Emir Kusturica: Nema bankrota u Andrićgradu

Emir Kusturica: Nema bankrota u Andrićgradu

Autor: | 11/09/2015

0

Proslavljeni reditelj Emir Kusturica kaže da mu niko neće ni rušiti ni otimati Andrićgrad.

- Nema nikakvog bankrota i blokade računa u Andrićgradu. Rač je samo o tome da nedostaju još neke građevinske dozvole, ali čim ih pribavim, a hoću sigurno, neće biti ni tog problema zbog PDV - kaže slavni reditelj.

Podsetimo, pojedini mediji su objavili da su inspektori Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UNO) otkrili kako je Kusturičin “Andrićgrad” prikazivao odbitak ulaznog poreza na dodatnu vrednost (PDV) u iznosu od 600.000 evra, a da za to nije imao osnove jer za objekte koji su napravljeni u sastavu ovog kompleksa ne postoji potrebna dokumentacija poput građevinskih dozvola.

Kusturica, pak, za "Kurir" tvrdi, da je pro sredi samo "proceduralni problem" i da nema nikakve prinudne naplate i blokade računa, kao što tvrde u Upravi.

- Po zakonu, čim dobijem preostale građevinske dozvole, taj navodni dug se briše. Andrićgrad je veliki entitet i nveć je pribavljeno oko 40 građevinskih dozvola. Nedostaju još samo tri - tvrdi Kusturica.

On za nedobijanje ovih dozvola krivi vladajuću partiju SDS u Višegradu koja, kako kaže, gaji animozitet prema njemu i iz političkih razloga hoće da mu uzme Andrićgrad.

Reditelj veruje da će sada lakše doći do preostalih dozvola.

- Sve to je sada preuzela Republika Srpska. Veću su pribavljene lokacijske dozvole i siguran sam da će uskoro bii i građevinske. Afera je napravljena ni oko čega - rekao je slavni reditelj.

 

Komentari (0)

Loading
, Foto:Facebook hellomagazin
Tagovi: emir kusturica