Ivana Stamenković: Zakon štiti nasilnike

Ivana Stamenković: Zakon štiti nasilnike

Autor: | 17/04/2015

0

Bivši supružnici Ivana Stamenković (36) i Nikola Pavlović (33) već duže vreme vode pravi pravni rat. Nakon izgubljene borbe za starateljstvo nad kćerkom Petrom (5), Sindi je obelodanila da je trpela nasilje u porodici. Zbog toga je podnela tužbu protiv bivšeg muža. Još jedno u nizu ročišta u ovom gorkom slučaju trebalo je da se održi juče u Trećem opštinskom sudu u Beogradu u 10 sati, ali je odloženo zato što se Pavlović, kao i prethodnog puta, nije pojavio.
Ivana je u sud stigla sa svojim advokatom, ali je već nakon nekoliko minuta izašla vidno iznervirana.
- Ne razumem zakon koji štiti nasilnika. Svi bi trebalo da ga prikažu u pravom svetlu - bilo je sve što je rekla Ivana, piše "Blic".
Ivana na društvenim mrežama često piše o svojim emocijama. Nije krila svoje razočaranje ni u intervjuima koje je davala nakon što je sud doneo odluku da joj oduzme kćerku i dodeli je ocu.
- Ne spavam, imam osećaj kao da sam mrtva. Bolje da su me ubili nego što su mi oduzeli dete. Život bez deteta nije život - govorila je Ivana.
Njena majka Vera Stamenković takođe je ogorčena i kaže da ne može da veruje da je zakon na strani čoveka koji je bio nasilan prema njenom detetu.
- O tome mogu da posvedoče i fotografije koje Ivana ima. Strašno je šta Ivana i mi sa njom trpimo sve ovo vreme. Ona je okarakterisana kao podoban roditelj koji je podigao veselo i zdravo dete, a sud je doneo odluku da se dete poveri čoveku koji je nasilnik. Ne znam kako ćemo sve ovo da preživimo - kaže za "Blic" majka nekadašnje članice grupe "Models".
Inače, bivši supružnici trenutno ne razgovaraju. Jedno drugom ne praštaju ni svađe, kojih je bilo čak i na javnim mestima. Ivana viđa svoju kćerku danima koje je sud propisao. Često na društvenim mrežama govori o tome koliko pati i koliko joj je teško zato što ne provodi više vremena s Petrom.
Nikola Pavlović je nekoliko puta izostao s parnica, a nijednom nije želeo da otkrije razlog odsustva. On je optužen da je 2012. godine naneo lakše telesne povrede bivšoj supruzi Ivani, ali se ni juče nije pojavio na ročištu.
- Ne dajem nikakve izjave i ne želim da iznosim stvari iz privatnog života - rekao je Nikola za "Blic".

Autor: Life Content

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin