Danica Maksimović: Jesen u punom zamahu

Danica Maksimović: Jesen u punom zamahu

Autor: | 12/09/2012

0

Nakon više od petnaest godina pauze, nekadašnja prvakinja "Pozorišta na Terazijama" i pionirka domaćeg mjuzikla Danica Maksimović ponovo radi u nekadašnjem matičnom teatru i to u komadu „Zona Zamfirova“, koji će premijerno biti izveden ove jeseni. Poznata glumica, sa odličnom ekipom kolega i rediteljem Kokanom Mladenovićem, počela je pripreme krajem prošle sezone, a posle letnje pauze uskoro će se ponovo okupiti i nastaviti sa radom.
- Radujem se početku proba za predstavu "Zona Zamfirova". Od kako sam 1996. godine dala otkaz u tom pozorištu, osim gostovanja prilikom otvaranja nove zgrade, nisam radila tamo, jer nisam dobijala ponude koje bi me zaintrigirale. Sada igram tetka Doku, a sarađujem sa odličnom ekipom, u kojoj su i Nebojša Dugalić, Maja Noveljić, Ivana Knežević, Ivan Bosiljčić, Ivana Popović, Miroljub Turajlija, Ana Radivojević, Slobodan Stefanović i mnogi drugi - otkriva poznata dama koja tvrdi da ni pored toga što nije više mlada može nesmetano da igra u mjuziklima:
- Igrati u mjuziklima je naporno, ali ja nikada nisam prestala da održavam kondiciju, a sada sam samo pojačala treninge. Ranije je taj žanr nipodaštavan, međutim, svako ko je od kolega probao da radi mjuzikl shvatao je koliko je to teško, jer u isto vreme morate da dočarate dramsku ulogu, pevate i uvežbate plesne koreografije. To je veliki napor, ali ako se radi iz ljubavi, istovremeno vam pruža i veliko zadovoljstvo. Volim da igram u mjuziklima, uostalom i "Sterijinu nagradu" sam dobila za ulogu u renesansnoj komediji sa elementima pevanja i plesa „Lukrecija iliti ždero“.
Poznata po tome da je uvek bila ispred svog vremena, Maksimovićeva se priseća da su se svojevremeno mjuzikli radili na nešto drugačiji način nego danas.
- Mjuzikl se promenio utoliko što su sada došli neki mladi ljudi. Ja sam predstave radila sa jednom Sojom Jovanović, koja je taj žanr imala u malom prstu. U početku smo pevali bez mikrofona, a kako je napredovala tehnologija, tako se menjao i način rada - govori Danica, koja će pre premijere „Zone Zamfirove“ u "Domu omladine", 25. septembra imati i premijeru komada „Indigo“.
- Tu predstavu smo premijerno izveli u Budvi, a zbog velikog interesovanja publike, već drugog dana smo imali dva izvođenja. Usledila su gostovanja u Tivtu, Herceg Novom i Baru. Kolega Branislav Lečić je režirao i, u saradnji sa „Budva grad teatrom“, producirao tu predstavu, a on i igra jednu od uloga. Tu je i mlada Marija Vicković. Posle beogradske premijre krećemo na gostovanja u inostranstvu.
Kako bi se što bolje pripremila za obaveze koje je očekuju krajem ove godine, atraktivna dama provela je odmor na Adi Bojani gde odlazi gotovo dve decenije.
- Sledeće godine biće tačno dve decenije od kada idem na Adu Bojanu. Tim povodom već pripremam veliko slavlje koje ćemo napraviti na splavu mog prijatelja Miška. Mogu da odem na različita mesta tokom leta, ali ako želim da se odmorim, uvek se vratim na Adu. Tamo imam svoj ustaljeni režim, koji podrazumeva duge šetnje svakog jutra do albanske granice i plivanje. Tamo odlazim svake godine i uvek sretnem drage prijatelje. Ovog puta to su bili Katarina Žutić, Dragan Jovanović, Dragan Mićalović, Mirjana Karanović, Elizabeta Đorevska, a često sam tamo i sa koleginicom Katarinom Radivojević koja ove godine nije mogla da dođe - zaključuje Danica.

Tekst: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti