Film „S/Kidanje“: Potreba za ljubavnim ispunjenjem „pretočena“ u film

Film „S/Kidanje“: Potreba za ljubavnim ispunjenjem „pretočena“ u film

Autor: | 08/07/2012

0

Film „S/Kidanje“ debitantsko je ostvarenje reditelja Koste Đorđevića koje prati troje mladih junaka različitog socijalnog statusa, opsednutih ljubavlju prema pogrešnoj osobi. U ovoj crnoj komediji se ukrštaju sudbine junaka koji se za ljubav bore tokom jednog dana i noći. Radnja prati niz tragikomičnih i apsurdnih situacija kroz koje prolaze Hana, koju igra Dragana Dabović, Đura, kojeg tumači Marko Janketić, i Relja, čiji lik tumači Nikola Rakočević. U grozničavoj potrazi za predmetom svoje opsesije, oni će završiti u jednom beogradskom noćnom klubu u poslednjem pokušaju da ostvare svoje snove.
U filmu igraju i Nebojša Glogovac, Jelisaveta Seka Sablić, Slobodan - Boda Ninković, Miša Samolov i Nataša Janjić, hrvatska glumica koja je simpatije publike u Srbiji osvojila u filmu „ Sveti Georgije ubiva aždahu“. Uzbudljiva filmska priča smeštena je na beogradske ulice i u noćne klubove.
O filmu, u kojem je akcenat stavljen na potrebu za emotivnim ispunjenjem, bez obzira na posledice, za magazin „Hello!“ govori reditelj Kosta Đorđević.
- Glavni likovi, mladi ljudi, s pravom nose epitet glavnih junaka zato što su zaljubljeni i veruju u ljubav. U početku, njihovo ponašanje se graniči sa ludilom, postupci su im neobjašnjivi, upornost uznemirujuća, ali kako se film bliži kraju, njihova odanost postaje herojska. Stil filma podrazumeva realistično praćenje apsurdno komičnih situacija glavnih likova.
Tri priče teku paralelno, događaju se u Beogradu u skoro istom vremenu. Gledalac posmatra iste situacije kroz prizmu troje junaka, a rekonstrukcija događaja se izdiže na viši nivo, do trenutka kada dolazimo u objektivnu tačku posmatranja.Ovaj film je posvećen svim zaljubljenim osobama i svima koji su zbog toga neshvaćeni, on brani njihovo dostojanstvo, do kraja i uprkos svemu.
Hrvatska glumica Nataša Janjić u filmu igra plesačicu Kiki.
- Iako se film zove „Skidanje“, u njemu nema scena striptiza, ali će biti provokativnog plesa. Moram da naglasim da sam se u igranju oko šipke snašla bolje nego što sam očekivala - kaže poznata Hrvatica, koja je nekoliko nedelja vežbala ples sa koreografom u prestonici Srbije.
Glumac Marko Janketić, sin poznatog dramskog umetnika Miše Janketića, publici je poznat po ulozi u filmu „Beli, beli svet“, a u ovom ostvarenju još jednom je pokazao talenat koji je nasledio od oca.
- Glumim Đuru, zaljubljenog klinca koji ne preza ni od čega da bi osvojio Kiki, igračicu u noćnom klubu za kojom je lud - kaže Marko.
Nikola Rakočević pojavljuje se u liku Relje koga ljubomora uvlači u najčudnije situacije. Jedan od najangažovanijih mladih glumaca kroz osmeh kaže da je zbog brojnih noćnih snimanja malo spavao tokom rada na ovom ostvarenju.
Glumica Dragana Dabović, poznata po ulozi Šaše u seriji „Vojna akademija“, tvrdi da će rad na filmu pamtiti po pozitivnoj energiji i dobroj saradnji sa rediteljem.
- Bilo je dosta improvizacije protkane apsolutnim poverenjem koje je neophodno u vezi između reditelja, koji je i idejni tvorac ove ljubavne priče, i nas, glumaca. Bilo je smeha i vedrine, kao i okolnosti koje su nas „snalazile“ zbog vremenskih prilika. Rado ću biti deo svih Kostinih projekata jer u njemu "čuči" mali rediteljski genije. Partner mi je Nebojša Glogovac sa kojim prvi put igram „jedan na jedan“. Veliki je profesionalac i rad sa njim je spontan, a što se tiče mlađih kolega, sa njima sam i ranije sarađivala, pa smo sada zajedno „prodisali“ kroz likove - kaže lepa Dragana koja opisuje anegodotu sa snimanja:
- Gotovo svakog dana kada smo snimali bilo je zanimljivosti. Jedna je ostala upečatljiva: pretila sam Bojanu, odnosno Nebojši Glogovcu, da ću skočiti sa balkona i oduzeti sebi život ako odmah ne dođe kod mene. Stanari okolnih zgrada i prolaznici pokušavali su da me spreče u tome, a ja nisam prekidala kadar kako bismo imali tu scenu. Neki od njih su čak zvali policiju. Posle svakog takvog kadra zabrinutim ljudima smo objašnjavali da je r o snimanju.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin