Nina Badrić: "Nebo" u Skoplju

Nina Badrić: "Nebo" u Skoplju

Autor: | 12/05/2012

0

Ovogodišnja predstavnica Hrvatske na "Evroviziji" Nina Badrić nedavno je boravila u Skoplju, gde je snimila spot za tradicionalnu makedonsku pesmu „Ne kazuvaj, libe, dobra nok“. Inače, ona je ovu numeru otpevala gostujući na albumu nekadašnjeg gitariste grupe „Leb i sol“ Gara Tavitjana i njegovih sinova Gara Juniora i Dirana, koji su okupili najbolje izvođače iz regiona i snimili CD sa izvornim makedonskim pesmama u džez aranžmanima pod nazivom „Makedonsko srce kuca 7/8“. Osim hrvatske zvezde u ovom projektu učestvovale su i njene kolege Željko Joksimović, Kaliopi, Oliver Dragojević i mnogi drugi, ali je Badrićeva dobila nagradu od makedonske publike za najuspešniju saradnju sa porodicom Tavitjani u inostranstvu. Njena numera je u kratkom roku postala najslušanija pesma na makedonskim radio-stanicama, a snimanje spota za nju je bilo još jedno lepo iskustvo.
Boravak u Skoplju Badrićeva je iskoristila i za promociju svog singla „Nebo“ sa kojim će nastupiti u Azerbejdžanu,sa željom da uđe u finale.
-Ne zanosim se velikim ciljevima da ću pobediti ili biti druga na tom takmičenju. Realna sam i znam da veliki timovi stoje iza svih pobedničkih pesama, pa ću biti presrećna ako uđem u finale, jer Hrvatske tamo nije bilo  dve godine zaredom. Verujem u svoju pesmu, to nije klasična balada već ima stila i mislim da će me izdvojiti iz mase -kaže šarmantna Hrvatica, dodavši da joj nije bilo lako da donese odluku i tri meseca pred odlazak u Baku operiše glasne žice.
-Nije bilo lako da se odlučim na operacioni zahvat glasnih žica koji je u mom slučaju bio neizbežan. Moj glas mi je sve i želela sam da otklonim i najmanju prepreku koja mi onemogućava da suvereno vladam njime, svakim tonom -istakla je Nina koja se uspešno oporavila posle operacije.
Lepa brineta je otkrila da se za predstojeće takmičenje veoma dobro priprema, pa svoj trenutni način života opisuje kao period kada sportisti imaju pripreme za velika takmičenja. Ona je sama napisala muziku i tekst za numeru „Nebo“, a u dogovoru sa svojim saradnicima već je osmislila i nastup koji će u narednom periodu uvežbavati kako bi sve u Azejberdžanu izgledalo savršeno.
-Sa mnom će na bini biti tri prateća vokala. To su tri prelepe plavuše koje odlično pevaju. Nastupiće i dva plesača, ali neće to biti neki spektakularni plesni nastup. Zamislila sam nastup u koreografiji Igora Barbarića, koji će takođe biti sa mnom, koji je više umetnički. Napravićemo jedinstvenu i drugačiju priču, jer je ipak reč o "Evroviziji"- objasnila je Nina.
Harizmatična dama će do kraja maja biti potpuno posvećena poslovnim obavezama i tek posle povratka iz Bakua imaće priliku da se posveti svom suprugu Bernardu Krasiću i bliskim ljudima koji su joj najvećapodrška.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin