Ljiljana Blagojević: Današnji teror lepote najveće je poniženje za ženu

Ljiljana Blagojević: Današnji teror lepote najveće je poniženje za ženu

Autor: | 24/04/2015

0

Ljiljana Blagojević na jesen će napuniti 60, na malim ekranima je 40 godina, a predstava "Velika drama", u kojoj igra jednu od glavnih uloga, proslavila je u februaru 200. izvođenje - sve sami jubileji. Jedna od najlepših glumica na srpskoj medijskoj sceni, koja je u TV avanturu uplovila ulogom u seriji "Salaš u Malom ritu" (1975), kaže da često gleda svoje ranije radove kako bi se prisetila odakle je krenula i dokle je stigla. Priznaje da se nije nadala da će napraviti toliku "kilometražu" i da će dugo trajati, što je za glumca najvažnije.
- Nikad nisam bila sujetna. I kad sam prepoznavala u sebi tračak nezadovoljstva što nisam dobila neku ulogu, a mlad si i hoćeš da sagoriš od želje da je igraš, tešila sam se: "Sačekaj, svaka uloga nađe svog glumca". Karijera se gradi na odbijenim, a ne samo na odigranim rolama. Umela sam da vratim one za koje sam verovala da nisu za mene i nisam pogrešila - kaže proslavljena glumica, dodajući da je današnje vreme surovo prema mladosti.
- Devojke su podvrgnute teroru da liče na barbike, sa istim senzualnim usnama i jakim grudima. To je najveće poniženje za ženu. U moje vreme je najgore bilo lepim muškarcima. Toliko su bili očajni da su želeli da imaju ožiljke samo da budu drugačiji. Lepe žene su takođe morale da dokazuju darovitost. Različitost mora da postoji i da se poštuje, i svaki čovek mora da bude ono što jeste, jer će jedino tako biti srećan. Hoćeš li da šetaš ulicom go? Slobodno, ali podignute glave, jer ti to hoćeš. Meni je dosadno da budem ista. Poštujem i to da budeš s minimum maske, a veliki, kao što je bio Pavle Vuisić - rekla je Ljiljana za "Novosti".

Autor: Life Content

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti