobijem inspiraciju. To mi znači, jer mi sve možete oduzeti samo ne olovku i papir. Prijatelji mi nedostaju, kao i skijanje, ali izdržaću. Ivica je tu da mi drži pažnju, da me zasmejava - kaže Alka.
- Mene recesija i nemaština ne mogu iznervirati. Proživeo sam mnogo ružnih stvari, bolest bližnjih, smrt, tako da je sve drugo sitnica. Na život treba gledati pozitivno i smejati se što više. Ukućani me inspirišu, a najviše vole da im imitiram Alku, tada vrište od smeha - kaže Ivica.
Iako joj mnoge žene zavide, a muškarci joj ne mogu odoleti, ne misli da izgleda fantastično. Neguje se, voli da lepo miriše i spava jer san utiče na lepotu. Izbegava da se šminka u toku dana i uživa u masaži i spa-centru. Za „Dan zaljubljenih“ izaći će platinasta kompilacija njenih najlepših ljubavnih pesama koju je dugo očekivala, a sprema i novi album:
- Radujem se toj kompilaciji koju dugo čekam. Radim i album sa obradama mojih pesama, a uskoro će izaći i novi koji će biti drugačiji, sa elektro-popom, u stilu osamdesetih. Pripremam i svoj kabare "Al kabare" koji sam sama napisala, od moje poezije, proze i nekih pesama. To je jedna ženska priča o pripadnicama lepšeg pola na pragu pedesetih sa osvrtom na život. Kabare koji govori o ljubavi, uspesima i neuspesima - kaže na kraju Alka Vujica.

Piše: Tijana Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti