Pola sata sa... Aki Rahimovski

Pola sata sa... Aki Rahimovski

Autor: | 08/03/2012

0

Beogradska publika će 8, 9, 10, 11 i 12. marta imati priliku da čuje jedan od najlepših glasova na prostoru bivše Jugoslavije kada će Aki Rahimovski sa svojim bendom „Parni valjak“ održati koncerte u Centru „Sava“. Kada su pre godinu i po dana dve večeri u „Beogradskoj areni“ pevali pred otprilike pedeset hiljada fanova članovi zagrebačkog benda obećali su da neće proći dve i po decenije kao prethodni put da se susretnu sa publikom u srpskoj prestonici. Ovoga puta svoju muziku predstaviće na drugačiji način, pa će najveće hitove nastale tokom tridesetpetogodišnje karijere izvesti u akustičnoj verziji.
Osim što je profesionalno ostvaren i uživa veliku popularnost, Aki Rahimovski je srećan porodični čovek. Ispunjava ga ljubav prema supruzi Ingrid, sa kojom je u braku više od dve decenije, sinu iz prvog braka Kristijanu i kćerki Edini, a najveću sreću pričinjavaju mu trenuci koje provodi sa unucima, četvorogodišnjim Davidom i trogodišnjim Filipom.
Posle godinu i po ponovo ćete održati koncerte u Beogradu. Zbog čega ste odlučili da se, za razliku od prethodnog puta, sada sa publikom družite u Centru „Sava“?
- Velika želja „Parnog valjka“ jeste da publika u Beogradu vidi naš koncert pod nazivom „Bez struje“. To je amplag verzija naše muzike. Taj koncert prvi put smo održali pre sedamnaest godina u „Zagrebačkom kazalištu mladih“, a CD i DVD sa tog nastupa su najprodavaniji u hrvatskoj istoriji diskografije kada je reč o rokenrolu.
Drago mi je što Beograđani konačno mogu da uživaju u takvoj vrsti našeg programa. Što se tiče datuma, 8. mart nije namerno izabran zato što je tog dana praznik žena već se sve poklopilo. Ovaj koncert se razlikuje od onih koje smo održali u „Beogradskoj areni“, jer će pesme biti izvedene bez električnih instrumenata. Centar „Sava“ najbolji je prostor za akustičnu varijantu. Ovo je „Valjak“ u drugačijem svetlu, reč je o intimnoj atmosferi koju ne bismo mogli da priredimo u najvećoj hali na Balkanu. Imam informacije da vlada veliko interesovanje i, kako sada stoje stvari, nećemo se zadržati na dna ovom broju koncerata.
Za vas važi da ste pevač sa najvećom emocijom u glasu i velikom energijom. Odakle je crpite?
- Energija je veoma važna za nas muzičare, ali je važnija „hemija“ koja postoji između izvođača i publike. Kada izađem na scenu, za mene ne postoji umor, tada se maksimalno dajem i trudim se da dobre vibracije prenesem na publiku. Znam da se mnogi čude mojoj energiji u ovim godinama, jer sam u stanju da više od tri sata pevam i skačem na koncertima. Kada smo na turneji, trudim se da urednije živim. Teretana je ostala iza mene, ali pokušavam da se zdravije hranim i da se manje posvećujem porocima.
U čemu pronalazite inspiraciju?
- Žene su mi najveća inspiracija. Siguran sam da to nije slučaj samo kod mene već kod mnogih muškaraca. Žene su imale veliku ulogu u životima mnogih vojskovođa i umetnika.
Jeste li od onih muškaraca koji pridaju značaj obeležavanju 8. marta?
- Nisam konzervativan već poštujem tradiciju. Još obeležavam taj praznik, mada se danas mnogo toga promenilo. Sada se „Dan zaljubljenih“ slavi kao nekada „Dan žena“. Ne kažem da je to greška, ali ipak bi trebalo  napraviti razliku, jer 14. februar je dan za zaljubljene, a 8. mart dan za sve nama drage žene. Taj dan slave naše supruge, majke, kćerke, sestre i drage prijateljice. Tog dana na još jedan način odajem poštovanje mojim dragim damama sa kojima živim i koje su mi najveći oslonac u životu.
Vaš sin Kristijan je odabrao muziku kao životni poziv? Kakav je osećaj kada zajedno nastupate?
- Izlišno je pričati o tome. Svako ko je roditelj uživa u uspehu svog deteta, pa sam tako i ja ponosan na sve što je Kristijan uradio u životu.
I vaša kćerka Edina je veliki muzički talenat. Da li će i ona krenuti vašim stopama?
- Moju kćerku muzika kao profesija ne zanima. Ne vidi sebe u estradnim vodama. Posvećena je studiranju i svoju budućnost vidi u drugoj sferi. Istina je da lepo peva, ali to ne treba da čudi, jer je reč o genima. Edina peva samo za sebe i ponekada za nas, svoje ukućane. Volim da je slušam, ali su ti trenuci retki pošto mi je teško da je ubedim da peva.
Kako provodite vreme za unucima Davidom i Filipom?
- Za unuke uvek imam vremena. Druženje sa njima me ispunjava. Pored svega lepog što mi se dogodilo u životu njihovo rođenje je jedno od najlepših stvari. Verujem da će se sa mnom složiti svako ko je postao deda.

Intervju: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin