Dragana Grnčarski: Porodica kao životni pokretač

Dragana Grnčarski: Porodica kao životni pokretač

Autor: | 28/10/2011

0

Art direktorka modne agencija „Selekt“ Dragana Grnčarski, pored toga što uživa u roditeljstvu i u harmoničnom braku sa Nebojšom Grnčarskim, vlasnikom "Selekta", krenula je u nove profesionalne pobede. Majka troje mališana, nekada uspešna manekenka, nedavno je kreirala prvu modnu kolekciju pod nazivom „ID“, koju je uradila sa prijateljicom, spisateljicom Isidorom Bjelicom. Prva revija na kojoj će Beograđani moći da vide kreacije ezoterične mode biće održana na modnoj manifestaciji „Herbafast Fashion Selection“, a kreirana je za sve one koji žele da im odeća bude neka vrsta duhovne podrške. Dragana, koja odiše pozitivnom energijom i smirenošću, za magazin „Hello!“ najpre govori o tome šta ju je inspirisalo da uradi ovu kolekciju.
- Od četrnaeste godine sam u modnom biznisu, najpre kao model, a potom i na čelu agencije „Selekt“, čiji sam art direktor. Sa prijateljicom Isidorom Bjelicom, koja je, po mom mišljenju, jedan od najboljih poznavalaca mode kod nas, odlučila sam da napravimo ezoterični brend. Modeli su izrađeni od prelepog kašmira protkanog zlatnim nitima. Napravili smo segment kolekcije sav od kašmira koji smo nabavile u inostranstvu. Naša garderoba sa poludragim kamenjem predstavlja „duhovnost koja se nosi“ - kaže graciozna plavuša, koja je došla na ideju da poludrago kamenje bude ukras modela jer donosi lepo raspoloženje, mentalni mir i jaku intuiciju.
- Kreacije će biti nosive, ali zbog poludragog kamenja koje ima razičita svojstva izazivaće dobre vibracije. Kolekciju ćemo prikazati u „Jugoslovenskom dramskom pozorištu“ na završnoj večeri modne smotre agencije „Select“. Revija će se sastojati od tri segmenta - vode, zemlje i vazduha. Završila sam istoriju umetnosti, pa me rad u umetnosti i modi kroz moj kreativni izraz čini srećnom.
Dragani je veliku podršku pružio suprug Nebojša koji je takođe bio poznati maneken na našoj modnoj sceni. Preuzeo je veliki deo obaveza oko troje dece da bi ona mogla da se posveti novom poslovnom izazovu.
- U svemu što radim podržao me je suprug, ali je normalno da imam manje vremena da se posvetim deci, pa je deo tih obaveza on preuzeo. Radni dan mi je vrlo dug, osećam manjak vremena. Pre neki dan mi se sve pobrkalo pa sam umesto u muzičku školu otišla po dete na engleski. Angažovali smo bebisiterku koja je svaki dan zadužena da čuva devetomesečnog Ignjata, ali nam i naši kumovi mnogo pomažu, a i mama „uskače“ kada treba. Pored svega, radim i kao koreograf revija koje će biti prikazane na manifestaciji „Herbafast Fashion Selection“ - kaže Dragana čije najstarije dete, osmogodišnji Viktor, pokazuje sklonost prema manekenskom poslu.
- Nije isljučeno da će nastaviti našim „manekenskim“ stopama, voli da se fotografiše i tražio je da od materijala koje sam koristila za kolekciju napravim odelo specijalno za njega. Srećan je što radi revije, a sada i trogodišnja Olga gleda kako da se „ubaci“ u modnu smotru. Vole da se eksponiraju, ali to je normalno, naš posao tome doprinosi. Viktor je filozofski tip, rasplinjava se u interesovanjima od šaha, preko muzičke škole, do plivanja. Olga sve upija, ima pregršt informacija, velika je „šmizla“ i kao žensko mnogo je „namazanija“ od Viktora. On je dobar u školi, trudi se i ima dozu ambicije i sujete, ali misli da predmete koji mu se ne dopadaju može da menja.
Najmlađi član porodice, devetomesečni Ignjat, miljenik je svih ukućana. U dupku je, trčkara po celoj kući, vrlo je aktivni mališan.
- Oboje ga obožavaju. Ignjat je mali i ne ugrožava njihov svet, igračke i prostor. Kada počne da hoda i da im „vršlja“ po sobi, ne znam da li će ga toliko voleti - kroz osmeh kaže simpatična Dragana, koja mašta da ima kuću sa dvorištem, jer porodica ima i psa, ženku foksterijera Noru.
- Nora je stastavni deo našeg života i nedavno, kada smo porodično išli na odmor u Sloveniju, želeli smo da i nju povedemo, ali nijedan hotel nije hteo da je primi. Nora se adaptirala na sve nas, voli devetomesečnog Ignjata, ne smeta joj beba u kući, navikla se jer je preživela „traume malih beba“ - Viktor ju je udarao gitarom po glavi, Olga ju je vukla za bradu, a sada je Ignjat vuče za rep. Viktor je preuzeo obavezu šetanja psa, što nas je prilično rasteretilo - kaže na kraju lepa Beograđanka.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin