Poznati glumci Branislav i Sergej Trifunović srećni su što sa ocem Tomislavom igraju u predstavi "Tvdrđava"

Poznati glumci Branislav i Sergej Trifunović srećni su što sa ocem Tomislavom igraju u predstavi "Tvdrđava"

Autor: | 09/01/2011

0

Najmlađi član poznate glumačke porodice, popularni umetnik Branislav Trifunović poslednje dane decembra proveo je u društvu svojih najbližih - oca Tomislava i brata Sergeja - sa kojima je pripremao predstavu po antologijskom romanu Meše Selimovića „Tvrđava“, koju režira Nebojša Bradić. Razlog zbog koga su se sva trojica ponovo okupila u istom komadu je proslava jubilarne četrdesete godine rada uspešnog glumca Tomislava Trifunovića.
- Pre više od dvadeset godina imao sam priliku da u jednoj predstavi u pozorištu u Užicu radim zajedno sa ocem i bratom, ali tada je samo tata bio profesionalni glumac, dok smo Sergej i ja bili deca koja nešto „smetaju“ na sceni. Međutim, sada smo odrasli ljudi i glumci, tako da ćemo mu sada  manje smetati. Neki možda posmatraju kao šalu to što smo nas trojica zajedno na sceni, ali mi zaista veoma ozbiljno radimo - počinje razgovor Branislav.
- Evo posle dvadeset godina ponovo će tri četvrtine porodice Trifunović biti zajedno na sceni, ovog puta u „Kruševačkom pozorištu“, dok će nas jedna četvrtina, odnosno majka, posmatrati iz publike. Te večeri će osim premijere gosti prisustvovati i promociji monografije mog oca, koja je napravljena povodom četrdeset godina rada i u kojoj će biti mnogo zanimljivih tekstova i informacija. Pošto Tomislav nikada nije vodio računa i pravio neke spiskove o tome u koliko je predstava igrao ili koliko je imao premijera, u ovoj monografiji povodom jubileja prvi put će se na jednom mestu naći sve njegove predstave i uloge i, verujte mi, brojka je takva da će se mnogima zavrteti u glavi.
Osim što su 28. decembra imali premijeru koju su sa rediteljem Bradićem na čelu već dugo pripremali, Trifunovići su posle predstave proslavili taja važan datum kako dolikuje.
Branislava posle Nove godine čeka još jedan veliki poslovni izazov.
- Već smo počeli da spremamo predstavu „Gospoda Glembajevi“ Miroslava Krleže, u režiji Jagoša Markovića, čija je premijera planirana za početak februara. To će biti komad sa jednom od najzanimljivijih podela u poslednje vreme na prostoru bivše Jugoslavije. Na moju radost, radim sa kolegama Anicom Dobrom, Nikolom Ristanovskim, Borisom Kavačom, Vlastimirom - Đuzom Stojiljkovićem, Svetozarom Cvetkovićem, Jelenom Đokić i Tanasijem Uzunovićem. Zaista mi je čast i zadovoljstvo što sam među svim tim ljudima - zaključuje Trifunović

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još