Ana Grubin: Do detalja opisuje neprijatno iskustvo tokom privođenja

Ana Grubin: Do detalja opisuje neprijatno iskustvo tokom privođenja

Autor: | 18/01/2015

0

Voditeljka Ana Grubin ispričala je za "Blic" svoju stranu priče o privođenju zbog napada na policiju.

- Prvo što moram da kažem jeste da sam zgrožena informacijama koje su sinoć očigledno pustili iz policije kako bi se brže-bolje oprali od svega što su uradili. Istina je da sam se nepropisno parkirala. I to je jedina istina od svega što je naša milicija brže-bolje pustila u medije. Čim sam videla saobraćajce da počinju s fotografisanjem, izašla sam i rekla im da mogu da mi pišu kaznu, ali ne mogu da dižu auto, jer zakon kaže da ukoliko se pojavi vlasnik, auto ne mogu da odnesu. Policajac je, valjda zato što me je prepoznao, besno viknuo: Nosi - započinje voditeljka svoju verziju događaja.

Ana tvrdi da se policajac zatim poneo prema njoj kao ulični kriminalac.

- Videvši da zakon krše oni koji zakon treba da sprovode, u znak protesta sela sam u automobil i rekla da mogu da ga nose samo zajedno sa mnom. U tom trenutku mi se policajac, poput uličnog kriminalca, unosi u lice i počinje da se krevelji kao dete od pet godina! S obzirom na to da tako može da se ponaša samo lud čovek, to sam naglas i rekla, dok je on nastavio da mi `muče` u lice izrazom kakav ću sanjati godinama. To je ponovio na svaku moju izgovorenu reč. S obzirom na to da je napisao kaznu, ja sam krenula kolima, smatrajući da nemam više tu šta da tražim, ne shvativši da su mi na gumama metalne kandže, čime sam načinila štetu sebi.

Onda su, kako kaže, policajci urlali na nju kao da je ubila nekoga...

- Još dva sata sedela sam tu i čekala da izvrše uviđaj. Smenjivali su se razni milicajci jer je dotični pozvao pojačanje, tačnije njih šestoro se tu smenilo kao da je u pitanju ubistvo. Od svih njih samo su dvojica bili ljubazni, dok su se ostali ponašali kao kriminalci prema meni. Urlali su, vikali, pretili hapšenjem, na šta sam rekla da imam težu trudnoću i da me bezveze maltretiraju kao da sam ubila nekoga i pitala sam zbog čega da me hapse. Ali uvređeni policajac je insistirao da me privede, iako sam bezbroj puta ponovila da sam već imala problema u trudnoći, da sam prvi dan izašla iz kreveta jer sam morala.

Voditeljka ih je tada zamolila da pozovu Hitnu pomoć.

- U stanici su grupno odlučili da se iživljavaju nada mnom, valjda kao podrška kolegi. Supruga su mi izbacili napolje na kriminalan način uz dreku i viku, iako on apsolutno ništa nije uradio, a mene ostavili na stepeništu i na promaji da čekam dok su se kikotali u toploj kancelariji. Na molbu da požure jer me boli stomak i nikome neće biti dobro ako se ne daj bože desi nešto, jedan od kulturnijih je rekao poprilično sarkastično: Mogu samo da ti zovem hitnu pomoć, što sam istog momenta prihvatila jer ne želim da izgubim bebu zbog nečije demonstracije sile. Istovremeno, pozvali su me u kancelariju na minut jer je na vezi sa policajcem bio šef policije, kako su sami rekli, koji je pitao koja sam voditeljka, šta vodim sada i na kojoj televiziji. U bolnici, u koju su me jedva pustili pod pratnjom milicije, kao i pod pretnjom Hitne pomoći da me drže na sopstvenu odgovornost, konstatovane su kontrakcije, kao i da je beba u opasnosti. Tek tada sam počela neutešno da plačem zato što sam uopšte tražila sprovođenje pravde od predstavnika iste, koji je tako grubo krše, pa me je jedan jedini fini policajac odvezao kod supruga. Ne mislim da bilo ko treba da bude iznad zakona, a ponajmanje jedna mala Ana Grubin. Ali ne mislim ni da oni koji zakon sprovode treba da budu iznad njega. Jedno je zakon sprovoditi, a nešto sasvim drugo iza tog zakona se sakrivati da bi demonstrirao silu nad jednom trudnom ženom, čiji je jedini zločin nepropisno parkirano vozilo i revolt zbog nepoštovanja zakona.

Ana Grubin na kraju konstatuje:

- Jadan naš narod ko ga čuva. Pokrenuću sve moguće postupke protiv nedoličnog ponašanja dotičnog gospodina i protiv policije, zbog kojih ću narednih meseci biti prikovana za krevet.

Izvor: Blic

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: ana grubin

Najnovije vesti