Pola sata sa.... Srđan Karanović

Pola sata sa.... Srđan Karanović

Autor: | 24/05/2012

0

Glumac i televizijsko lice Srđan Karanović voditelj je kviza “Savršen minut” na „Prvoj“ televiziji. Voditelj je pre kviza, u kome je domaćin, vodio emisiju „Izađi na crtu“, sa Milanom Kalinićem. Energični Beograđanin ima diplomu Fakulteta dramskih umetnosti. U novom, veoma gledanom kvizu, ponovo je demonstrirao svoj šarm i harizmu, zbog čega je godinama miljenik ženske publike. Radio je u pozorištu, a ranije je vodio nekoliko televizijskih emisija od kojih je najupečatljiviji bio u porodičnom kvizu „Ludi kamen“. Okušao se i na filmu, glumio je u ostvarenju „Biro za izgubljene stvari”, reditelja Svetislava - Bate Prelića. U popularnoj sapunici, seriji „Jelena”, igrao je jednu od glavnih uloga. Pored svega, svestrani tridesetčetvorogodišnjak predaje na Fakultetu dramskih umetnosti, a i deset godina vodi studio glume. Iako ima vrlo zgusnut poslovni raspored, uspešni voditelj i umetnik pronalazi slobodno vreme za putovanja i odlazak na reku, kao i za izlaske sa prijateljima. Uživa u skladnoj i dugoj emotivnoj vezi, i ne otpisuje mogućnost da i on uskoro stane na „ludi kamen“.
Za magazin „Hello!“ govori o zanimljivom kvizu, čiji je domaćin:
- U ovom formatu takmičari se ne bore jedni protiv drugih, već zajedničkim snagama pokušavaju da pobede vremensko ograničenje od šezdeset sekundi. Glavna premija koju učesnici kviza mogu da osvoje iznosi milion dinara, a da bi do toga stigli, potrebno je da naprave deset koraka, odnosno da odigraju deset igara u kojima se kao pomoć koriste isključivo kućni predmeti. Kao voditelju, zanimljivo mi je što u kvizu mogu otvoreno da bodrim takmičare, navijam za njih, čak i da ih pomalo savetujem. Kviz je uzbudljiv, dinamičan, dramatičan, a pored toga, može da donese i smešne trenutke koji su plod velike želje učesnika da ispune zadatak. Zanimljivo je što upoznajemo takmičare i saznajemo zabavne detalje iz njihovih života.
Kako vam se dopala emisija „Izađi na crtu“ koju ste vodili u tandemu sa Milanom Kalinićem?
- To je veliki voditeljski izazov jer je veoma složen po strukturi. Zahteva širi dijapazon veštine i sposobnosti, i povišen nivo koncentracije, što ga i čini privlačnim. Oduvek sam voleo put u nepoznato i mogućnost da proverim sebe u nečemu što je kod nas novo i što „pomera granice“. Prvu saradnju sa Milanom pamtiću kao vrlo uspešnu. Prilično se razlikujemo, ali smo slični u tome što smo obojica profesionalci sa ozbiljnim televizijskim iskustvom. To nam je omogućavalo da izlazimo iz okvira scenarija i improvizujemo, svako u skladu sa sopstvenim potrebama, mogućnostima i stilom, ali i zadatkom koji imamo u okviru ove emisije.
Da li biste se ponovo okušali u nekoj sapunici, poput „Jelene“, u kojoj ste glumili?
- Već sam uradio nešto slično. Pre tri godine je završeno snimanje serije  „Zaustavi vreme“ koja ima sto dvadeset epizoda, ali iz nepoznatih razloga još  nije prikazana. Doduše, ona je samo po formi slična seriji „Jelena“, mislim da je po sadržaju kvalitetnija i zanimljivija.
Kako vam ide rad sa mladim ljudima koji pohađaju vaš studio glume koji žele da upišu Akademiju?
- Sa pozorišnim rediteljem Nemanjom Stankovićem pre deset godina osnovao sam studio glume „Četvrti zid“. U poslednjih nekoliko sezona u rad sa polaznicima smo uključili i naše bivše članove koji su u međuvremenu završili studije glume na nekoj od akademija u zemlji.
Čime je ispunjeno vaše slobodno vreme?
- Volim da čitam, šetam, igram, pevam, pijem dobro crno vino u dobrom društvu, uživam u hrani, igram košarku ili je gledam, putujem. Ovog leta sam zavoleo čamce i beogradske reke i planiram da u taj odnos ulažem i u budućnosti.
Smatraju vas jednim od najprivlačnijih muških voditelja. Godi li vam to?
- Ja sam već u godinama kad mi više znače pohvale i priznanja druge vrste, ali ni to nije za bacanje.
U skladnoj ste emotivnoj vezi?
- Jesam. Očigledno je da stagniram na svim poljima. Šalim se.
Jeste li emotivni i da li „padate“ na ženske suze?
- Padam na ženske suze samo kad ih ja prouzrokujem.
Budući da ste vodili emisiju „Ludi kamen“, uvek su vas pitali kada ćete vi stati na njega. Koliko ste sada blizu tome i da li vam se dopada institucija braka?
- Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više napredujem. Ako preživim „smak sveta“, koji predviđaju da će se dogoditi krajem sledeće godine, sve je moguće. Institucija braka je meni uvek bila na prvom mestu- deset praznih mesta, pa sve ostale institucije.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti