Serija "Folk": Poučno, duhovito i dirljivo

Serija "Folk": Poučno, duhovito i dirljivo

Autor: | 06/10/2012

0

Reakcije publike posle prikazivanja pilot-serije „Folk“, u koprodukciji „Adrenalina“ i „ Eye to eye“, koja je emitovana u januaru, veoma su dobre jer je tematika koju obrađuje serija zaokupila pažnju javnosti. Ove jeseni na televiziji "Prva" gledaoce očekuje dvadeset epizoda sage o trnovitom putu ka uspehu i stvaranju muzičke zvezde.
Okosnica priče je devojčica iz unutrašnjosti koja je ambicijom svojih roditelja, koji žele da postane muzička zvezda, gurnuta u kafanski milje i njeno detinjstvo biva protkano skandalima i surovim intrigama. Njena majka, koju glumi Nataša Ninković, i otac, čiji lik tumači iskusni Boris Isaković, u anđeoskom glasu svoje mezimice pronalaze izlaz iz oskudnog i učmalog seoskog života.
Na tom putu glavna junakinja Zvezdana, koju odlično dočarava mlada Katarina Bogićević, suočiće se sa izazovima velikoga grada, spletkama i ljudima koji žele da zarade na njenom talentu. Dvanaestogodišnja Podgoričanka Katarina nije slučajno izabrana da tumači lik zvezde u usponu. Njen raskošni raspon glasa i nesvakidašnja lepota doveli su je do petog mesta u prvoj sezoni emisije “Ja imam talenat”. Tada je pridobila naklonost kako žirija tako i publike, ali i osvojila reditelja serije Dušana Milića koji je potpuno siguran u svoj izbor kada je reč o mladoj Katarini.
- Ona je rođena za scenu. To sam shvatio čim sam je video i čuo. Neverovatan je talenat, što je dokazala odmah na početku snimanja serije. Iako je još devojčica, brzo se uhodala i sada je, pošto brzo uči i pažljivo usvaja sve naše savete, potpuno ravnopravna sa ostalim glumcima - kaže Dušan Milić.
Talentovana glumica nije se dvoumila da li da prihvati ulogu, odložila je školske obaveze i priključila se glumačkoj ekipi.
- Uloga je veoma tužna zato što mala Zvezdana mora da peva do kasno po kafanama da bi zaradila nešto novca za svoju porodicu, a sutradan treba da ide u školu. S druge strane, lik Zvezdane je pozitivno uticao na mene jer, uprkos svim poteškoćama i svađama u porodici, ona se trudi i daje maksimum kako bi usrećila svoje najmilije. Što se tiče celokupne serije i glume, svi su mi podjednako bili od velike pomoći, ali bez jedne osobe ne bih uspela, a to je moja mama - kaže Katarina, buduća glumačka zvezda.
Ekipu serije “Folk” još čine i Nikola Kojo, Marko Živić, Dragan Bjelogrlić, Iva Štrljić i poznati roker Milić Vukašinović. Oni su tokom leta marljivo radili i snimali priču o putu ka uspehu maloletne pevačice, koja svake večeri kod prisutne publike svojim glasom budi najdublje emocije. Talentovani glumac sa izvanrednima smislom za humor Marko Živić tumači lik menadžera, zvanog Lepi.
- Ko bi drugi mogao da igra Lepog nego ja. Moj lik je momak iz unutrašnjosti koji pokušava da pliva u maloj bari punoj krokodila. Pozajmljuje pare, pomalo vara i šarmira, ali na kraju iskreno i pošteno se bori. Lepi "preuzima" Zvezdanu po njenom dolasku u Beograd. Pokušava da od nje napravi zvezdu, pada i uzdiže se. Mislim da će ga publika voleti jer je momak iz komšiluka, on pokušava da nešto napravi od svog života u zemlji gde to mnogo teško ide - ispričao je uvek nasmejani i duhoviti Marko Živić.
Inspiraciju za scenario Dušan Milić pronašao je u našoj svakodnevici. Reditelj i scenarista želeli su da demistifikuju put od kafanske pevačice do folk dive i pokažu drugu stranu profesije koja nije baš tako bajkovita.
Odličan scenario, visoka produkcija i sjajna glumačka ekipa odlike su serije "Folk", pa prema tim kvalitetima može da parira američkim serijama, u šta će se gledalište uskoro uveriti.

Piše: Jelena Vlahović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti