Uradi sam: Bajkovita bašta od polomljenih saksija

Uradi sam: Bajkovita bašta od polomljenih saksija

Autor: | 24/03/2015

0

Imate nekoliko polomljenih saksija za cveće i spremate se da ih bacite? Prateći samo nekoliko jednostavnih koraka iz upustva ostatke polomljenih saksija možete pretvoriti u ličnu kreaciju koja će vašem dvorištu ili bašti podariti još unikatniji i lepši izgled...

Novi trend u baštovanstvu podrazumeva postavljanje najrazličitijih kreativnih "uradi sam" baštenskih aranžmana, a ova ideja će vam dokazati da se prelepa bašta iz bajke može pretvoriti u realnost, čak iako koristite stare, napukle saksije.

Ovakve saksije neobičnog izgleda mogu se napraviti od ostataka starih koje su slučajno napukle ili koristeći unapred iscrtane linije koje ćete produbiti i zaseći. Da bi ste sami isekli ovakvu saksiju, prvo je potopite u vodu, a zatim pažljivo već ucrtane linije podebljajte laganim pokretima bušilice po površini. (Obavezno se postarajte da prilikom ovog koraka nosite zaštitne naočare i masku za disanje ukoliko je imate).

Ova mesta će kada se saksija osuši biti znatno oslabljena, pa ćete laganim udarcima čekića uspeti da dođete do željenog oblika. Na kraju, napunite oblikovanu saksiju zemljom za cveće i biljke aranžirajte po vašem ukusu.

Izvor: mojenterijer.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin