Ivan Zeljković: U želji da pobedi sebe

Ivan Zeljković: U želji da pobedi sebe

Autor: | 24/12/2011

0

Ivan Zeljković, voditelj novog televizijskog formata zabavnog karaktera „Samo večeras“, koji se emituje na televiziji B92“, dobio je neobičan poziv koji je odmah prihvatio. Pristao je da snima film u kojem će pobediti sebe - moraće za šest meseci da smrša četrdeset kilograma. Film „Sam protiv sebe“, autora Borisa Đurića, zamišljen je kao dokumentarni film o problemu gojaznosti. On ukazuje na to da je donošenje odluke o dijeti lako, ali istrajnost na tom putu predstavlja veliki izazov i teška je borba protiv sopstvenih poriva i navika. Autor, zajedno sa produkcijom „Prodigy“, već je nagrađivan u domenu dokumentarnog filma. Đurićev film je pre četiri godine otvorio Venecijanski festival u kategoriji dokumentarnog filma. Popularni  reditelj je to saznao i odmah je pristao na ponudu da se snimi film o mršavljanju.
Snimanje je počelo pre dve nedelje i planirano je da se završi za šest meseci kada poznati Zeka Milioner bude lakši četrdeset kilograma.
- Biće to veliki izazov, nadam se da ću istrajati - na početku razgovora za „Hello!“ kaže simpatično televizijsko lice, koga je najviše zainteresovala dinamika samog programa. U saradnji sa sportskim klubom „Arena No1“ osmišljen je niz sportskih aktivnosti koje će on upražnjavati - teretana, plivanje, trčanje, tenis, stoni-tenis, skijanje.
- Svi mi znamo kako treba smršati, šta bi trebalo raditi, a šta jesti, ali krenemo i stanemo na pola puta jer nam sve dosadi - kaže voditelj koji je znatno korigovao ishranu. Za potrebe gubljenja telesne mase dodeljeni su mu  lični trener, kao i lekar i psiholog, koji su uz njega. Cilj celog tima je Ivanovo mršavljenje na zdrav način, te voditelj redovnokontroliše zdravlja. Znimljivo je da se Ivan navikava da jede pet zdravih obroka tokom dana jer ranije tako često nije jeo.
- Zanimljivo je da koristim ishranu „protekal“, gde se na meniju mogu naći puding od čokolade, sutlijaš i hleb. Jedete sve to, a mršavite - kaže Ivan koji ističe da mu je za ovaj poduhvat jako bitna suprugina podrška.
- Bez Vesnine podrške ne bih nikako mogao. Podržavaju me i  prijatelji, ali  pravo iskušenje nastaje kada ostanem sam. Tada nema nikoga između mene i mojih odluka. Tada sam sam protiv sebe.
Film će se prikazivati na međunarodnim festivalima dokumentarnog filma, a već postoji interesovanje za njegovo emitovanje u zemlji. U međuvremenu, Ivan ima novu televizijsku emisiju - „Samo večeras“.
- Za sada je ugovorena mini-sezona od šest epizoda. Ovo je veliki i ambiciozan projekat za nas i za „B92“ i prve reakcije publike su zaista odlične. Ovaj zabavni program je baziran na humorističkim skečevima u kojima učestvuju vrhunski glumci: Boris Milivojević, Paulina Manov i Milena Vasić. Atmosfera na snimanju je prelepa. Produkcija „Advantage“ trenutno od velikih projekata radi tu emisiju, kao i fotmat „Radna akcija“, u koprodukciji sa „Konstantin enterteinmentom“ i „Prvom“. To je jedna od najgledanijih emisija na televiziji. Svakako, kvizovi su ostali moja velika ljubav i nedavno se u svetu pojavio jedan koji može biti naslednik „Milionera“ kod nas. Pregovori o otkupu licennce su u toku - završava Zeljković.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti