Dejan Stanković: Najvažnija je podrška porodice

Dejan Stanković: Najvažnija je podrška porodice

Autor: | 23/09/2011

0

Utakmica u kvalifikacijama za „Evropsko prvenstvo“ u fudbalu protiv Farskih Ostrva za kapitena Dejana Stankovića imala je veliki značaj. Osim što je sa saigračma obezbedio pobedu i nadu da će se ipak sledeće godine naći na ovoj sportskoj smotri, stoti put je obukao dres reprezentacije. Iako nije mala stvar odigrati toliko utakmica za nacionalni tim, igrač italijanskog prvoligaša „Intera“ iz Milana svom jubileju nije želeo da pridaje veliki značaj. Pobeda mu je bila bitnija od obeležavanja ulaska u „klub sto“.
- Pre dve nedelje šansa da odemo na „Evropsko prvenstvo“ merila se malim procentima, ali sa poslednje dve pobede sve se promenilo. Sada sve zavisi samo od nas. I dalje osećam isti žar kada igram za reprezentaciju kao i kada sam debitovao. Možda je publika na početku utakmice sa Farskim Ostrvima primetila da sam malo nervozniji nego inače, ali igrao sam stotu utakmicu za nacionalni tim što je velika stvar. Ipak, nisam želeo da se to ističe u prvi plan. Bio sam protiv bilo kakve fešte, jer nisam se opraštao od fudbala. Zajedno sa saigračima imam zacrtan cilj, a za proslave, jubileje, plakete i sliku biće vremena - kaže Dejan i ističe da su njegovi sinovi Stefan, Filip i Aleksandar njegovi najvatreniji navijači i da svaku utakmicu prate sa velikim žarom.
Zbog obaveza u školi Dejanovi naslednici i supruga Ana njegovo stoto izdanje pratili su iz milanskog doma.
- Stefan, Filip i Aleksandar se nerviraju koliko i ja dok me gledaju na terenu. Znaju da je tata sto puta obukao plavi dres, ali verujem da će tek za nekoliko godina shvatiti koliko je to značajno - sa ponosom o svojim naslednicima priča jedan od najuspešnijih domaćih fudbalera.
Dejan je na poslednjoj utakmici zabrinuo mnoge svoje navijače, jer u drugom poluvremenu nije igrao niti je sedeo na klupi za rezervne igrače. U to vreme bio je na pregledima na Vojnomedicinskoj akademiji. Mnogi su komentarisali da je prebačen u bolnicu zbog iscrpljenosti, ali fudbaler kaže da je u pitanju bio jak udarac u glavu zbog kojeg je osetio vrtoglavicu i bolove, pa je odlučio da mu stručni lekarski tim uradi analize. I u tim trenucima na prvom mestu mu je bila porodica. Odmah je pozvao suprugu Anu kojoj je svoju ljubav, između ostalog, dokazao i tetovažom na unutrašnjem delu desnog ručnog zgloba „pripadam samo tebi“.
- Da mi se porodica ne bi zabrinula, čim sam ušao u ambulantna kola pozvao sam suprugu. Objasnio sam joj da ne treba da brine, jer nije ništa strašno. Čim su mi odrađene analize koje su pokazale da nije došlo do potresa mozga i da nemam hematom, opet sam je pozvao kako bih joj javio da su rezultati dobri. Ana je dugo sa mnom i zna da od takvih stvari ne treba praviti dramu, jer to je moja povreda na radu. Najbitnije je da joj u tim trenucima na pravi način sve to saopštim kako se ne bi nervirala, ali se ona ipak nervira. Razumem je jer brine - kaže na kraju Dejan koji je letnju pauzu iskoristio da sa najbližima boravi u Beogradu, Ljubljani i na Sardiniji.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još