Jasna Šekarić: Osmeh zadovoljstva

Jasna Šekarić: Osmeh zadovoljstva

Autor: | 13/07/2012

0

Jedna od naših najslavnijih sportistkinja svih vremena, reprezentativka u streljaštvu Jasna Šekarić uskoro će se zbog rekorda koje je postigla upisati u istoriju sporta. Naime, Jasna, čuveni strelac, uskoro po sedmi put odlazi na "Olimpijske igre", a samo pet žena je u istoriji sporta nastupilo sedam puta na ovom najznačajnijem takmičenju. Višestruka evropska, olimpijska i svetska prvakinja u streljaštvu, majka dvoje dece, ne krije uzbuđenje pred odlazak u London. Jedna od dvanaest stipendista kompanije „Telenor“, koja je generalni sponzor „Olimpijskog komiteta Srbije“ i olimpijskog tima Srbije, na početku razgovora za magazin „Hello!“ govori o činjenici da je srpski rekorder po broju učešća na "Olimpijskim igrama" i plasmanu kojem se nada na predstojećem takmičenju.
- Veoma sam uzbuđena i jedva čekam dan odlaska na Igre. Kada sam počinjala da se bavim ovim sportom, nisam mogla ni da sanjam da ću ovoliko dugo ostati u svetskom vrhu i učestvovati na ovolikom broju "Olimpijskih igara". Sada kada se to dešava po sedmi put imam predivan osećaj i sigurno da sam ponosna što sam se uvrstila u mali broj sportista u svetu kojima je to pošlo za rukom. Svako moje učešće na Igrama do sada bilo je uspešno. Mislim da nema razloga da to i sada ne bude tako, s obzirom na uspešne nastupe na poslednjim svetskim kupovima i tok priprema do sada. Mislim da imam velike šanse za ulazak u finale, a sam ulazak u finale otvara i šansu za medalju. Naravno da to neće biti nimalo lako, jer svi sportisti koji učestvuju na Igrama sanjaju isti san, a to je osvajanje medalje - energično kaže vrhunska sportistkinja i dama koja je veoma ostvarena u privatnom životu. Njena trinaestogodišnja kćerka Lea i četiri godine mlađi sin Luka su veoma ponosni na poznatu majku i sve njene uspehe u karijeri, na čelu sa ovim poslednjim - rekordnom broju učešća na najvećoj sportskoj smotri na svetu.
- Moja deca Lea i Luka su veoma svesni koliko se trudim i ulažem energije u streljaštvo. I upravo zbog toga su bili veoma srećni kada su saznali da idem na "Olimpijske igre". Jedva čekaju moj nastup, ali takođe i nastup ostalih naših sportista. Pošto ja volim da pratim i druge sportove, i uživam da ih gledam, i oni su uz mene zavoleli sport. Naravno, da sam od njih dobila i „zadatak“ da skupim potpise svih naših sportista - kroz osmeh govori četrdesetšestogodišnja šampionka koja je oduvek važila za jednu od naših najlepših dama u sportu. Ona kaže da decu nije mogla da povede u London na "Olimpijske igre" i da će joj mališani mnogo nedostajati.
- Izrazili su želju da bi voleli da idu u London, ali sam im objasnila koliko mi znače "Olimpijske igare" i da moram da ostanem maksimalno fokusirana na svoj nastup. Njihovo prisustvo tamo bi moglo delimično da mi odvuče pažnju sa takmičenja. Shvatili su to i prihvatili bez imalo razočaranja jer i oni žele da moj nastup bude što uspešniji. U Londonu ću biti tri nedelje, nijedan put nam odvajanje nije jednostavno, ali je na neki način navika. Naravno da će mi deca nedostajati jer tri nedelje nije kratak period. Dobro u svemu tome je da su na raspustu i da će moći da otputuju negde i da se zabave. Prošle "Olimpijske igre" i moje finale su pratili na Zlatiboru - govori zgodna brineta koja se više od dve decenije bavi streljaštvom. Ona sa neskrivenim ponosom govori o sportskim uspesima svoje kćerke Lee, koja pokazuje talenat za streljaštvo, te će možda nastaviti stopama slavne majke.
- Za Luku je još uvek rano da se bavi streljaštvom, a Lea je ove godine počela da trenira. Posle samo mesec i po dana treniranja uspela je da "otpuca" normu za državno prvenstvo. Sigurno da to pokazuje neku dozu talenta, ali takođe mislim da je prerano za bilo kakve prognoze. Naravno da zavisi i od toga koliko će biti istrajna i uporna u tome, jer talenat bez truda ne vredi. Sačekaćemo još malo i videćemo kakav će i da li će Lea biti dobar strelac - raspoloženo govori Jasna, koja zrači vedrinom i zaraznom pozitivnom energijom. Sportistkinja, rođena u Osijeku, o planovima za godišnji odmor kaže:
- Moj odmor će morati da sačeka završetak "Olimpijskih igara". Kada se vratim, posle nekoliko dana ću sa decom otputovati na Kipar kod svoje dobre drugarice. Koliko jedva čekam odlazak u London, isto tako se radujem i odmoru i vremenu koje ću moći opušteno da provedem sa svojom decom.
Uspešna sportiskinja, poznata po veoma bliskom prijateljstvu sa sestrama Arunović, Zoranom i Jelenom, srećna je što će višestruke šampionke u streljaštvu biti sa njom u Londonu, Zorana kao olimpijski strelac, a Jelena kao trener.
- Zorana i Jelena Arunović su moje veoma dobre drugarice. Godinama treniramo zajedno i pružamo podršku jedna drugoj. Sada kada na Igre odlazimo zajedno nas sve tri čini srećnim upravo zbog podrške koju jedna drugoj pružamo - zaključuje vrsna sportistkinja kojoj sa lica ne silazi osmeh.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još