Novak Đoković ponovo izabran za najboljeg sportistu planete

Novak Đoković ponovo izabran za najboljeg sportistu planete

Autor: | 16/04/2015

0


Novak Đoković
 po drugi put u karijeri pobedio je u izboru Laureus fondacije za najboljeg sportistu na planeti. Prvi reket sveta pobedio je u konkurenciji fudbalera Kristijana Ronalda, vozača Formule jedan Luisa Hamiltona, motociklistu Marka Markesa, atletičara Renoa Lavilenija i golfera Rorija Maklorija.

Ova nagrada se dodeljuje od 2000. godine, a uručuje je fondacija Laureus, koja godišnje izdvaja oko 40 miliona evra za pomoć mladim sportistima u 91 državi.

Pobednika bira žiri koji čine sportske legende, a pored najboljeg sportiste sveta biraju se još i najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, "proboj godine", povratak godine, najbolji sportista sa invaliditetom i nagrada za dobrobit sporta.


- Danas sam proglašen za najboljeg sportistu godine od strane Laureus fondacije. Ova nagrada je jedna od najprestižnijih u svetu sporta i meni najdraža. Protekla sezona bila je jedna od najboljih u mojoj karijeri, ostvario sam velike uspehe, i poslovne i privatne, ali moram da istaknem da to nije bila isključivo moja zasluga. Veliku zahvalnost dugujem svom timu i porodici koji su mi mnogo pomogli i bez kojih ne bih bio ovo što jesam. Hvala Laureusu, instituciji koja okuplja sportske legende, i koja brine o mladima širom sveta. Sport je zaista inspiracija i motivacija za mnoge od nas, i jezik koji svi razumemo i volimo. Sport je često ohrabrenje za decu da vežbaju i sanjaju. Ali, to nisu samo trofeji i medalje, već takmičenje i nadogradnja kao put ka boljim pojedincima i boljem društvu - poručio je Đoković.

Srpskom asu ovo je drugi put u karijeri da dobije nagradu Laureus, a za razliku od prvog puta, kada je u februaru 2012. godine u Londonu primio nagradu, ovaj put zbog obaveza na turniru u Monte Karlu nije mogao da prisustvuje svečanosti u Šangaju, pa mu je nagradu uručila princeza Šarlin od Monaka.

Rekorder po broju Laureus nagarda je švajcarski teniser Rodžer Federer koji je četiri puta bio laureat. Pobednici su bili i Tajger Vuds, Mihael Šumaher, Lens Armstrong, Jusein Bolt, Rafael Nadal i, prošle godine, Sebastijan Fetel.

Autor: Life Content
Foto: Guliver / Getty Images

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti