Vasil Hadžimanov: Muzičar jednostavnog izraza

Vasil Hadžimanov: Muzičar jednostavnog izraza

Autor: | 19/11/2011

0

Kompozitor, klavijaturista i aranžer, šarmantni Vasil Hadžimanov, gradeći svoju karijeru, odricao se mnogih zadovoljstava. Međutim, danas, posle petnaest godina uspešnog rada, uživa u plodovima uspeha. Vođen ljubavlju prema muzici, uspeo je svih ovih godina da na našim prostorima sa svojim bendom popularizuje džez muziku, koja predstavlja kombinaciju balkanskih tradicionalnih folk ritmova i zapadnih muzičkih stilova. U isto vreme i svetu je približio balkanski ritam. U pauzi priprema za predstojeći koncert, opušten, uspešan, kreativan i vidno raspoložen za magazin „Hello!“ govori o supruzi Nataši, kćerki Marti, svom bendu, obeležavanju petnaest godina uspešnog rada, kao i o tremi koju oseća pred koncert u „ Madlenijanumu“.
- Imam blagu tremu jer sve mora da bude perfektno. Trebalo bi da održimo seriju koncerata u „ Madlenijanumu“. Ovaj prvi neće imati noviteta, osim nekoliko pesama kojima ćemo osvežiti program. Sviraćemo muziku sa naša četiri albuma, a tu su i gosti koji će obogatiti program: Zafir, Bisera, Vasilisa. Fokus je na DVD izdanju kojim ćemo obradovati našu publiku.
Iako su mu roditelji Senka i Zafir, a tetka Bisera, poznati i priznati umetnici uz koje je rastao, talentovani muzičar uspeo je da na svoj, originalan način izgradi karijeru koja je krunisana mnogobrojnim priznanjima i nagradama. Talenat mu niko nije osporavao, a on se trudio da napreduje i uvek bude bolji. Završio je muzički univerzitet „Berkli“ u Bostonu i vratio se domaćoj publici, ne želeći da karijeru gradi u Americi.
- Amerika nije obećana zemlja, nije ni kod njih tako sjajno. Muzika je generalno u krizi, posebno kreativna. Oni imaju kontakte, podršku institucija što kod nas ne postoji. Nikada se nisam pokajao što sam se vratio u Srbiju. Volim svoj posao, muziku koju stvaram i kod mene ne postoji nikakva računica već ogromna ljubav prema ovom poslu.
Angažmanima u različitim bendovima šarmantni umetnik je publici u Srbiji ponudio zanimljivu i kvalitetnu muziku van glavnih tokova. Opušten i uspešan, samo su neki od epiteta koji mu se mogu pripisati. Mnogo radi, a inspiraciju nalazi u poslu i svemu što ga okružuje.
- Trenutno radim na desetak projekata. Osim „Darkvud Daba“, radim i sa Vlatkom Stefanovskim, Biserom Veletanlić, a tu je i muzika za filmove, serije i reklame, i predajem u školi. Moj bend i ja dosta putujemo, učestvujemo na raznim festivalima. Mnogo toga još želim da ostvarim, a jedan od tih ciljeva je i velika turneja. Bitno je da radim ono što volim, a inspiraciju nalazim u svemu što radim i što me okružuje. Jednostavno sednem i stvaram.
Paralelno sa karijerom rasla je i razvijala se ljubav sa njegovom savršenom polovinom Natašom, sa kojom se oženio posle dugogodišnjeg prijateljstva. Nataša je svom suprugu velika podrška i menadžer, nije ljubomorna, a za uspešan brak kaže da je zaslužna velika ljubav.
- Nataša nije ljubomorna jer ja nisam zavodnik. Podržava me u poslu i životu. Moj bend i ja se nismo pokajali što smo odlučili da je angažujemo za menadžerske poslove, jer se ispostavilo da je izuzetno talentovana. Mnogo nam je pomogla i pravična je. Slušamo se, raspravljamo i volimo. Da bi brak ili veza uspeli, osobu s kojom ste morate beskrajno da volite. U braku ne sme biti opuštanja, uvek se morate angažovati oko voljene osobe, preuzimati inicijativu, misliti na vašeg partnera, maksimalo se truditi da izbegnete dosadu, a mašta je izuzetno bitna. Kada je svo to na svom mestu, onda nema problema da volite i budete voljeni. Ljubav širi toplinu i rasplamsava, takva je i naša ljubav. Verujem u večno i tako se ophodim prema supruzi i najbližima.
Plod njihove velike ljubavi je kćerka Marta koja je izuzetno talentovana za muziku, a o proširenju porodice trenutno ne razmišljaju.
- Pre godinu i po dana smo proširili porodicu sa jednim psom, to je sve za sada, trenutno ne razmišljamo da imamo još dece, što ne znači da ne želimo. Marta je izuzetno talentovana, svira, peva, sve joj je Bog dao, ljubi je tata. Čime će se baviti, ne znam, neka sama odluči, mi smo tu da je podržimo. Pametna je, samo neka je živa i zdrava. Ja sam odrastao u porodici koja mi je pružila sve i uspela da od mene napravi dobrog čoveka. Iako su sada neke druge vrednosti na ceni, supruga i ja se trudimo da uspostavimo neku ravnotežu, da naša kćerka ne beži od toga, već da sagleda sve sama, da, uz našu pomoć, proceni šta je dobro. Kada je o muzici reč, nešto sam rigorozniji i ne dopuštam da sluša baš sve, mada i ona voli džez. Za sada je sve u redu, ulazi u pubertet, tek nam sada predstoje problemi.
Vasil mnogo vremena provodi na putovanjima, ali ne zanemaruje porodicu. Trudi se da zdravo živi i da svaki slobodan trenutak posveti najbližima. Smatra da je naša muzička scena jednolična, nekada ga je to nerviralo, više ne, sada mu smeta gužva u saobraćaju.
- Pre godinu dana sam položio vožnju i sada sam nervozni vozač. To je jedino što me u poslednje vreme nervira. Uživam u životu, muzici i porodici. Putujem, nastupam, ali ne odsustvujem po šest meseci kao neke moje kolege, jer bismo tada patili i porodica i ja. Muzika je prisutna, ali nije najbitnija, moji najdraži su mi na prvom mestu. Svaki slobodan trenutak provodim sa njima. Što više vodimo računa o sebi, bićemo bolji prema drugima.

Piše: Tijana Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin