Biljana Cincarević na imanju na Kopaoniku sagradiće ekološki centar i farmu za organsko uzgajanje hrane

Biljana Cincarević na imanju na Kopaoniku sagradiće ekološki centar i farmu za organsko uzgajanje hrane

Autor: | 03/05/2011

0

Da se bogata nasledstva ne dešavaju samo u španskim ili aktuelnim turskim serijama svedoči primer slikarke Biljane Cincarević. Ova vrsna umetnica nasledila je dvadeset hektara zemlje na Kopaoniku. U skladu sa svojim načinom života, Biljana planira da na ovom velikom posedu sagradi ekološki centar sa brojnim zgradama za razne namene.
- Oduvek sam maštala da se posvetim izgradnji jednog ekološkog centra. Sada sam dobila priliku za to i veoma sam srećna. Nasledila sam ogromno imanje na Kopaoniku, gde, inače, imam malu kuću i gde uskoro idem sa kćerkom Srnom na kraći odmor. Biće to odlična prilika da napravim detaljni plan i razradim ideju za izgradnju ekološkog centra. Moj projekat, čiji je cilj promocija nerazvijenog i siromašnog dela Srbije, kakva je opština Brus, kojoj Kopaonik pripada, veoma je zainteresovao državu i razne organizacije za finansiranje - raspoloženo otkriva za magazin „Hello!“ Biljana Cincarević.
- Pored motela i ekoloških kućica, koje će naročito biti primamljive za strance, na svom imanju planiram da izgradim farmu za organsko uzgajanje hrane. Osim toga na delu moje zemlje sagradiću detoks i joga centar po uzoru na one kakve sam imala priliku da viđam po svetu. Celo imanje je okruženo šumom, pa planiram da ekološke kuće ponudim za iznajmljivanje studentima Šumarskog fakulteta u zamenu za održavanje šume i proizvodnju hrane na mom imanju - kaže Biljana i napominje da je veoma srećna jer mnogi njeni prijatelji, pod utiskom njene priče, žele da kupe zemlju u blizini njenog imanja. Udruženim snagama Biljana i njeni prijatelji raduju se jer će za koju godinu moći da ostvare svoje snove.
- Odavno maštam da se povučem iz ove gradske vreve. Kada počnu radovi na mom imanju, boraviću na Kopaoniku pet, šest meseci godišnje. Ostatak vremena želim da provedem na Tibetu i da, putujući po svetu, obilazim najznačajnije izložbe. To je za mene idealan život, koji je na korak od ostvarenja - završava Biljana Cincarević.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti