Zoran - Kiki Lesendrić: Slatke roditeljske brige

Zoran - Kiki Lesendrić: Slatke roditeljske brige

Autor: | 16/12/2011

0

Poznati  rok muzičar Zoran - Kiki Lesendrić, frontmen grupe „Piloti“, svoj talenat nebrojeno puta je dokazao kao pevač, kompozitor i producent. U bogatoj karijeri, koju je gradio više od trideset godina, nadareni umetnik je otpevao neke od najlepših balada, koje se ubrajaju u evergrin hitove jugoslovenskog rokenrola. Simpatični Beograđanin pesme „Zaboravljeni“, „Kao ptica na mom dlanu“, „Leto je bilo“ sa uspehom izvodi na brojnim koncertima u zemlji i inostranstvu, ali publika jednako dobro prihvata i njegove nove pesme. Svestrani muzičar je vlasnik studija u kome komponuje i za druge izvođače kao što su Dejan Cukić, Zdravko Čolić, Ana Nikolić i Lepa Brena. Očekuju ga mnoge koncertne aktivnosti, a najveći nastup u ovom periodu imaće u novosadskoj hali „Spens“ 17. decembra.
- Jedan od razloga što se radujem koncertu u „Spensu“ je što će ga otvoriti hrvatska zvezda Neno Belan i „Fiumensi“ - počinje razgovor za magazin „Hello!“ muzičar koji uskoro objavljuje novi album.
Uspešni pedesetogodišnjak je porodični čovek. Skoro tri decenije je u harmoničnom braku sa Ljiljanom, sa kojom ima devetnaestogodišnjeg sina Đorđa, zaljubljenika u muziku koji je krenuo očevim stopama. Svira bubnjeve u jednom bendu, a od pre nekoliko meseci studira ekonomiju u Italiji.
- Đorđe je svirao sa nama na koncertima i vrlo je siguran u sebe. Trenutno je preokupiran studijama, počeo je da živi u Rimu i povremeno dolazi da nas obiđe. Tamo će naći neki bend, ali u ovom trenutku priorit su mu  studije, a ne muzička karijera. Brzo se navikao na život bez roditelja, a meni je teško pao njegov odlazak iz porodičnog doma. Ispalo je da sam veći „pekmez“ od supruge Ljiljane. Đorđe je smešten u stanu nedaleko od fakulteta, i vidim da je zadovoljan - ističe Zoran koji sa posebnom emocijom priča o svom sinu. Zadovoljno govori o tome kako je Đorđe vrlo samostalan.
- Što se tiče pripremanja hrane vrlo je sposoban. Još dok je bio dečak deda ga je naučio da kuva. Meni je uvek spremao doručak, nekada i ručak. Mnogo mu to znači, jer se tamo hrani zdravo, ne jede brzu hranu. Čak i na pauzama ne kupuje sendviče već sa društvom ode do stana i napravi špagete, ribu ili neko kuvano jelo - kaže muzičar o sinu koji je nedavno imao peh jer je istegao je ligament na nozi.
- Povreda noge je sanirana za dva dana, nije bilo strašno. U novinama je objavljeno da je polomio nogu, pa se Đorđe uznemirio, jer ga je zvala devojka iz Beogradu koja se jako uplašila. Mislila je da je ozbiljno, a on je samo iskrenuo zglob i istegao ligament - kaže ponosni otac posvećen muzici,  čiji se muzički studio nalazi na Adi Ciganliji, što mu veoma znači jer može i da se bavi sportom.
- To mi je zgodna lokacija jer skoro svakog dana mogu da igram tenis, koji igram celog života. Volim i golf i rado bih ga igrao, ali sam levoruk pa ne mogu da ubacim lopticu u rupu. Inače, moj sin je završio kurs za golf, igrali smo ga zajedno u Australiji i u Južnoj Africi, gde je taj sport vrlo popularan. Obožavamo i skijanje, mada je Đole border. Ja sam najsporiji skijaš svih vremena na Alpima, ali imam stil - duhovito kaže talentovani umetnik koji je pre pet godina polomio nogu dok je skijao, pa se od tada pazi.
Šarmantni rok muzičar sa porodicom često putuje, što voli jer mu daje neophodnu pokretačku energiju.
- Cela prošla godina nam je bila „plodna“ što se tiče putovanja. Bili smo dugo u Australiji, u Hongkongu, Singapuru, kao i u evropskim gradovima. Đole je toliko putovao da mislim da mu je baš to iskustvo dalo „vetar u leđa“ da se odluči da tako mlad započne život u inostranstvu. Sećam se da smo bili u Njujorku kada je Đorđe imao šesnaest godina i da se jedan dan sam snalazio po gradu, kupujući i šetajući po ulicama. I u Beogradu je pohađao školu na engleskom, tako da je već bio spreman za inostrani fakultet. Francuski i italijanski odlično govori, a engleski mu ja kao maternji jezik - završava ponosni otac i ističe da je sa sinom oduvek imao drugarski odnos.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još