Zdravko Čolić: Dvonedeljni provod na turneji

Zdravko Čolić: Dvonedeljni provod na turneji

Autor: | 25/10/2012

0

Zdravko Čolić, jedna od najvećih muzičkih zvezda na prostoru bivše republike, posle osam godina ponovo je održao niz uspešnih i posećenih koncerata na području Sjedinjenih Američkih Država. Poznati pevač zavidnih vokalnih sposobnosti i nepresušne energije tokom dvonedeljne američke turneje nastupio je dva puta u Čikagu, onda u Detroitu, a potom je održao koncert u Bostonu i Njujorku.
Koncerti šezdesetjednogodišnje pop zvezde su, kao i uvek, bili veoma posećeni, a on je pokazao zavidnu kondiciju. Na svakom nastupu proveo je više od tri sata na sceni, sa samo jednom pauzom tokom koncerata. Zdravko je tokom turneje sa članovima svog benda posetio neka od njegovih omiljenih turističkih mesta, ali je i bio na nekoliko zabava, priređenih njemu u čast.
Budući da je imao dva koncerta u Čikagu, gde je otpočeo turneju, najviše vremena je proveo u tom velikom i uzbudljivom gradu.
- Sa menadžerima i članovima benda bio sam na večeri kod srpskog konzula u Čikagu Desimira Nikitovića, koju je on priredio za nas. U Čikagu sam imao i prelepo iskustvo zabave uz džez i bluz. Naime, sa članovima benda posetio sam čuveni bluz klub "Green Mill", koji je pripadao Al Kaponeu. U tom baru su u prošlosti nastupala legendarna imena džeza i bluza - za magazin „Hello!“ veselo utiske prenosi proslavljeni Sarajlija.
Posle koncerta i provoda u Čikagu, Zdravko je nastupio u Detroitu. Posle koncerta u Bostonu, u klubu „Lido“, Čolić je turneju zatvorio nastupom u njujorškom klubu “Pure”, na kome je bilo i drugih poznatih Srba. Na početku nastupa uvek raspoloženi pevač pozdravio je predsedavajućeg Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuka Jeremića, koji je na koncert došao sa suprugom Natašom Jeremić, kao i ostale goste. Pored bračnog para Jeremić, bilo je i drugih ličnosti poznatih srpskoj javnosti koje su uživale u tročasovnom koncetru. Prisutan je bio ambasador Srbije u Vašingtonu Vladimir Petrović, ambasador Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama Milorad Šćepanović sa porodicom, glumica Maja Mandžuka sa partnerom Filipom Živojinovićem i manekenke Ivana Kukrić i Đurđa Stojiljković. Svi su igrali i veselili se uz neprolazne hitove čuvenog pevača.
- Posle koncerta, otišli smo zajedno u restoran gde smo se družili i razgovarali. Budući da osam godina nisam nastupao u gradovima Sjedinjenih Američkih Država, mnogo mi je značilo što sam imao prilike da vidim prijatelje iz tog dela sveta. Mnogi od njih su nam priredili nezaboravne doživljaje i večeri pune lepih razgovora i evociranja uspomena - kaže Zdravko za koga je poznato da ima mnogo prijatelja u ovom delu Severne Amerike.

Piše: Nadežda Jokić

Foto: Tamara Marković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin