Serbia Open: Dobra zabava van terena

Serbia Open: Dobra zabava van terena

Autor: | 15/05/2011

0

Jedno od najznačajnijih sportskih dešavanja u našoj zemlji, „ATP“ turnir „Serbian open“, koji je zbog učešća velikih svetskih imena tenisa dobio internacionalni značaj, i ove godine, kao i prethodne dve, nadmašio je očekivanja ljubitelja „belog sporta“. Zlatna četvorka naših tenisera, sa Novakom Đokovićem na čelu, briljirala je na terenu. Gledaocima su ponudili dobru igru, pregršt fantastičnih poena, ali i zabavu koja ni ovoga puta nije manjkala. Skoro sve vreme ovog prestižnog takmičenja tribine terena pored Dunava bile su krcate, a primetno je bilo da je na trećem po redu „Serbian Openu“ naša publika bila znatno smelija, te je uzvikivala i svim srcem navijala za svoje omiljene tenisere.
Na otvaranju svečane ceremonije „Sebian Opena“ prisutne je pozdravio direktor turnira Goran Đoković, koji je, pored izražavanja zahvalnosti gostima i igračima, iskoristio priliku da poželi srećan pedeseti rođendan svom bratu Srđanu, ocu Novaka Đokovića. Posle torte i gašenja svećica, turnir je mogao da počne.
Vansportska dešavanja naših zlatnih momaka sa saigračima iz inostranstva pored onih na terenu svrstana su u najznačajnije i najzanimljivije događaje prošle nedelje. Budući da zbog obaveza i učestalih takmičenja često borave van zemlje, ovoga puta naši teniseri rešili su da stanovnicima glavnog grada dosta toga nadoknade. Za najveće fanove i predstavnike medija organizovali su brojna druženja, gde su i obični građani mogli da uživaju u njihovom društvu.
Neposredno pred početak ovog turnira, ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić našim teniserima Novaku Đokoviću, Viktoru Troickom, Janku Tipsareviću, Nenadu Zimonjiću, Ani Jovanović i Bojani Jovanovski uručio je diplomatske pasoše. Tipsarević je odmah iskoristio priliku da se pohvali, pa je fotografije sa svečanog prijema okačio na svoj „Tviter“ profil, a njegova još ponosnija supruga Biljana odmah je slike okačila i na svoj profil na Fejsbuku“, gde je stigla i gomila čestitki.
Budući da je poznat kao veliki zabavljač, veče posle svečanog otvaranja „Serbian Opena“ Novak Đoković, u saradnji sa „Telekomom Srbija“, za svoje prijatelje i kolege u novobeogradskom lokalu „Novak“ upriličio je nezaboravan parti. Među brojnim teniserima našle su se i druge javne ličnosti. Među njima je bio Inspektor Blaža, koji je zabavljao okupljene uz pratnju benda. Prvi je na žurku stigao Nenad Zimonjić koji je jedini od saigrača na žurku stigao u pratnji supruge Mine. Najveseliji među gostima bio je glumac Marko Živić, koji je uživao u društvu glumice Sonje Damnjanović. Vrhunac večeri bile su karaoke, na početku obeležene stranim hitovima. Kada su se gosti opustili, počeli su da se ređaju dobro poznati „narodnjaci“. Novak je na iznenađenje prisutnih zapevao hit Halida Bešlića „Miljacka“ i „Muštuluk“ Harisa Džinovića, dok je Viktor Troicki prisutne počastio pevanjem pesme Džeja Ramadanovskog „Da si moja devojčica“.
Žurka je potrajala nekoliko časova posle ponoći.
Već sutradan, drugi reket sveta, na veliku radost građana naše prestonice, prošetao je ulicama Beograda. Popularni Nole fotografisao se sa prolaznicima, ljubazno udovoljavao njihovim željama da ga zagrle, uživao je u ćaskanju sa pijačnim prodavcima, gde je kupio banane, zatim je posetio decu u školi, odigrao partiju fudbala sa rekreativcima.
Novak za predsedinka“, čulo se od slučajnih prolaznika.
Šetnja gradom bila je lična želja našeg najboljeg tenisera s obzirom da zbog brojnih obaveza nema često priliku da uživa u čarima rodnog grada.
- Imao sam potpuno lud dan sa medijima u Beogradu. Bez obzira na sve, zaista uživam u druženju sa prijateljima, porodicom i srpskim narodom - napisao je Novak na „Tviteru“.
Sledećeg dana Nenad Zimonjić sa porodicom, kao i španski igrači Marselo Granoljers i Giljermo Garsija Lopes obišli su beogradski Zoološki vrt, koji je nedavno dobio nove stanovnike - male bele lavove. Pored druženja sa lavovima, teniseri su imali priliku da vide još jednog novog stanovnika Kalemegdana, mladunče kengura.
- Obišli smo mnoge zoološke vrtove sveta, ali nismo imali zadovoljstvo da uživamo u nečemu ovako lepom - rekao je Granoljers.
Teniseri se nisu zaustavili samo na kavezu sa lavićima, već su okušali hrabrost ulaskom u „zmijsku kuću“, gde su se slikali sa belim pitonom u rukama i - oko vrata.
- Ovo je bilo fenomenalno iskustvo. Osetili smo pravi dah Beograda, njegovo gostoprimstvo, brigu i ljubav prema prirodi. Moja deca su bila posebno oduševljena. Nije mi prvi put da držim zmiju u rukama, tako da mi je ipak lakše, ali strah je svakako prisutan - ispričao je Zimonjić.
Posle posete Zoološkom vrtu, već sutradan popularni teniseri, njihovi gosti i predstavnici medija nastavili su druženje u nesvakidašnjoj vožnji Plavim vozom, obilazeći Beograd.
Srećni, zadovoljni i puni elana naši teniseri dali su svoj maksimum tokom završne polufinalne i finalne večeri. Posetioci ovog prestižnog turnira bili su ponosni, a osim briljantne igre na terenu Novaku Đokoviću pripala je posebna čast. Patrijarh srpski Irinej svečano je odlikovao našeg najboljeg tenisera Ordenom Svetog Save. Novak Đoković primio je orden prvog reda, zbog njegovih dobročinstava, kao i za posvećenost crkvi.
Završetak najznačanijeg teniskog turnira u našoj zemlji obeležen je spektakularnom zabavom na kojoj su prisustvovale samo odabrane zvanice iz sveta sporta, politike, ekonomskog i kulturnog života naše zemlje.

Piše: Jelena Popović

 

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin