Prvi dani sa bebom u kući: Kako ste se snašle?

Prvi dani sa bebom u kući: Kako ste se snašle?

Autor: | 29/04/2015

0

Jedan od najuzbudljivijih trenutaka u životu svakog roditelja je onaj kada dovedu svoju bebu iz bolnice u svoj topli dom. U tom trenutku, svet počinje da se menja...

Ako ste do sada bile okrenute samo seb i sebi ispinjavale svaku želju, znajte da je tome sad došao kraj. Međutim, žene često ne znaju šta ih sve čeka, pa čak ni osnovne stvari kao što su - kako presvući bebu, kako je okupati, kako je dojiti, a ponekad čak ni kako je pravilno držati.

Sve ide svojim tokom. Postoje momenti kada tačno znate šta je potrebno da uradite, dok postoje i oni depresivni kada mislite da nikad nećete „naučiti“ da budete majka. Prvo vreme učite zajedno. Vi i beba u vašem novom svetu. Čitate forume na kojima piše da je dojenje savršen osećaj, a vi se uopšte tako ne osećate... Boli vas, neispavani ste, mislite da grčevi nikada neće proći, da će zbog prvog zuba dete da izgubi glasne žice, a pritom znate da oni moraju izaći... Drugim rečima, ponekada se osećate potpuno bespomoćno.

Pa ipak, nakon nekoliko nedelja, sve majke se naviknu na novonastalu situaciju, skupe hrabrost i prestanu da slušaju savete svih oko sebe. Najvažnije je da osluškujete svoj instinkt, kao i vašeg mališana, te da budete nežni i smireni u svakoj situaciji. Na taj način nećete nikada pogrešiti.

Podelite vaša iskustva sa drugim majkama putem Pampers zajednice, i saznajte kako su se one snašle u ulozi majke. Više detalja možete pogledati OVDE.

Foto: Guliver / ThinkstockPhotos

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi:

Najnovije vesti