Nedelja mode u Londonu: Sedam dana kreativnosti i inovativnosti

Nedelja mode u Londonu: Sedam dana kreativnosti i inovativnosti

Autor: | 05/10/2012

0

Tokom uzbudljivih sedam dana glavni grad Velike Britanije bio je stecište najznačajnijih ličnosti iz sveta mode, dizajna i brojnih poznatih, kao i predstavnika medija iz celog sveta. Najznačajnija manifestacija kreativnosti, individualnosti, originalnosti i novih ideja, londonska „Nedelja mode“ je završena, a London je opravdao epitet svetske prestonice mode, koji dobija drugu godinu zaredom. Posetioci su imali prilike da vide na desetine revija, izložbi i filmova, a posebnu pažnju privukle su avangardne kreacije Vivijen Vestvud, modeliFilipa Trejsija i BeograđankeRoksandeIlinčić,čijomrevijom je zatvorena ova zanimljiva modna parada budućih trendova.
Zvezda burleske Dita fon Tiz nije propustila priliku da isprati rad mnogih dizajnera, te je bila u prvim redovima na mnogim revijama, kao i manekenka Kejt Mos koja je na crvenom tepihu više puta zablistala u izuzetnim toaletama.Slavni škotski teniser Endi Marej, sa devojkom Kim Sirs, iz prvog reda pomno je pratioreviju modne kuće „Barberi“, za koji kreira čuveni dizajner Kristofer Bejli. On je posetioce iznenadio modelima mantila jarkih boja, na kakve nisu navikli ljubitelji ovog čuvenog britanskog brenda. Klasični bež krojevi sa kariranom postavom su prošlost, naredne sezone biće imperativ ljubičasti, pink, zeleni i zlatni mantili asimetričnog kroja.
Zvezda trećeg dana „Nedelje mode“ u Londonu bila je legendarna Vivijen Vestvud koja je predstavila modnu liniju pod nazivom „Red Label“. Slavna Britanka prikazala je ženstvene i vrlo nosive modele u sivim tonovima, boji lavande, korala i kajsije. Posle defilea prefinjenih kreacija, na pistu je izašla i sedamdesetjednogodišnja Vivijen u kratkom šortsu, na visokim potpeticama, sa nacrtanim brkovima i povezom na oku, što je izazvalorazličite komentare i bacilo u zasenak samu reviju.
Istog dana u centru pažnje bila je podjednako ekscentrična Lejdi Gaga koja je otvorila reviju Filipa Trejsija. Pop diva se pojavila u pink kreaciji ovog irskog dizajnera, poznatog po tome što već deceniju kreira šešire za brojne poznate ličnosti i članove kraljevske porodice. Ovoga puta Trejsi je bio inspirisan likom i delom Majkla Džeksona, kome je i posvetio svoj rad.
Mlađi brat pop zvezde Madone Kristofer Čikone je na "Nedelji mode" u Londonu lansirao svoju prvu kolekciju obuće u smelim tonovima sa geometrijskim printom. Madona nije prisustvovala reviji, ali se pored drugih pop hitova tokom revije u londonskoj trendi galeriji „Strand“ mogla čuti i njena kompozicija „Girl Gone Wild“.
Najšokantnija revija bilo je predstavljanje provokativne dizajnerke Pem Hog. Posetioci su, blago rečeno, ostali iznenađeni. Naime, njene haljine su više otkrivale nego pokrivale. Pem Hog je čuvena londonska kreatorka koja je slavu dosegla devedesetih godina, a njene kreacije s ponosom nose svetske dame poput Džesi Džej,Tajre Benks, Rijane, Lili Alen, Klaudije Šifer i mnogih drugih.
Revijom Roksande Ilinčić završena je "Nedelja mode" u Londonu. Kolekcija naše dizajnerke odiše apstraktnim motivima na elegantnim dnevnim haljinama, maksi suknjama i bluzama sa modernim grafičkim printom. U Roksandinim kreacijama dominiraju žute, narandžaste, zagasitopink i kobalt plave nijanse u kombinaciji sa crnom i belom. U prvom redu na reviji naše najuspešnije kreatorke bila je urednica američkog "Voga" Ana Vintur.
Roksanda kaže da je njena nova kolekcija kombinacija ženstvenog i muževnog, sportske i elegantne garderobe, nešto što je luksuzno, a opet veoma dostupno i nosivo svakoga dana.
Posle modne smotre u Londonu, ljubitelji revija i pasionirani poštovaoci mode sele se u Milano, gde su pripreme za ovu prestižnu manifestaciju uveliko u toku.

Piše: Jelena Vlahović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin