Brus Džener prvi put na naslovnici kao žena

Brus Džener prvi put na naslovnici kao žena

Autor: | 01/06/2015

0

Nekadašnji olimpijski šampion Brus Džener pozirao je za magazin "Vanity fair" kao žena. On je pred objektivom čuvene Eni Libovic predstavio svoj potpuno novi identitet i otkrio da je od sada Kejtlin Džener.
U tekstu pod naslovom "Zovite me Kejtlin" otkrio je da je konačno slobodan.
Jedan od najuspešnijih svetskih atletičara i rijaliti zvezda iznenadio je pre nekoliko meseci čitav svet kada je otkrio da se oseća kao žena i da se priprema za operaciju promene pola. Olimpijski šampion nedavno je dao iskren intervju čuvenoj američkoj novinarki Dajani Sojer za televizijsku mrežu "ABC", u kome je otvoreno govorio o svim izazovima kroz koje je prolazio od kada se prvi put susreo sa svojom ženskom stranom, što mu se dogodilo još u detinjstvu. Njegova intimna ispovest intrigirala je čitav svet, a Brus je dobio podršku i svih članova svoje porodice.
- Za sve zainteresovane koji to žele da znaju, ja sam žena. Moj mozak mnogo više funkcioniše kao ženski nego kao muški. Takva je moja duša. Brus je živeo u laži. Žena u meni ne laže. Ja to više ne mogu - rekao je on, istakavši da njegova rodna opredeljenost nema veze sa seksualnom i da su ga uvek interesovale žene.
- Nikada me nisu privlačili homoseksualci. Ja nisam gej. Oduvek sam bio heteroseksualac, imao sam brakove i odgajao decu. Šezdesetpetogodišnja rijaliti zvezda otkrio je da je prvi put shvatio da u sebi ima mnogo ženskih osobina kada je imao osam, devet godina. Tada je često odlazio do ormara svoje majke i oblačio njene haljine i cipele.
- Znao sam da posle toga sredim ormar tako da sve izgleda isto kao pre mog isprobavanja stvari. I kasnije u životu voleo sam da oblačim ženske stvari. To su znale sve moje žene. One su dobro poznavale moju žensku stranu. Kristi je bila prva koja je saznala. Osećao sam se kao lažov i priznao sam joj to. Ona je bila zaljubljena i prvo je mislila da to može da promeni. Linda je, sa druge strane, odmah shvatila da je ženska strana duboko ukorenjena u meni. Kada je u pitanju Kris, priznao sam joj sve čim smo počeli da se zabavljamo 1990. godine. Nisam siguran da li je shvatila koliko je to duboko u meni, ali me je mnogo puta videla u ženskim stvarima - objasnio je Brus i dodao da mu je najviše hrabrosti trebalo da istinu saopšti svojoj deci.

Autor: Life Content
Foto: Vanity Fair

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin