Boris Bošnjaković: Novi trener „Davis kup“ reprezentacije

Boris Bošnjaković: Novi trener „Davis kup“ reprezentacije

Autor: | 01/07/2011

0

Nekadašnji juniorski reprezentativac Jugoslavije u tenisu Boris Bošnjaković, posle povrede kičme i nemogućnosti da aktivno nastavi da se bavi sportom u kome je bio najbolji, obreo se u trenerskom poslu. Pre devetnaest godina odselio se u Los Anđeles, gde je imao priliku da radi sa najvećim imenima svetskog tenisa. Ipak poziv selektora „Davis kup“ reprezentacije Bogdana Obradovića da bude trener našeg uspešnog tima tenisera Boris je sa radošću prihvatio.
- Poslednjih devetnaest godina sam živeo u Americi. Tamo sam trenirao profesionalne igrače i radio sam na „Teniskoj akademiji“. Monika Seleš i ja zajedno smo započeli karijeru, trenirali smo u „Vojvodini“, posle čega smo oboje, ona sa dvanaest, a ja sa osamnaest godina, otišli u Ameriku. Bili smo dobri drugovi, nažalost sada se retko viđamo. Trenutno živim na relaciji Beograd - Los Anđeles i voleo bih da tako ostane i u budućnosti - počinje razgovor za magazin „Hello!“ Boris Bošnjaković i dodaje da je bio srećan kada mu je upućen poziv da bude trener srpske reprezentacije.
- Posao trenera naše reprezentacije je nešto što sam priželjkivao. Postali smo svetski prvaci i ove godine, pored Bogdana Obradovića, kome sam veoma zahvalan, i ja ću činiti deo stručnog štaba našeg tima. Mladi teniseri su me odlično prihvatili. Pošto je na prošlogodišnjem „Indijan Velsu“ Novak Đoković ušao u finale, mnogo vremena smo provodili zajedno. Odlično smo se uklopili, pa me je zamolio da ga umesto Marjana Vajde, koji je bio sprečen, ja treniram dok traje „Serbia open“. Novak je zaista divan dečko, lepo vaspitan i nadasve zabavan. Za razliku od ostalih, ja se još nisam pojavio u njegovim imitacijama, mada on često zajedno sa Viktorom Troickim oponaša moj „lalinski“ naglasak. Moj nadimak je Boca, pa me stalno zadirkuju dozivajući me, sa obaveznim naglaskom na dugačkom „o". Bez obzira na drugarski odnos, kada radimo, zahtevam ozbiljnu atmosferu. Za razliku od Nadala koji pred meč voli da se izoluje i sa slušalicama na ušima trči sprint po svlačionici, Novak obožava društvo. Obavezno igramo fudbal u svlačionici jer se pusti muzika, obično domaća. Osim tenisa, zabava koja nas vezuje je golf. Novak je odličan u tom sportu, mada ni ja nisam loš. Ne takmičimo se nikada ozbiljno, obično je to na nekom prijateljskom nivou, mada niko od nas ne voli da gubi. Gde god da putujemo, srećni smo ako zajedno odsednemo u nekom risortu koji ima golf terene. Iako deluje da je lak, ovaj sport zahteva veliku koncentraciju - kaže Bošnjaković.
- Interesantno je da su Novaka osim u Evropi, odnedavno počeli da prepoznaju i na javnim mestima u Americi. To je vrlo zanimljivo i govori o njegovoj veličini, jer poznato je da samo bogati Amerikanci prate tenis - ističe Boris i dodaje da je nedavno imao priliku da trenira i njegovog najmlađeg brata, šesnaestogodišnjeg Đorđa.
- Đorđe je izuzetno talentovan. Proveo sam dosta vremena sa njim i video kako je teško živeti u senci starijeg brata. Gde god da krene, ljudi ga opterećuju i pitaju: „Kada ćeš ti biti kao Nole?“ Stekao je popularnost kao i njegov brat. Pokušava da pronađe svoj put. Teško je to - iskren je trener „Davis kup“ reprezentacije Boris Bošnjaković koji nije oženjen, ali ima devojku Natašu iz Novog Sada.

Piše: Jelena Popović

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin