Željko Joksimović: Najveća mudrost je naučiti decu da cene ono što imaju

Željko Joksimović: Najveća mudrost je naučiti decu da cene ono što imaju

Autor: | 01/01/2016

0

Kantautor i pop zvezda Željko Joksimović nedavno je, posle osam godina pauze, održao koncert u "Kombank areni", na kome je publika uživala u najlepšim melodijama, a zatim i u Centru "Sava", na kome su njegovi obožavaoci imali priliku da u intimnijoj atmosferi slušaju omiljene hitove.

Na proteklim koncertima posebno ste zahvalili supruzi. Čije prisustvo vam je takođe bilo dragoceno u "Areni"?

- Moje kćerke Mine. Toliko sam bio uzbuđen kada sam je ugledao, bila je odmah pored bine. Osim toga, značila mi je podrška moje porodice, roditelja, brata, prijatelja, saradnika. Bili su uglavnom svi koji mi znače, koje volim i ja im na tome iskreno zahvaljujem. Takvi koncerti i dani su zaista zauvek i lepo je kada ih podeliš sa ljudima koje ceniš i voliš.

Ukradete li sa Jovanom trenutke samo za vas dvoje?

- Svakog dana pošto uspavamo Kostu. Trudimo se da vreme preko dana koristimo ili za posao ili za Kostu i kada smo sa njim, ne pretresamo dnevne teme, nego se igramo i uživamo. Kada legne, to je vreme za nas i bukvalno uvek, osim kada sam na putu, a Jovana je sprečena da ide sa mnom, to vreme ostavimo za nas.

Vodite li često i Kostu na porodična putovanja?

- Uvek kada to nije naporno za njega, kada je kratak put. On je sjajan, veseo, radoznao i svaki trenutak sa njim je dragocenost koju ne želimo da propustimo.

Prvo dete dobili ste u dvadesetima, a drugo na početku četrdesetih, koliko su ta dva iskustva različita?

- Različita su, ali svako vreme ima svoje prednosti. Ti si roditelj, sa istim obavezama, strepnjama, sa ogromnom ljubavlju kad god da dobiješ dete.

Nedavno ste izjavili da glumcu Saši Joksimoviću nije bilo lako jer je vaš brat, da li je vaša popularnost u nekim situacijama opterećenje i za vašu kćerku?

- Nadam se da nije. Ona je talentovana i verujem da će pronaći svoj put. Sada joj činjenica da je moje dete donosi medijsku pažnju koja je nepotrebna, ali ne želim da joj zabranjujem da radi ono što rade svi njeni vršnjaci. Neka bude slobodna da izvrši sopstveni izbor. Ja sam tu da joj pomognem.

Prepoznajete li u svojim vaspitnim metodama postupke vaših roditelja?

- Trudim se, jer mislim da su mene i Sašu sjajno vaspitavali. Moj otac je znao da kaže da su tri stvari važne za dobro roditeljstvo: beskrajna ljubav, lagana oskudica i lični primer. I u tome ima mnogo istine. Ako dete ima sve, neće želeti ništa. Ali velika je mudrost naučiti ga da ceni ono što ima, i ne kompenzovati vreme stvarima.

Idete li često u Valjevo i kako izgledaju vaša druženja sa starim prijateljima?

- Odem kad mogu, nekoliko puta godišnje. Sa prijateljima iz Valjeva sam u kontaktu, neki ne žive više tamo, neki žive i u Beogradu pa uspemo da se vidimo.

Da li vam je najveći luksuz da budete nedostupni i možete li to sebi da priuštite?

- Retko, ali ipak mogu. Mada bih voleo da mogu i više.

Imate li običaj da tokom dana uradite male stvari samo za sebe?

-Da. Da ugasim telefon ili wi-fi.

 

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!