Novak Đoković: Vedar duh i veliko srce

Novak Đoković: Vedar duh i veliko srce

Autor: | 04/04/2011

0

Odavno je poznato da je Novak Đoković veliki humanitarac koji pomaže ugroženima, ne samo u svojoj zemlji već i u celom svetu. Njegov apel za pomoć narodu Japana koji se bori sa posledicama razornog zemljotresa i cunamija nije ostao samo kao poruka ispisana na stezniku koji je nosio na nozi na turniru u Indijan Velsu. Drugi teniser sveta prikupio je sto hiljada dolara tokom humanitarnog fudbalskog meča i dobrotvorne večere koje je organizovao u Majamiju, u čemu je imao podršku mnogobrojnih kolega. Viktor Troicki, Rafael Nadal, Fernando Verdasko, Markos Bagdadis i još nekoliko tenisera pokazali su umeće i u „najvažnijoj sporednoj stvari na svetu“ tokom utakmice koju su odigrali protiv lokalnog kluba „Fort Loderdejl Strajkers“.
- Fudbalski meč na kome smo prikupili novac za Japan bio je sjajan događaj. Akcija je naišla na odličan odjek, a mi smo imali osećaj da činimo dobro delo. Svako ko je uzeo učešće u utakmici sa velikim simpatijama je pričao o onome šta smo uradili. Svi igrači su pokazali da imaju veliko srce i da uživaju dok igraju fudbal - istakao je Novak koji je kolegama zahvalio i preko društvene mreže „Tviter“.
Tribine terena gimnazije „Everglejds“, gde je fudbalski meč održan, bile su ispunjene do poslednjeg mesta. Publika se odlično zabavljala.
- Svako od tenisera je želeo da igra u napadu, tako da smo imali veliki problem i pre nego što smo počeli da igramo utakmicu. Na kraju sam rekao da ću igrati levog beka. Golman nam je bio jedan francuski kondicioni trener, što nam je odgovaralo, jer iako nije bio najsigurniji, dobro je čuvao mrežu. Markos Bagdadis i Endi Marej zauzeli su pozicije u napadu. Vezni red nam je bio užasan, moraćemo na tome još da radimo - sa osmehom je rekao Novak.
Posle meča akteri utakmice preselili su se u restoran „GR8 Majami“ u kojem je organizovana dobrotvorna večera. Zahvaljujući našem teniseru koji je svaki javni nastup koristio da najavi ovaj događaj, mnoge ličnosti iz visokih krugova dale su svoj doprinos kupovinom ulaznice od trista pedeset dolara.
Iako se poslednjih nedelja bavio nesrećom koja je zadesila Japan, Novak nije zaboravi ni svoju zemlju, pa je dan po osvajanju titule u Indijan Velsu manastiru Gračanica poklonio sto hiljada dolara zahvaljujući čemu je kupljeno zemljište u neposrednoj blizini manastirskog imanja. Nije mu bilo teško i da na samo jedan dan ode u Kolumbiju, gde je zajedno sa Rafaelom Nadalom na terenu u Bogoti odigrao egzibicioni meč. Dva najbolja svetska tenisera svojim bravurama i plesanjem sambe sa profesionalnim igračicama oduševila su četrnaest hiljada prisutnih u areni „Coliseo Cubierto el Campin“. Nekoliko mališana imali su sreću da im Novak i Nadal održe čas tenisa. Njihova egzibicija proglašena je za najvažniji teniski događaj u istoriji Kolumbije.

Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti