Boško Janković: Dan koji će dugo pamtiti

Boško Janković: Dan koji će dugo pamtiti

Autor: | 24/11/2011

0

Čarobnjak u kopačkama, zvezda italijanske „Đenove“ i reprezentacije Srbije Boško Janković, umesto da igra derbi u dresu „grifona“ protiv Stankovićevog „Intera“, bio je svedok užasnih prizora na gradskim ulicama. Strahovita nepogoda, prouzrokovana olujnim nevremenom na severu Italije, zaustavila je sve, pa i fudbal. Talentovanog fudbalera potresli su prizori koje je gledao na televiziji, a ceo događaj lakše je podneo jer su mu supruga i sin bili u Švajcarskoj. Šarmantni fudbaler je već četiri godine stanovnik Italije. Posle pauze koju je napravio zbog teške povrede kolena, vratio se na teren i produžio ugovor sa "Đenovom". U narednom periodu, sa suprugom Dijanom i sinom Sergejem, nastaviće život u severozapadnom delu Italije. Povredu koju je imao uspešno je sanirao. Dok se oporavljao, igrao se sa svojim naslednikom i učio ga prvim koracima. Za magazin „Hello!“ Janković govori o katastrofi koja je zadesila ovaj grad, o povratku u reprezentaciju i želji da po drugi put postane otac.
- Dogodila se zaista velika katastrofa, prizori za koje sam mislio da se mogu videti samo u filmu zaista su se dogodili. U trenucima kada je vodena stihija nosila sve pred sobom bio sam u svom domu u blizini centra Đenove. Srećom, nisam doživeo taj užas kao mnogi stanovnici ovog grada, jer u delu u kome živim bilo je mirnije. Dobra okolnost je bila i ta što su supruga i sin bili u Švajcarskoj i time izbegli veliki šok. Zbog jake kiše koja je danima padala voda koja se izlila iz korita reka Bizanja, Ferađama i Sturle, nosila je sve pred sobom. Na televiziji sam pratio izveštaje, bio sam potresen - kaže Boško Janković.
- Žao mi je ljudi koji su stradali, ima mnogo povređenih. Teško je bilo tih dana biti stanovnik Italije. Mnogo sam srećan što mi je porodica bila na sigurnom, mada se supruga zabrinula za mene. Otkazan je meč sa „Interom“, što potvrđuje koliko je situacija bila ozbiljna. O fudbalu trenutno niko ne razmišlja. Najbitnije je da se grad oporavi.
Posle pauze, koja je trajala više od jedne godine, zbog teške povrede kolena, Boško je ponovo zaigrao za tim iz Italije i produžio ugovor na još dve godine, a dobio je i poziv za nacionalni tim Srbije što ga čini neizmerno srećnim.
- Spreman sam za novu epizodu u Đenovi, povreda je prošlost. Bio sam na dnu, posle svega što mi se dešavalo, uz supruginu i sinovljevu podršku, uspeo sam sve da prevaziđem. Veliki sam borac i na terenu i u životu. Zadovoljstvo mi je da igram za tim svoje zemlje. Krivo mi je što sam propustio veliki broj utakmica, ali sam spreman da svojim zalaganjem sve nadoknadim i ostavim trag u reprezentaciji.
Veliku podršku i ljubav ima od supruge Dijane, koja mu daje vetar u leđa kada je najteže, a pored sina Sergeja sazreo je kao čovek i postao odgovorniji. Svaki pogodak posvećuje svojoj porodici i želi da što pre dobije još jedno dete.
- Moja najveća podrška i inspiracija su supruga i sin, koji ima dve godine i četiri meseca. Zbog obaveza sam često odsutan od kuće, zato svaki slobodan trenutak koristim da im se posvetim. Neizmerno sam zahvalan Dijani što je uvek uz mene. Dok sam se oporavljao od povrede, vreme sam provodio sa sinom Sergejom koji je u to vreme prohodao i bio sam izuzetno ponosan otac. Porodica me ispunjava, i voleo bih da uskoro postanem otac po drugi put. Supruga i ja smo se snašli u ulozi roditelja, volimo decu i želimo da Sergeju podarimo brata ili sestru.

Piše: Tijana Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još