Miloš Krasić: Porodični predah pred nove izazove

Miloš Krasić: Porodični predah pred nove izazove

Autor: | 05/07/2011

0

Posle velikih uspeha koje je postigao u protekloj sezoni, naš poznati fudbaler i igrač italijanskog „Juventusa“ Miloš Krasić je sa suprugom Mirjanom i kćerkom Milom otišao na zasluženi odmor. Srećna porodica najpre je iz Torina otputovala u Kosovsku Mitrovicu, gde žive roditelji uspešnog sportiste, a posle toga bili su u Novom Sadu, mestu u kom žive kada su u Srbiji, pa u Bečiće. Budući da je to bilo prvo letovanje njihove devetomesečne kćerke Mile, zadovoljni roditelji kažu da je njihova mezimica već od prvog trenutka uživala na moru.
- Već nekoliko godina zaredom letujemo u „Splendidu“ u Bečićima, tačnije od kada je taj hotel otvoren, tako da ni ovog puta nismo želeli da menjamo navike. Poslednjih godina u Crnoj Gori je otvoreno mnogo lepih hotela, ali je nama u ovom najbolje, jer se tamo osećamo kao kod kuće. Na moru smo ostali sedam dana i veoma nam je prijao taj predah. Imali smo sreću da je bilo lepo vreme - počinje svoju priču Miloš. Njegova supruga se nadovezuje:
- Kada smo prošle godine bili na moru, bila sam trudna, a pošto je ona veoma napredna beba, kada su je videli, svi su bili začuđeni jer već sa devet meseci izgleda kao prava devojčica. Prvih dana nju smo kupali samo u dečjem bazenu, a posle i u moru. U prvi mah je bila uplašena jer svako dete kada se prvi put susretne sa takvim prostranstvom, oseća strah, međutim, ona je prilagodljiva tako da se brzo navikla. Ja sam je dosta gnjurala kako bi se nagutala morske vode koja je zdrava, zbog čega je u početku plakala, ali posle nije bilo problema.
Dok je boravila u Crnoj Gori, u Krasićima, društvo joj je pravila Mirjanina kuma Ana koja je njihov čest gost u Italiji.
- Zaista smo proveli predivnih sedam dana, a svima nam je odmor bio preko potreban. Narednih desetak dana ćemo provesti zajedno u Novom Sadu, a pošto mene posle toga očekuju pripreme sa klubom, zbog čega ću otputovati u Ameriku, Mirjana i Mila planiraju da se vrate u Crnu Goru - objašnjava Krasić.
Jedan od naših najboljih fudbalera je za nepunih godinu dana postao i omiljeni igrač među navijačima „Juventusa“, a život u italijanskom gradu Torinu veoma prija i njegovoj porodici.
- Lepo smo se snašli u Italiji, to je vrlo lepa zemlja za život. Klima je odlična, a mentalitet ljudi, koji su veoma srdačni i nasmejani, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Osim toga, Torino me podseća na rodni Novi Sad, tako da nisam mnogo nostalgična. S druge strane, dok je Miloš igrao u Moskvi nisam uspela da se naviknem na taj grad i tamošnji način života. Moj suprug je prilično dobro savladao italijanski, dok ja još učim. Zbog obaveza oko kćerke nisam imala mnogo vremena za savladavanje jezika, ali znam da se sporazumem sa ljudima u prodavnici ili u restoranu - kaže Mirjana.
- Zbog Mile smo u Torinu nedavno počeli da živimo u kući sa velikim dvorištem i veoma nam je lepo. Iako tamo nemam drugarice sa kojima se intenzivno družim već su to površna prijateljstva, naša kuća je uvek puna gostiju iz Srbije, pa nam nikada nije dosadno - kaže ponosna majka čija je kćerka nedavno progovorila.
- Prva reč koju je izgovorila je „mama“ pošto smo nas dve stalno zajedno. Inače, Mila je veoma mirna beba, stalno se smeje i takvo dete bi poželela svim roditeljima - zaključuje Mirjana.

Piše: Ivana Nikolić

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još