Proslava "Dana nezavisnosti": Prijem u rezidenciji Ambasade Sjedinjenih Američkih Država

Proslava "Dana nezavisnosti": Prijem u rezidenciji Ambasade Sjedinjenih Američkih Država

Autor: | 16/07/2012

0

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Meri Vorlik prošle nedelje priredila je svečani prijem u rezidenciji američke ambasade povodom obeležavanja "Dana nezavisnosti", nacionalnog praznika ove zemlje. U bašti rezidencije na Dedinju proslavu američkog praznika uveličalo je prisustvo najistaknutijih ličnosti srpskog političkog, ekonomskog i društvenog života. Na prijemu su bili: Tomislav Nikolić, Čedomir Jovanović, Nenad Čanak, Dragoljub Mićunović, Vuk Drašković, Mirko Cvetković, Dragan Šutanovac, Žarko Obradović, Ivica Dačić, Dušan Petrović, Rasim Ljajić, Božidar Đelić, Aleksandra Jerkov, Ivan Tasovac i mnogi drugi.
Ambasador Meri Vorlik obratila se prisutnima nazdravljajući proslavljanju još dve bitne godišnjice: sto trideset godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između njene države i Srbije, kao i deset godina rada „USAID-a“ u našoj zemlji.
- Ove godine obeležavamo dve važne godišnjice, od koji je jedna deset godina rada „USAID-a“ u Srbiji. U tom periodu američka vlada obezbedila je osamsto četrdeset miliona dolara podrške demokratskim institucijama Srbije i jačanju ekonomskog potencijala - obratila se zvanicama Vorlik koja u našoj zemlji boravi već dve i po godine. Ona je istakla da je tokom boravka u našoj zemlji upoznala mnoge ličnosti iz različitih sfera života: političare, poslovne ljude, ali i studente koji su sledili snove. Govor je završila zdravicom i željom da se srpsko i američko partnerstvo nastavi dugo u budućnosti.
Posle govora hor je otpevao američku himnu “The Star Spangled Banner”, kao i srpsku himnu “Bože pravde”. Zvanice su poslužene američkim specijalitetima, među kojima je bilo i hamburgera, ali i ukusnih kanapea koje je pripremio elitni hotel u Beogradu. Uz muziku džez orkestra koji je svirao uživo, prisutni su uživali u razgovoru. Među gostima su bile ličnosti iz politike, brojnediplomate i uvaženezvanice iz kulturnog i poslovnog života. Najviše pozitivnih komentara svojim izgledom izazvala je Jelena, supruga političara Čedomira Jovanovića, koja je dobila pregršt komplimenata. Ona je blistala u jednostavnoj, efektnoj haljini kraljevskoplave boje i baletankama. Jelena, majka četvoro dece, zahvaljivala je mnogima na kompimentima koje su joj upućivali za prirodan izgled i vitku liniju kao majci četvoro dece.
Prijem je protekao u prijatnoj atmosferi uz stroge, ali za američke prilike uobičajene mere obezbeđenja.

Piše: Nadežda Jokić   

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin