Danica Nina Radojčić: Pesma i provod u Amsterdamu

Danica Nina Radojčić: Pesma i provod u Amsterdamu

Autor: | 27/04/2011

0

Dvadesetjednogodišnja studentkinja farmacije iz Beograda Nina Radojčić, koja je osvojila simpatije naše publike, pošto ju je izglasala da Srbiju predstavlja na ovogodišnjem takmičenju za pesmu „Evrovizije“, nedavno je imala čast da nastupi na tradicionalnom koncertu u Amsterdamu pod nazivom „Evrovizija pre Evrovizije“. Plavokosu pevačicu stanovnici ovog holandskog grada dočekali su ovacijama.
- Na moju veliki radost u Amsterdamu sam dočekana fantastično. Imala sam priliku da upoznam veliki broj dragih kolega sa kojima ću nastaviti druženje u Diseldorfu. Na moje zadovoljstvo bilo je dosta zahteva za intervjue. Novinari su bili veoma raspoloženi i voljni da razgovaraju sa mnom tako da sam dobar deo dana odvojila za druženje sa medijima - uzbuđeno je istakla Nina Radojčić, ovogodišnja predstavnica Srbije naEvroviziji“.
Osim promocije svoje takmičarske pesme i druženja sa kolegama iz drugih zemalja, plavokosa lepotica imala je priliku da uživa u obilasku i upoznavanju kulturnih znamenitosti jedne od najlepših umetničkih prestonica Evrope.
- Amsterdam je grad karakteristične holandske arhitekture, kanala, brodića i mostova.  U ovoj metropoli prepunoj muzeja, pored kulturnih znamenitosti na koje nailazite na svakom koraku, posebno sam bila oduševljena činjenicom koliko njeni stanovnici vode računa o zdravom životu i ekologiji. Svi voze bicikl, bez ikakvog preterivanja baš svi. Obišla sam dobar deo grada tokom popodneva, to jest njegov centralni deo. Na našu sreću imali smo pomoć prijatelja iz Beograda koji godinama živi u Amsterdamu pa nam je pravio društvo - sa osmehom priča Nina Radojčić koja je tokom učešća na tradicionalnom koncertu u Amsterdamu, koji već treću godinu zaredom organizuju „evrovizijski“ fanovi iz Holandije, pobrala sve pozitivne kritike i komplimente. Na ovom nastupu koji je bio upriličen u noćnom klubu u centru holandske prestonice učestvovali su predstavnici iz više od dvadeset zemalja, a naša Nina pesmu „Čaroban“ pevala je na engleskom jeziku.
- Koncert je bio dobar, mada je malo kasnio, a i ozvučenje je moglo da bude bolje. Ipak, moram da pohvalim celokupnu organizaciju jer je bilo mnogo ljudi, onih koji vole „Evroviziju“ i koji prate šta se sve događa godinama. Meni naravno znači što me je publika dobro prihvatila - rekla je Nina.
- S obzirom na to da su svi ovogodišnji učesnici bili smešteni u istom hotelu, imala sam priliku da upoznam mnoge takmičare „Evrosonga“, među kojima su bili predstavnici Makedonije, Bugarske, Grčke i Albanije. Biće žestoka konkurencija sledećeg meseca u Diseldorfu, jer ima mnogo dobrih pesama - iskrena je Nina Radojčić.

Piše: Jelena Popović

 

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti