Uzbudljivo putovanje: Avanturisti u obilasku Amerike

Uzbudljivo putovanje: Avanturisti u obilasku Amerike

Autor: | 21/04/2012

0

Putovanje po Floridi, na koje su prijatelji i ljubitelji vožnje, Boško Čukić Roki, Igor Lazić Nigor i Dragi i Žika Jelić, krenuli i na kom su proveli petnaest neverovatnih dana, poslužiće kao izvrstan materijal za izradu četvoroepizodne serije „Dixie Highway“, nazvane po čuvenom autoputu u Sjedinjenim Američkim Državama.
Autor, voditelj i producent ove serije, koja će se uskoro emitovati na televiziji, je Boško Čukić Roki, jedini Srbin koji se bavi redizajnom motora „harli dejvidson“. Za magazin „Hello!“sabira utiske o uzbudljivom boravku na Floridi.
-Na ovom putovanjumotorima smo krstarili Žika i Dragi Jelić iz „JU grupe“ i ja, dok je Igor Lazić Nigor vozio kabriolet. Žika, Dragi i ja, kao stare „harledžije“, i Nigor sleteli smo avionom u Orlando i odatle krenuli na uzbudljiv put. Prvo smo otišli u Dejton na najveći „Harli“ skup na svetu, koji se već sedamdeset jednu godinu zaredom održava, i tu smo provelitri dana u društvu brojnih ljubitelja čuvenog motocikla. Potom smo iznajmljenim motorima krenuli na jug. Došli smi u grad Naples i našli se sa prijateljima sa kojima smo proveli divno vreme družeći se uz obavezan roštilj.
Družina avanturista je plovila čamcem po džungli Everzlej po kanalima, okruženi šumama crvenog mangrova.
- Plovili smo čuvenim kanalima okruženi šumama sa korenjem mangrova koje je u vodi. Na čamcu smo imali „goste“, pelikane koji su sleteli na pramac i vozili se sa nama jer ih je kapetan čamca hranio ribicama. U vodi oko nas bilo je i aligatora, ali njih nismo hranili.
Družina je uživala u hranjenju rakuna koji žive među korenjem mangrova. Oni su veoma pitomi jer su navikli da im turisti stalno daju hranu.
- Provozali smo se motorima pored tih kanala starim autoputem „41“, i opet smo gledali aligatore, ali sa bezbedne udaljenosti. Na kraju puta kroz džunglu stigli smo do Fort Loderdejla, gde smo se sreli sa prijateljima braće Jelić. Bilo je pravo vreme da sledeća „stanica“ bude Majami, gde smo uživali u šetnjama. Posle toga smo stigli do Ki Larga, krajnje južnetačke Floride, gde su mesta spojena malim mostovima. Najduži među njima dug je sedam milja. Obavezna je bila poseta poznatom „Sloppy Joe“ baru, gde je odsedao i Hemingvej, koji je živeo u tom gradu. Pošto je u Ki Vestu nulta tačka autoputa, koji se proteže čak do Ontarija, i prolazi celom istočnom obalom Floride, krenuli smo ponovo ka severu i došli opet do Dejtone na istočnoj obali. Bilo nam je interesantno što je čitava „gungula“ zbog „Harli“ šoua prošla, i grad je bio prazan. Pet stotina hiljada posetilaca sajma je otišlo i grad je izgledao sablasno. Tim povratkom zatvorili smo krug koji je brojao dve hiljade i šest stotina milja, koliko smo prešli - kaže Boško, koji će zauvek pamtiti ulazak oprega sa osam konja i velikom kočijom na kojoj je bilo pivo poznatog proizvođača u jednu pivaru, što se dogodilo tokom sajma „Harli Dejvidson“.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti