Ljiljana Stjepanović kaže daje njena unuka Ksenija izrazito talentovana glumica i da je raduje što je krenula njenim stopama

Ljiljana Stjepanović kaže daje njena unuka Ksenija izrazito talentovana glumica i da je raduje što je krenula njenim stopama

Autor: | 04/01/2011

0

Najveća radost i sreća za glumicu Ljiljanu Stjepanović poslednjih deset godina je osmeh njene unuke Ksenije Repić, kćerke njenog starijeg sina Igora i snahe Natali, sa kojom ova ponosna baka provodi svaki slobodan trenutak. Iako ova lepa devojčica ide tek u četvrti razred osnovne škole, bavi se glumom već pet godina, pa je tako imala priliku da se oproba u seriji „Selo gori, a baba se češlja“, predstavi „Miris kiše na Balkanu“, a publika ima priliku i da je svakodnevno gleda u reklami za prašak „Duel“.

- Kada je Ksenija imala pet i po godina, predložila sam Radošu Bajiću da joj da ulogu u seriji „Selo gori, a baba se češlja“ koju smo tada počeli da snimamo i ispostavilo se da nisam pogrešila. Iako je on u početku bio skeptičan, kada sam ga upoznala sa Ksenijom i kada je video koliko je ona neposredno, otvoreno i zrelo dete, odmah mu se dopala i rešio je da joj pruži šansu. I nije pogrešio, jer se ispostavilo da je vrlo talentovana - kaže zadovoljna baka.

- Obožavam da radim sa bakom i snimanja mi nisu naporna. Sve mi je tamo interesantno. Imam odličnu učiteljicu tako da uspevam da uskladim obaveze u školi sa snimanjima, a moji drugovi različito reaguju na moje bavljenje  glumom. Najbolje drugarice, pre svega Dunja i Elena, podržavaju me, dok ima i onih koji su ljubomorni, pa mi se rugaju - iskrena je Ksenija koja otkriva da je tremu imala samo tokom premijere predstave „Miris kiše na Balkanu“, jer je u publici bila i njena učiteljica. - Posle predstave odmah sam otrčala kod učiteljice i ne znam zbog čega, ali sam briznula u plač - kaže Ksenija. Njena baka dodaje:

- Pošto je već četvrti razred, njoj je učiteljica sada kao druga majka, pa je posle predstave otišla prvo kod nje, pa tek onda kod roditelja. Međutim, to nije ništa neobično, jer smo svi mi u njenim godinama gajili posebnu ljubav prema našim učiteljima. Inače, moram da naglasim da Ksenija posle svakog izvođenja predstave dobije najveći aplauz od publike, što me uvek iznova čini srećnom.

Bakina mezimica obožava da zajedno sa njom pravi različite kolače i slano pecivo, a kada žele da izađu iz kuće, omiljeno mesto im je Zemunski kej, gde i zimi i leti imaju svoje male rituale.

- Ksenija obožava da jede kiflice i kolače koje ja spremam, a kupile smo i različite modle, tako da pravimo đakonije u najrazličitijim oblicima. Često odlazimo i na Zemunski kej gde postoji jedan dvorac u kome se leti igraju dečije predstave, a zimi postoji klizalište, tako da je njoj tamo uvek zanimljivo. Tu je i luna-park, ali kako raste, sve su joj manje zanimljivi takvi sadržaji - otkriva popularna umetnica.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin