Biljana Cincarević tvrdi da je sa kćerkom Srnom izgradila prijateljski odnos i da je ona njen najveći kritičar

Biljana Cincarević tvrdi da je sa kćerkom Srnom izgradila prijateljski odnos i da je ona njen najveći kritičar

Autor: | 04/01/2011

0

Jedna od najuspešnijih domaćih slikarki Biljana Cincarević po povratku sa Filipina, gde je učestvovala u rijaliti šou-programu „Survivor“, priprema novu izložbu, a slobodno vreme najviše provodi sa kćerkom Srnom koja joj je tokom jednomesečne izolacije najviše nedostajala. Zato ove dve dame najviše vremena provode u Biljaninom ateljeu, a osmogodišnja devojčica jedan je od najkonstruktivnijih kritičara svoje majke.
- Srna često zna da mi kaže da nekoj ženi nisam dobro naslikala nos ili usta i njene kritike uvek razmatram jer ona kod mene uživa veliko poštovanje. Inače, moja izložba će biti otvorena od 24. decembra u galeriji „New moment“, gde ću predstaviti svoje slike koje su uglavnom nastajale tokom ove godine, ali biće i nekih starijih - otkriva Biljana koja je tokom učestvovanja u „Survivoru“ postala jedna od omiljenih učesnica, naročito kada je u odlučujućoj bitki pobedu prepustila Toniju Zenu.
- Ja sam se na Filipinima borila na neki svoj način. Nisam beskrupulozna osoba i ni tamo nisam želela da idem ispod svojih skrupula, čak i po cenu da me izbace iz takmičenja, što se i dogodilo. Kasnije, kada sam imala priliku da se vratim u pleme, nisam to želela, jer ta igra podstiče traženje samo negativnih osobina kod ljudi, kako bi postojao razlog da ih izbaciš, a ja nisam takva osoba. Na isti način vaspitavam i moju kćerku. Ona je za sada već savladala osnovne lekcije kao što su pomaganje slabijim od sebe i lepo ponašanje prema komšijama i prijateljima, a neke životne stvari kao što je nepristajanje na kompromise, za koje ćeš se kasnije kajati, trudim se da joj usadim kroz moj primer - kaže atraktivna slikarka kojoj je kćerka veoma nedostajala na Filipinima.
- Pošto se nikada nismo razdvajale na tako dug period znala sam da ćemo obadve imati krize, pa sam joj zato pre polaska rekla da misli na mamu samo onda kada je srećna jer će mi tako preneti pozitivnu energiju. Ako razmišlja o meni kada je tužna, onda će mi preneti tugu. Tako je prva stvar koju mi je rekla kada smo se videle na aerodromu bila da je samo kada je bila radosna mislila o meni.
Ova talentovana umetnica otkriva da svoju kćerku veoma poštuje i uvek uzima u obzir svako njeno mišljenje, ali i da joj dozvoljava mnoge stvari, kao što je izvlačenje pramenova.
- Mislim da svako dete traži od odraslih da imaju poštovanje za njihovu malu ličnost i ja to pružam svojoj kćerki. Takođe, ona ima potpunu slobodu da radi šta hoće, ali je toliko dobro dete da to ne zloupotrebljava. Čak sam joj pre godinu dana dozvolila da izvuče pramenove, tako da smo i tu fazu već prošle i mislim da ona neće imati klasične bubice kada bude bila tinejdžerka. Sigurna sam da će biti stabilna osoba, pre svega emotivno - tvrdi Biljana i otkriva da njena jedinica ima odlična odnos sa njenim partnerom Srboljubom Veljkovićem sa kojim je u vezi već šest godina.
- Pošto smo dugo u vezi, njih dvoje su već davno postali odlični drugovi, tako da se lepo slažu i međusobno obožavaju. Naravno, moj sadašnji partner nikada ne može da joj zameni oca sa kojim ima odličan odnos, niti to želi - zaključuje šarmantna umetnica.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još