Mira Škorić: Traumatično putovanje

Mira Škorić: Traumatično putovanje

Autor: | 03/10/2011

0

Popularna folk pevačica Mira Škorić nedavno je otputovala u Ankaru kako bi svojoj prijateljici, koja je tamo imala poslovne obaveze, pravila drušrvo. Ono što joj se desilo istog dana kada je doputovala, Mira će pamtiti čitavog života. Na sto metara od nje eksplodirala je bomba, postavljena u automobilu. Ovaj teroristički napad, koji se desio u samom centru, odneo je tri života nedužnih prolaznika, a povređeno je više od petnaest ljudi, od kojih je petoro u kritičnom stanju.
- Mnogo mi je teško da se prisećam i da kroz tu traumu ponovo prolazim. Užasan je osećaj sećati se tog strašnog događaja. Mislim da to samo meni može da se desi. Otišla sam na jedan dan u Ankaru sa prijateljicom, ne sluteći da ću preživeti užas koji je dogodio pored mene. I dalje sam pod izuzetno jakim stresom. Kada sam se po povratku u Beograd naspavala, bilo mi je bolje za nijansu, ali mi je i dalje užasno dok se prisećam terorističkog napada - za magazin „Hello!“ potresnim tonom govori poznata pevačica.
Po sletanju avionom u glavni grad Turske, Mira se sa prijateljicom uputila u strogi centar, gde su posetile Kizilaj, poznatu šoping-zonu. Iznenada se na ulici začula jaka eksplozija, prasak je bio zaglušujući. Bombaški napad se dogodio oko podneva, i smatra se da je teroristička akcija namerno organizovana u ovom delu grada, jer je šoping zona prepuna prolaznika na ulici.
Pale su nevine žrtve, i svako je bio meta. Pevačica je izbegla smrt, a bomba je eksplodirala na manje od sto metara od nje i njene drugarice. Jakom eksplozijom uništeno je šest parkiranih automobila, prozori okolnih zgrada su pucali, a buknuo je i požar koji su vatrogasci brzo savladali.
- I dalje ne verujem šta se desilo. Posle eksplozije mi je jako zujalo u ušima - kaže Mira, koja se jedan dan posle bombaškog napada vratila u Beograd avionom.
Najgore joj je bilo kada ju je kćerka Milica pozvala telefonom, čim je na televiziji videla vest o terorističkom napadu u Ankari. Njena šesnaestogodišnja jedinica je bila veoma uznemirena, posebno kada joj je majka saopštila da je bomba eksplodirala na sto metara od nje.
- Malo posle nesreće me je pozvala telefonom, želela je da proveri da li sam dobro. Nije znala da sam se našla blizu terorističkog napada i mnogo se uplašila kada sam joj to saopštila. Objasnila sam joj da mi ništa ne fali, da sam dobro, i onda se malo smirila - kaže pevačica koja će ovaj nemili događaj dugo pamtiti.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti