Ispovest Snježane Dujmić: Umorna sam od borbe da pomognem Rajku

Ispovest Snježane Dujmić: Umorna sam od borbe da pomognem Rajku

Autor: | 12/09/2015

0

Jedna od medijski najtraženijih žena ovih dana u Hrvatskoj, ali i na Balkanu, svakako je Snježana Dujmić , supruga Rajka Dujmića.

Snježana je ovog puta išla do kraja ne bi li naterala supruga da se konačno reši zavisnosti. Zato ga je prijavila zagrebačkoj policiji za nanošenje lakših telesnih povreda. Rajku je sud dodelio 30 dana u istražnom zatvoru.

- U ponedeljak sam se probudila u 7.30 sati, a Rajka već nije bilo. Znala sam da pije u negde u kraju. Skuvala sam ručak, u podne otišla kod zubara, pa do socijalne radnice, da predam papire da regulišem suprugov donedavni boravak u zajednici za odvikavanje pored Đakova. Legla sam poslepodne i probudila se posle 16 sati. Prigovorio mi je da mora da jede sendvič jer ja ne kuvam, iako je ručak od jutra bio na šporetu. Bio je veoma pijan. Tražio je da mu na računaru nađem i pustim Vitni Hjuston. Pronašla sam "I Will Always Love You". Seo je za klavir, počeo da svira i sve intenzivnije da plače. Onda je tražio i pesmu "I Wanna Dance With Somebody".

O programu odvikavanja pored Đakova niko nije znao ništa?

- Reč je o Vrbici, mestu pored Đakova, a Rajko je tamo boravio u junu. Posle mesec dana otišla sam da ga posetim. Bio je to Rajko za kog sam se udala. Bistar, suvisao, drag, pun planova. Kako tamo vlada prilično strog režim, od dnevnih obveza do broja cigareta koje smete da popušite, Rajko je imao nekoliko kriza zbog kojih je govorio da ne može više da izdrži i da želi da se vrati kući. Kao i svaki put, uspela sam da ga od toga odgovorim, uz pomoć odgovornih ljudi u zajednici. Molila sam ih da mu ublaže režim jer je Rajko obećao da će u programu biti najmanje tri meseca. Ali znali smo da mu se sin ženi 22. avgusta. Odgovorni u zajednici tvrdili su da bi odlazak na svadbu mogao da ugrozi napredak koji je postigao. Rajko je 12. avgusta izašao iz zajednice pod izgovorom da mora da operiše fistulu na zubu. Hteo je napolje, a ja sam došla po njega znajući da to uopšte nije pametan potez. Tvrdio je da će se vratiti u Vrbicu za dva dana, ali je bilo jasno da želi pošto-poto da ide na svadbu, kao i da počinje ponovno da pije.

Šta se dalje događalo tog kobnog ponedeljaka poslepodne, nakon što ste Rajku puštali Vitni Hjuston?

- Skočio je i prvi put u životu mi rekao da želi da se razvede i da odem napolje iz našeg stana. Šokirala sam se. Nikad nismo razgovarali o razvodu, čak ni 2009. godine kad smo imali ozbiljnu krizu i bili razdvojeni nekoliko meseci. Odbila sam da izađem i rekla mu da ide on. U tom trenutku me je čvrsto stisnuo sa strane za vrat, hvaleći se da je taj zahvat naučio u zajednici. Jako me povukao za kosu, pa sam i ja njega. Popustio je, ali me je udario rukom iznad levog oka. Otvorila sam vrata i vikala komšijama da odmah zovu policiju. Došli su i odveli ga. Bilo je to ponavljanje dela. Zbog sličnog incidenta su ga odveli i u aprilu ove godine. Tada mi je opalio šamar, pa sam mu rekla da mu neću dopustiti da me fizički zlostavlja. Sišao je u haustor i zvao policiju. Sudija Prekršajnog suda mu je tad zbog remećenja javnog reda i mira izrekla novčanu kaznu od hiljadu kuna, morao je da plati i sudske troškove, a tražila je i da se iseli iz zajedničkog stana. Uslovnu presudu s kaznom zatvora ako u roku od tri meseca počini isti prekršaj, kao i zaštitnu meru obveznog lečenja od zavisnosti u trajanju od godinu sudija mu je izrekla 17. aprila.
Rajko je posle dobrovoljno otišao u zagrebačku Vinogradsku bolnicu. Mesec dana se lečio na bi li se predupredile posledice koje uzrokuje nagli prestanak konzumiranja alkohola. Sve je to uradio ne bi li konačno mogao da u zajednicu u Vrbici pored Đakova da se konačno izleči.

Kakav je danas osećaj kad znate da je Rajko u zatvoru?

- Znate, silno želim da se izleči od zavisnosti, iako nisam želela da to bude na ovaj način. Umorna sam od borbe da mu pomognem da bude bolje. Mogu da razumem koliko je tipu kakav je Rajko tamo užasno.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Facebook hellomagazin