Bojana Rajić podnela zahtev i za crkveni razvod od Vladimira Stojkovića

Bojana Rajić podnela zahtev i za crkveni razvod od Vladimira Stojkovića

Autor: | 07/05/2015

0

Bojana Rajić rešila je da, pored građanskog, prekine i crkveni brka sa bivšim suprugom Vladimirom Stojkovićem, koji su sklopili pre pet godina. Manekenka je odlučila da urgentno zatraži raskid braka pred bogom, jer planira da se u julu venča s dečkom, menadžerom "Elektromreže Srbije" Branislavom Ðurđevićem, s kojim čeka dete.
S obzirom na to da je proces razvoda crkvenog braka komplikovan, Bojana je već prikupila svu neophodnu dokumentaciju, koju će ovih dana odneti u Crkvu Ružicu na Kalemegdanu, gde se i venčala s Vladimirom.
- Potrebno je da Bojana ode kod sveštenika koji ju je venčao sa Vladimirom i preda mu odluku suda o građanskom razvodu, čime automatski podnosi zahtev i za crkveno razrešenje bračne zajednice. Taj zahtev crkva šalje crkvenom sudu, koji odlučuje o prekidu zaveta datog pred bogom. Na tu odluku čeka se od sedam dana do šest meseci - govori za Kurir jedan od sveštenika Srpske pravoslavne crkve.
Ovaj proces može da se ubrza, a jedini način je taj da i Vladimir dođe u crkvu s istim zahtevom. U tom slučaju crkveni sud brzo šalje odluku o razvodu. Nakon toga i Vladimir i Bojana mogu da sklope nove brakove u crkvi, koja dozvoljava tri venčanja.
Vladimir Stojković će se, kao i njegova bivša supruga Bojana, venčati na leto. Izabranica njegovog srca je Valentina Pupović iz Pljevalja. Vladimir i Valentina su u ljubavi godinu i po dana.

Izvor: Kurir.rs

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Stana Luković hellomagazin