Slobodan Trkulja bio na splavu Vesne da Vinče kada su bačeni Molotovljevi kokteli

Slobodan Trkulja bio na splavu Vesne da Vinče kada su bačeni Molotovljevi kokteli

Autor: | 03/05/2015

0

Muzičar Slobodan Trkulja preživo je pravu dramu kada su 1. maja bačena tri molotovljeva koktela na splav "Brod" Vesne da Vinče, na kome se nalazio sa članovima svog benda. Zahvaljujući prisebnosti i brzoj reakciji, muzičari su prošli bez povreda, uspeli su čak da ugase požar i spreče još veću katastrofu.
U trenutku incidenta na splavu su bila dvojica muzičara iz Holandije i jedan iz Subotice, koji se sa Trkuljom spremaju za humanitarni koncert 15. maja u beogradskoj "Kombank areni". Proslavljeni srpski umetnik ističe da ga je ujutru oko 4.30 probudila buka na brodu.
- Čuo sam kako neko razbija staklo i šeta po palubi. Odmah sam ustao, počeo sam da vičem, jer sam shvatio da nismo sami na splavu. Muzičar, koji je bio u donjem delu broda, nije mogao da otvori vrata, jer su se zaglavila. Ipak, uspeo je nekako da izađe kroz prozor kupatila. Vatra je počela da se širi neverovatnom brzinom, ali nije bilo protivpožarnog aparata. Shvatili smo da nam ništa ne preostaje, nego da pokušamo da ugasimo požar. Stolice od lakiranog drveta su već bile u plamenu, pa su ih muzičari bacili u vodu, kao i neke druge predmete koji su goreli. Reagovali smo kao pravi specijalci, da smo se probudili samo minut kasnije, sve bi izgorelo. Drama je trajala pet minuta, zatim smo pozvali policiju i vatrogasce. Srećom, prošli smo bez povreda i opekotina, čak smo kasnije tog dana imali probu, a muzičari su sada u kući mog prijatelja - rekao je Trkulja za „Novosti”.
Vesna da Vinča, koja se u trenutku požara nije nalazila na splavu naglašava da je to bio pokušaj zastrašivanja. Više o tome šta je napisala u otvorenom pismu i odgovor menadžmenta splava koji je optužila za napad pročitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Marija Milenković hellomagazin

Pročitajte još