Antonina Petković: Sigurni modni koraci u evropskoj prestonici glamura

Antonina Petković: Sigurni modni koraci u evropskoj prestonici glamura

Autor: | 24/11/2012

0

Učenica drugog razreda gimnazije u Čačku Antonina Petković zablistala je na nedavno održanoj "Nedelji mode" u Parizu i naši mediji su je već prozvali naslednicom Danijele Dimitrovske. Prvo zbog fizičke sličnosti sa uspešnom manekenkom, ali i vrtoglavog uspeha koji doživljava otkako je kročila u svet mode. Manekenka agencije „Models Inc“, čija je suvlasnica lepa supruga voditelja Ognjena Amidžića, u okviru pariske "Nedelje mode" učestvovala je na brojnim revijama poznatih dizajnera, među kojima i na reviji legendarneBritanke Vivijen Vestvud. Šarmantna Antonina, rođenaČačanka, posle postignutog uspeha očekuje nove angažmane sa poznatim imenima u svetskoj modnoj industriji.
Na početku razgovora za magazin „Hello!“ gimnazijalka zanimljivih crta lica iznosi svoje iskustvo, stečeno na pariskoj "Nedelji mode".
- Odlično sam se provela radeći revije. Posebno zadovoljstvo mi je bilo da radim reviju za tako veliko imekao što je Vivijen Vestvud. O tome sam oduvek sanjala.Njena revija, koja jeodržana u britanskoj ambasadi u Parizu, bila je jedna od najzapaženijih na "Nedelji mode". Pored visokih diplomata i britanskog ambasadora u Francuskoj Petera Riketsa, zvanice su bile i brojne poznate ličnosti, kako sa francuske tako i sa međunarodne javne scene. Bila mi je čast da budem deo takvog događaja - kaže brineta krupnih očiju koja je odlazila na veliki broj kastinga kako bi dobila primamljive modne poslove na "Nedelji mode".
- Naravno da nije bilo lako ići na veliki broj kastinga jer se dešavalo da ih nekada imam i po petnaesttokom dana, ali sav taj trud nije uzaludan jer nema lepšegosećaja nego kada dobijetemodni angažman. Uživala sam u bekstejdžu dok su me pripremali za revije. Upoznala sam brojne poznate ličnosti jer su oni prijatelji sa dizajnerima i uvek pre ili posle revije dođu da pogledaju kolekciju. Naravno, tu je i mnogo fotografa, i tada nastane pozitivni haos. Sledi izlazak na pistu, pred reflektore. Taj osećaj ne mogu ni da opišem - uzbuđeno govori manekenka koja pohađa drugi razred gimnazije u njenom rodnom Čačku.
- Moji profesori, razredna i direktor imaju razumevanje za moje odsustvovanje, a ja se uvek trudim da nadoknadim sve što sam propustila jer ne želim da zapostavim školu. Ukoliko ne budem mogla da uskladim obrazovanje i manekenstvo, prećiću na vandredno školovanje. Inače, svi su vrlo srećni zbog mog uspeha u svetu mode, naročito porodica i prijatelji koji su preko interneta pratili moje revije. Njihova podrška mi mnogo znači- kaže Antonina koja je imala priliku da upozna jednu od najčuvenijih modnih dizajnerki današnjice Vivijen Vestvud.
- Vivijen je neposredna i uspostavila je divan odnos sa manekenkama. Vrhunski je profesionalac i trudi se da proprati svaki detalj i da na reviji sve prođe savršeno. Fasciniralo me je to što, posle toliko godina u modnom poslu, ona odiše pozitivnom energijom, optimizmom ikreativnošću. Ona je institucija u svetu mode i mladog je duha - sa entuzijazmom u glasu govori vitka srednjoškolka koja je dobila pregršt novih ponuda od modnih agenata, koji je, zajedno sa domaćim medijima, nazivaju naslednicom Danijele Dimitrovske.
- Još nisam sigurna koji su moji naredni koraci u svetu mode. Znam da je stiglo mnogo ponuda u moju matičnu agenciju “Models Inc” - “Elite Model Look”, tako da se radujem novim poslovima. Tokom boravka u Parizu, upoznala sam kasting menadžere modnih kuća “Chloe”, “Givanchy” i “Valentino”, a dobila sam i nove modne ponude iz Njujorka, Londona i Španije.
- Inače, veoma mi p
rija što me porede s Danijelom Dimitrovskom, volela bih da postignem uspeh kakav je ona dosegla. Njena podrška i saveti veoma mi znače i pomažu da napredujem
- završava simpatična šesnaestogodišnjakinja kojoj svi predviđaju uspešnu i uzbudljivu karijeru svetskog modela.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin