Vanja Ejdus: Tihi prekid petogodišnjeg braka

Vanja Ejdus: Tihi prekid petogodišnjeg braka

Autor: | 26/12/2012

0

Glumica Narodnog pozorišta Vanja Ejdus, kćerka proslavljenog umetnika Predraga Ejdusa, stavila je tačku na petogodišnji brak sa arabistom i islamistom Ivanom Kostićem. Sa Ivanom, jednim od osnivača "Balkanskog centra za Bliski istok", sinom glumice Stanislave Pešić, pre dve godine dobila je kćerku Sanu.
Tridesetšestogodišnja Beograđanka, koja je otvorila dramski studio za mališane na Senjaku „Majdan“, nije želela da pravi buku zbog rastanka od supruga. Vanja i Ivan su se civilizovano rastali, ne želeći nijednog trena da njihova kćerka trpi zbog promena u njihovom odnosu. Par se sudskim putem razveo, a lepa umetnica, koja je brižljivo gradila karijeru u beogradskim teatrima, ostala je dosledna stavu da privatni život ne deli sa javnošću.
- Istina je, ali ne bih da za medije komentarišem stanje u privatnom životu. Nikada nisam karijeru gradila na detaljima iz intime, pa neću ni sada. Moja karijera bazirana je na mojim ulogama - ljubazno je za magazin „Hello!“ rekla glumica karakterističnog, setnog pogleda, poznata po harizmatičnosti.
Vanja se sa Ivanom Kostićem poznaje od detinjstva, ali je susret od pre šest godina bio sudbinski, tada su otpočeli vezu i ubrzo je krunisali brakom. Samo šest meseci od ponovnog susreta na Adi Bojani par se venčao. Vanja je o njihovom odnosu govorila za magazin „Hello!“ pre nego što su usledile promene među njima.
- Pronašla sam sliku iz 1982. na kojoj moj brat Filip, Ivan i ja stojimo ispred jelke. To je stvarno neverovatno. Nisam ga videla od tada iako ga je moj brat često viđao. Kada sam ga srela na moru, odmah sam znala da je to ono pravo. Posle mesec dana počeli smo da živimo zajedno, posle tri smo se verili, a posle šest meseci i venčali - rekla je Vanja početkom godine, govoreći o bivšem suprugu kao o najvećem podstreku u životu.
Vanja i sada, kao i dok je bila u braku, vodi normalan život, posvećena je odrastanju kćerke. Ne voli da posećuje javne događaje, rekreativno se bavi jogom i najradije je okružena prijateljima sa kojima se druži od detinjstva. Kćerka joj pričinjava najveću životnu radost.
- Igramo se, trudim se da joj razvijem maštu, da ume da zamišlja i da se igra. Ne branim joj da gleda crtane filmove poput mnogih roditelja jer ima dobrih, poučnih i maštovitih koji detetu neko vreme zadrže pažnju. Paradoks je da je uopšte ne vodim u pozorište jer mi je teško da se organizujem, a, s druge strane, ja iz njega ne izlazim. Vodim je u park, šetamo se gradom, družimo se. Uopšte nisam stroga, a mislila sam da ću biti. Ne znam ni da li imam ikakav autoritet, što je katastrofalno. Moraću da poradim na tome, slaba sam i popustljiva jer je Sana neodoljiva. Srećom, nije nevaspitana, dobra je devojčica - rekla je Vanja za „Hello!“.

Izvor: Life Content, Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti