Nacionalni praznik Italije u Beogradu: Maja Gojković poput Bebe Lončar

Nacionalni praznik Italije u Beogradu: Maja Gojković poput Bebe Lončar

Autor: | 03/06/2015

0


Italijanska ambasada u Beogradu svečanim prijemom obeležila je 2. jun, nacionalni praznik Italije. Brojnim zvanicama iz političkog i javnog života Srbije ukazala se prilika da vide izložbu starih modela vespe i kultnih stripova "Alan Ford".
Prijem je održan na 69. rođendan Republike Italije, a nekoliko dana pošto je italijanski predsednik Serđo Matarela posetio Beograd potvrdivši dugogodišnje odnose prijateljstva dve zemlje.
Prijemu su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, teniserka Jelena Janković, modna dizajnerka Biljana Tipsarević, voditeljka Nataša Miljković, novinar Dragan Bujošević, kneginja Jelisaveta Karađorđević, te brojne ličnosti iz političkog i javnog života, kao i diplomatskog kora.
Svakako, najviše pažnje plenila je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković koja je u jednom trenutku, poput Bebe Lončar u kultnom jugoslovenskom filmu "Ljubav i moda", fotografima pozirala naslonjena na belog dvotočkaša.
Gosti su u salonima i bašti ambasade videli izložbu starih vespinih modela čuvene fabrike iz Pontedere. Među modelima muzeja pažnju je plenio dvotočkaš koji je korišćen u ostvarenju "Praznik u Rimu" koju su vozili Gregori Pek i Odri Hepbern.
U ambasadi su povodom nacionalnog praznika izložene i neke od najlepših stranica "Alana Forda" - najdugovečnijeg italijanskog humorističkog stripa.
Takođe, gosti su prisustvovali i puštanju u rad novog ekološki održivog sistema osvetljenja Ambasada Italije. Reč je o štedljivom osvetljenju koje je realizovano uz doprinos dveju čuvenih italijanskih firmi.
Čak 1500 zvanica prisustvovalo je prijemu u Birčaninovoj ulici u Beogradu, a neki od njih su duže od 45 minuta čekali na ulazak u rezidenciju gde su domaćinima čestitali praznik.

Autor: Life Content
Foto: Mirko Tabašević; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin