Rešite se nadutosti uz ovih 5 delotvornih načina

Rešite se nadutosti uz ovih 5 delotvornih načina

Autor: | 11/01/2015

0

Za početak, ne preterujte u soljenju hrane.

Ako želite da sprečite pojavu nadutosti najvažnije je da ograničite unos soli. Preslana hrana sprečava izbacivanje vode iz organizma. Pored toga, postoje i drugi načini da re rešite nadutosti.

1. Započnite dan šoljom kafe

Kofein je prirodni diuretik i odličan izvor antioksidanata, koji vaše ćelije štite od oštećenja. Pored toga, kafa deluje pozitivno na varenje i sprečava zatvor. Ako i niste neki ljubitelj kafe, popijte čaj, jer je ovaj napitak takođe prirodni diuretik.

2. Jedite hranu bogatu kalijumom

Ovaj mineral je odličan za balansiranje količine soli u organizmu. Obogatite ishranu namirnicama bogatim kalijumom, kao što su šargarepa, slatki krompir, pomorandže, i neće imati problema s otečenim stomakom. Samo vodite računa da je povrće dobro skuvano, jer ćete u protivnom imati problem s varenjem.

3. Jedite namirnice bogate vodom

Da, dobro ste čuli. Kao što stručnjaci preporučuju da dnevno pijete dosta vode, važno je i da jedete hranu koja sadrži visok procenat H2O. To su namirnice poput krastavca, paradajza, celera, grožđa, artičoka, ananasa...

4. Jedite mahunarke i peciva od žitarica s celim zrnom

Celovite žitarice i mahunarke (sočiva, pasulj) su bogati vitaminima B grupe, koji pomažu metabolizmu. Što hrana sadrži više vlakana, to ćete biti sitiji duže vreme. Pored toga, ove namirnice imaju dosta minerala, uključujući gvožđe, kalijum, magnezijum i kalcijum.

5. Ne izbegavajte mlečne proizvode

Nemojte praviti grešku tako što ćete izbegavati sve mlečne proizvode. Grčki jogurt je bogat kalcijumom, proteinima i kalijumom i odličan je protiv nadutosti.

Izvor: stvarukusa.rs

 

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin